Cup a Soup muffins

Cup a soup muffins met tomatensoep smaak!

Na mijn vorige hartige muffins had ik zin om eens wat nieuws uit te proberen, iets niet uit een heel recept. Ik had een doosje Cup a Soup staan en vroeg me af wat er zou gebeuren als ik zo’n zakje poeder door het beslag zou mengen. Zou dat goed gaan? Zou dat lekker worden? Zou ik daarna alles weg moeten gooien? Ik dacht: Fuck it, Sammie you only live once! Let’s try to bake those bloody muffins! Dussss.. Dat deed ik! En ze zijn gelukt en lekker! Zie hier mijn Cup a Soup muffins met tomatensoep smaak.

Voor de Cup a soup muffins haal je het volgende in huis:

muffins cup a soup

 • 60 gram geraspte kaas.
 • 2 zakjes Tomatensoep van Cup a Soup.
 • 1 ei (ik gebruikte een maat M ei).
 • 150 ml melk.
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel.
 • Beetje roomboter voor het invetten.

Voor topping: Peterselie, cherry tomaatjes en Paturain La Mousse fijne kruiden.

Recept Cup a soup muffins.

Zet de oven aan op 200 graden. Maak de 2 zakjes Cup a Soup tomatensoep open en doe deze in een zeef boven een kom. Zo zeef je al de croutons er uit en blijft alleen de fijne poeder die je nodig hebt over. Doe bij deze poeder de geraspte kaas en het zelfrijzend bakmeel en mix dit goed door elkaar. Kun je gewoon doen met een vork, geen mixer voor nodig : ) Voeg daarna de melk en het ei toe en meng dit allemaal goed door elkaar.

Vet een muffinvorm goed in met ongezouten roomboter (vind ik het beste werken) en vul dan de muffin vormen met het beslag voor ongeveer 3/4. Ze de muffinvorm in de oven voor ongeveer 25 minuten tot dat ze gaar zijn en goud bruin. Ze worden een beetje roodbruin door de kleur van de soep.

Recept Cup a soup muffinsEven laten afkoelen, zet je muffinvorm op zijn kop op een snijplank en dan vallen ze er allemaal netjes uit. Maak ze af met een beetje Paturain La Mousse, een cherry tomaatje en een plukje peterselie of zoals Tommy hem eet met een beetje sambal.

Klik hier voor mijn andere bak recepten.

Cup a soup muffins recept voor tomatensoep smaak.

19 gedachten over “Cup a soup muffins met tomatensoep smaak!”

 1. Whahahaha GATEVERDAMME SAM! zo, sorry.. maar nee…. dan liever verse kruiden als paprika poeder en zo, en verse tomaat?

  En bedenk ook even, het is nog vroeg in de ochtend als ik dit lees en ik ben al geen ontbijtmens, en dan kom je met zoiets aan, hahahaha Jij zou heel goed een studentenkookboek kunnen maken volgens mij 😉

  X

 2. Wat slim en creatief bedacht! Ik kan me voorstellen dat deze muffins ook heel lekker zijn, maar ik denk dat mijn voorkeur toch wel uitgaat naar die muffins, die je onlangs maakte, met ham.

 3. Wat een uitvinding dit! Heel slim bedacht, dit ga ik sowieso een keer proberen. Moet je nagaan hoeveel smaken cupcakes je kan maken met cup a soup, holy guacamole.

 4. Altijd leuk om te knutselen in de keuken, toch? Maar ehm… daar ga ik weer. Cupasoup. Vol met zout. Maar als je het dan verdeeld over 6 muffins valt het misschien wel mee. Als je ze niet allemaal in je uppie opeet 🙂 En het niet aanziet voor een maaltijd.

 5. Haha je bent wel lekker aan het bakken he! Ik zou het zelf niet snel maken, maar ben wel benieuwd hoe het smaakt 🙂

 6. Wat een ontzettend origineel idee! Hier had ik zelf nooit opgekomen.
  Alleen vind ik de smaak echt heel vies van tomatensoep hihi

 7. Ben dit nog nooit eerder tegengekomen. Des te leuker om het nu te zien natuurlijk! Eigenlijk zo simpel om Cup A Soup te gebruiken, haha, maar je moet het maar nèt verzinnen. Zelf kan ik dit niet eten, maar het ziet er wel smakelijk uit moet ik zeggen. 🙂

 8. Wat?! Noooooit aan gedacht dit, haha. Het ziet er trouwens echt heel lekker uit, vooral met die toef erop. En nu heb ik dus honger. Bedankt, hè? 😛

 9. Ziet er leuk uit op de laatste foto!! Hartige muffins maak ik zo af en toe ook zelf; delish pizzamufins bijvoorbeeld. Deze lijkt me ook heel lekker. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven