19 In Recepten

Cupcakes met konijnenoren voor Pasen!

konijnen cupcakes

Volgende week is het Pasen! Altijd lekker om een extra dagje vrij te hebben : ) Ik was zeer tevreden over mijn schaap cupcakes en besloot ook een poging te wagen met konijnen. Ik durfde nog niet helemaal voor een compleet konijn (of paashaas) te gaan dus ik ging alleen voor de cupcakes met konijnenoren.

Deze cupcakes met konijnenoren vond ik ontzettend leuk om te maken. De oortjes vond ik zo grappig en de cupcakes smaakte heerlijk! Je kunt cupcakes maken zoals je zelf wilt en ook de crème kun je maken met een recept wat jij het lekkerst vind.

cupcakes met konijnenoren

Ik was weer lui en ging voor een kant en klare mix voor cupcakes. Hier onder het boodschappenlijstje incl de spullen die nodig zijn voor de cupcake mix van Dr Oetker. Omdat ik wel even klaar was met citroen cupcakes ben ik dit keer voor pistache met kokos gegaan. Absoluut een lekkere combi!

Dit is voor 12 cupcakes.

Ingrediënten voor de crème.

 • 200 gr Monchou roomkaas
 • 250 – 375 gr poedersuiker
 • 125 gr ongezouten roomboter
 • Smaakstof pistache

cupcake konijnen

Cupcakes met konijnenoren recept.

Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is. Bereid de cupcakes volgens de beschrijving op de verpakking en voeg de pistache smaakstof toe tijdens het mixen. Ik heb ongeveer 2 volle theelepels gebruikt gok ik. Ik heb gewoon geproefd tot ik het beslag voldoende naar pistache vond smaken. Bak de cupcakes in vormpjes en laat ze goed afkoelen als ze gaar zijn.

vruchtenhagel

Doe wat bosvruchtenhagel in een schaaltje en stamp deze fijn. Zeef de fijn gestampte vruchtenhagel en gebruik alleen het fijne poeder. Zet deze vast klaar in een schaaltje.

oren maken

Knip schuin een driehoekje van een marshmallow af. Druk de plakkerige binnenkant in je schaaltje vruchtenhagel poeder en tadaaa, nu heb je een oor ; ) Maak er 24 en leg deze even apart.

Doe de boter en de monchou in een beslagkom en mix deze door elkaar. Begin heel langzaam en zet de mixer steeds een tandje harder totdat je het verschil tussen de boter en de monchou niet meer kunt zien. Voeg dan de poedersuiker in delen toe en blijf ondertussen mixen. Niet te hard anders stuift de poedersuiker overal naar toe. Je kunt poedersuiker toe blijven voegen tot de gewenste zoetheid. Ik ben gestopt bij 300 gram poedersuiker. Voeg nu de pistache smaakstof toe, ook hier weer een hoeveelheid naar smaak. Mix nog even door tot een mooi glad geheel. Doe nu de crème in een spuitzak.

Cupcakes met konijnenoren maken.

cupcakes met konijnen oren

Voorzie je cupcakes van een ronde toef crème over de hele cupcake. Plaats je konijnenoren in de crème en bestrooi je cupcake met kokosrasp.

Je konijnenoren cupcakes zijn klaar! ; )

19 Comments

 • Reply
  Marije
  april 10, 2017 at 8:01 am

  Aaah wat leuk gedaan met die oren!

 • Reply
  Nesrin
  april 10, 2017 at 8:10 am

  Very cute! Ik moet deze week iets lekker maken voor het paasontbijt voor de kinderen op school en dit soort creaties zijn welkom voor inspiratie.

 • Reply
  Stephanie
  april 10, 2017 at 8:44 am

  Aaaawh! Zo gaaf! <3 voor alles met bunny oren 😁

 • Reply
  Morgaine
  april 10, 2017 at 8:45 am

  Wat zien ze er leuk uit, hahahaha als dochter nog thuis had gewoond, dan denk ik ja voor een keertje, maar in mijn eentje 😉

  X

 • Reply
  Sophie
  april 10, 2017 at 10:16 am

  Ik sta iedere keer weer versteld van de mooie en creatieve cupcakes die je maakt. Het is niet moeilijk om ze te maken en je bereikt een groots effect! Top recept dus! Ik heb ook een keer dit soort cupcakes proberen te maken met snuitjes en ogen, maar dat werd helaas een grote mislukking. In plaats van paashazen werden het eerder panda’s 😉

 • Reply
  Rebecca
  april 10, 2017 at 12:47 pm

  AHA! Ik was al benieuwd hoe je die oortjes had gemaakt. Hier had ik zelf nooit aan gedacht. Wat een leukerds weer!

 • Reply
  Kelly
  april 10, 2017 at 12:52 pm

  Ah, super lief!

 • Reply
  Cynthia
  april 10, 2017 at 1:49 pm

  Wat een schatjes. Volgens mij smaken die echt heerlijk..

 • Reply
  Ricardo
  april 10, 2017 at 2:01 pm

  Heel erg leuk zo om te zien. Ziet er ook wel erg lekker uit moet ik zeggen. Maar ik zit net in de verhuizing tijdens pasen dus dat gaat m even niet worden haha!

 • Reply
  Danella
  april 10, 2017 at 2:18 pm

  Wat een leuk idee met die oren! En ze zien er ook super leuk uit. Liefde voor roomkaas haha.

 • Reply
  Joor
  april 10, 2017 at 3:25 pm

  Wauw wat ziet dat er super leuk uit!! En super leuk voor Pasen!! Krijg meteen zin in cupcakes!

 • Reply
  marleen
  april 10, 2017 at 3:46 pm

  Aaah wat schattig! En lekker! Roomkaassss! Vruchtenhagel!!!

 • Reply
  Dinja
  april 10, 2017 at 6:14 pm

  Dat is echt weer te schattig! En die combinatie lijkt me ontzettend lekker!
  Volgens mij krijgt jouw vriend wel goed te eten :’)

 • Reply
  Margo
  april 11, 2017 at 7:55 am

  Dit is zo leuk en origineel! Zondag vier ik m’n bday, misschien ga ik deze wel maken 🤤

 • Reply
  Jenn
  april 11, 2017 at 10:34 am

  Ik hou niet van kokos, dus daar zou ik iets anders voor bedenken, maar superschattig met die oortjes!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  april 11, 2017 at 11:04 am

  Wat een dotjes zo met die oren : )

 • Reply
  Rowan
  april 11, 2017 at 6:19 pm

  Super super super schattig!

 • Reply
  Joyce rdt
  april 11, 2017 at 9:12 pm

  Ziet er echt te cute uit ook. Liefs.x

 • Reply
  gea
  april 20, 2017 at 4:51 pm

  Wauw wat prachtig! Het ziet er heel creatief uit al. Ze zullen ongetwijfeld heerlijk smaken ^^

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.