Daar ben ik weer : )

Het was hier al een tijdje stil, tijd om jullie even een update te geven. Het is hier niet stil vanwege inspiratie gebrek, meer vanwege tijdgebrek, inspiratie genoeg! Dat het steeds van dat lekkere weer is werkt ook mee aan het minder online zijn. Het is na een dag werken gewoon fijn om nog even van de zon te genieten en dat gaat niet als ik binnen achter de laptop zit. Ik probeer wel zoveel mogelijk bij te blijven met blogs lezen, dat gaat makkelijk op mijn telefoon, maar schrijven staat op een lager pitje. Waar we het dan zo druk mee hadden?

Nou vooral met de tuin! Zo’n nieuwbouw huis is heerlijk, maar die tuin is een hoop werk als je alleen een bak klei hebt. Toen we de sleutel kregen stond de tuin op het laagste pitje, dat terrasje wat er lag was wel voldoende. Nu het lekker weer is en we vaak buiten zijn is de tuin een hoge prio geworden en willen we het voor onze vakantie af hebben. Na de schutting was het tijd voor terras uitbreiding en de tegels werden besteld. Na al mijn gewauwel over planten zou je kunnen denken dat ik ook vaak bij Intratuin tijd door breng, maar de foto is toch echt van 26 mei. Toen was ik voor het laatst bij Intratuin, niet voor planten, maar voor potten. Het stekken is een kleine hobby geworden en daar heb je dan toch potjes voor nodig : ) Eind mei genoten we van een lunch bij Bagels & Beans in Arnhem en 10 juni hadden we samen een leuke dag op de Bemmelse Dweildag. Even afwisseling van al het werken in de tuin.

juni2018zosammie

tuin in procesWe zijn ook aan de voortuin begonnen. Het was een soort klein oerwoud geworden met al het onkruid en daar wilden we snel van af. We besloten de voortuin van een laag grind te voorzien. Lekker onderhoudsarm, al was het nog wel een flinke klus om 14 kruiwagens klei weg te brengen en die big bag grind leeg te krijgen. De voortuin is in ieder geval klaar nu, we moeten alleen nog randje worteldoek weg snijden. Weer terug naar de achtertuin, er lijkt geen eind aan te komen! Er zitten al aardig wat uurtjes werk in! Klei uitgraven, kruiwagens weg brengen, zand terug in de tuin, tegels leggen, spitten.. Zwaar werk! We hebben zo’n beetje alles samen gegaan en dat is dan wel weer leuk, we kunnen goed samen klussen!

juni2018Inmiddels is het tegelwerk af en hebben we een heerlijk ruim terras, BBQ plaats voor de schuur en een mini terras voor de containers bij de poort. Heel fijn al die ruimte! Nu is het spit werk begonnen en ook dat is een zware klus, klei om spitten is niet voor watjes, gelukkig is Tommy sterk want met mijn spaghetti power was het een jaren plan geworden. Tussendoor verwennen we ons zelf met lekker eten en ik bestelde nieuwe Happy Socks, voor mijzelf en voor Tommy. Ik zag dat er sale was bij Happy Socks en kon het niet laten. Tommy was wel blij met deze verrassing. Doordeweeks zijn we aan het werk op ons werk, in de weekenden en avonden zijn we thuis aan het werk. Vandaar dat mijn blog wat stiller is dan normaal, maar daar komt wel weer verandering in!

Hoe is het met jullie? 

15 gedachten over “Daar ben ik weer : )”

  1. Heerlijk om een lekker plekje te creëren hè! Wij zitten, en eten, iedere avond buiten. Echt genieten . Succes met de tuin!

  2. Heel herkenbaar, dat had ik een paar weken geleden 🙂 Hier gaat verder alles prima. Succes met de rest van de tuin!

  3. Leuk, hè, de tuin zo zien veranderen en er dan ook van kunnen genieten met dat goede weer van de laatste tijd? Geniet maar volop verder! Je hebt groot gelijk! :*

  4. Wow, wat een werk hebben jullie verzet in de tuin zeg! Heerlijk om er nu lekker van te kunnen gaan genieten. En groot gelijk om wat minder te bloggen wij genieten nu ook extra van het mooie weer en de leuke uitjes 🙂

  5. Het is even een klusje maar dan heb je ook wat. En inderdaad heel leuk om het samen te kunnen doen. Ik mocht nooit wat doen van mijn ex, die deed echt alles alleen. Gevolg is dat ik ook niks kan, qua klussen. Maar planten in potten zetten, dat lukt gelukkig wel. Dat gaat deze week gebeuren. Door alle vakantietjes is de tuin nog steeds heel kaal… Veel plezier jullie met de tuin!

  6. Ach, het is maar één keer per jaar zomer. Dus geniet daar vooral van, zou ik zeggen. En voor je het weet is het al weer tijd voor de Zomerfeesten. Dus je gaat nog een drukke periode tegemoet 😉

  7. Knap hoor, dat jullie de tuin hebben aangepakt. Ik heb er nog steeds niks aan gedaan: het is nu officieel een wildernis. Ik heb een hakmes nodig om bij de tuintafel te komen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven