Maastricht

Dagje Maastricht, de moeite waard!

Op de laatste dag van onze vakantie waren we toerist in eigen land. Ik wil heel graag wat meer van Nederland zien en onder andere Maastricht stond op het lijstje. Het is ook niet zo extreem ver rijden van af Nijmegen dus besloten wij ondanks het warme weer de stad Maastricht te gaan verkennen. Na anderhalf uur kwamen we aan bij een parkeerplaats in de buurt van het centrum en vanaf daar begon ons dagje Maastricht.

dagje Maastricht

De binnenstad met Boekhandel Dominicanen.

We zijn begonnen in de binnenstad waar ook wat moderne gebouwen staan. Het was niet ons doel om te winkelen en we zijn dan ook maar weinig winkels in geweest, maar we hebben wel gezien dat er genoeg leuke winkels zijn. We gaan zeker nog eens naar Maastricht om wat meer te winkelen. Een winkel die ik wel heel graag wilde zien was de boekenwinkel. Boekhandel Dominicanen is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk en is door the Guardian uitgeroepen tot “The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven”. Ik ben gek op boeken en Tommy is juist meer van de digitale boeken, toch vond ook hij het gaaf om in de winkel te wandelen. Het is zo’n aparte ervaring om tussen rijen boeken te lopen in een kerk waar achterin ook een koffie corner aanwezig is. Tommy voelde zich zelfs een beetje geprikkeld om een boek te kopen, deed het trouwens niet. Absoluut een hotspot van Maastricht!

maastricht juli 2018

Maastricht dagje uit

Wyck en het Jekerkwartier.

Na de binnenstad zijn we door de wijk Wyck aan de overkant van de Maas gewandeld. Leuke straatjes vol oude panden en de brug om er te komen is ook een plaatje. Iets we me sowieso is opgevallen in Maastricht zijn de vele oude panden die nog zo mooi zijn. Dat geeft de stad echt sfeer en ik vond het prachtig om te zien. Wyck is echt een mooie entree van de stad Maastricht als je met de trein komt. Daarna zijn we de Maas weer over gewandeld en zijn richting het Jekerkwartier gelopen. Het stikt er van de smalle straatjes net als in de binnenstad en dat in combinatie met oude panden, stadsmuren, parken en monumenten zorgden ervoor dat ik Maastricht prachtig vond.

jekerkwartier maastricht

Dagje Maastricht? Doen!

Ik vind een dagje Maastricht echt de moeite waard en absoluut een aanrader. Het is een schitterende stad met charme en overal vind je pleintjes en terrasjes. Het is één en al gezelligheid en wij hebben ons er bijzonder goed vermaakt. We gaan absoluut nog eens terug, zeker ook omdat we dit keer niet genoeg tijd hadden om ook nog het industriële Sphinxkwartier te bezoeken. Goede reden om nog eens terug te gaan en meer van de stad te zien.

Heb jij wel eens een dagje Maastricht gedaan? 

7 gedachten over “Dagje Maastricht, de moeite waard!”

  1. Ik ben er een paar jaar geleden een middagje geweest toen we naar Belgie gingen. Het leek me wel een hele leuke en gezellige dag. Wel iets om te onthouden!

  2. Ik ben al aardig wat keren in Maastricht geweest, ook voor een weekendje weg, en het is echt één van mijn favoriete steden van ons kikkerlandje. Iedereen is zo vriendelijk en de stad doet zo knus aan! Je hebt ook echt mooie foto’s gemaakt. Oh en die boekenwinkel? GOALS. Daar kan je mij echt uuuuuuren laten rondstruinen, hihi. Liefs, Stella.

  3. Ik ben vroeger met mijn moeder en zusje in Maastricht geweest. Ik zou zeker nog wel eens terug willen. Die wijken buiten het centrum heb ik allemaal nog niet gezien zelfs.

  4. Ik krijg gelijk zin om naar Maastricht te gaan, geweldig al die oude gebouwen, hou ik erg van! Ik geloof dat ik mijn mening over Limburg toch eens bij moet gaan stellen!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven