Daktent? Ja, een daktent!

Veel mensen die ik vertelde dat we met een daktent op vakantie gingen keken me vragend aan en dat begreep ik helemaal. Voordat Tommy het mij liet zien had ik er namelijk ook nooit van gehoord. Daktent watte? Waar staat die tent dan? Nou op het dak. Huh? Op het dak van de auto dus. Tommy wilde al jaren eens uitproberen hoe dat nou was en vond een website waar ze ook verhuur aanboden. Mooi, eerst eens uitproberen en dan later eventueel aanschaffen.

Dan weet je in ieder geval wat je koopt ; ) We hebben ‘m overigens nog niet gekocht, we denken er nog over na. Dat is niet omdat het tegenviel trouwens, meer omdat we er nog niet uit zijn welke het dan moet worden, de keuze is reuze namelijk.

daktenthuren.nl

Daktent huren.

Wij hebben onze tent gehuurd bij Daktent.nl en dit kan ik alleen maar aanraden als je het ook eens wilt proberen. De heren die ons geholpen hebben kan ik alleen maar een dikke duim omhoog geven, super service, ontzettend vriendelijk en behulpzaam en de tent werd netjes op onze auto gemonteerd. Ook bij het terug brengen werd deze er weer netjes afgehaald en het was geen probleem dat we iets later aan kwamen. Super vriendelijk aan de telefoon, helpen je met al je vragen en ook per mail en persoonlijk kan ik alleen maar een dikke 10 geven voor de service. We zijn NIET gesponsord voor deze vakantie, in welke vorm dan ook, ik ben oprecht (as always) super enthousiast over deze firma.

Jimba Jimba daktent.

jimba jimba daktentWij gingen op pad met de Jimba Jimba daktent van Sheepie en deze zat vast op de dakdragers op de auto (we hebben zelf de dakdragers van Thule gekocht). Omdat we de tent tijdens de Vierdaagse moesten ophalen hebben we thuis de tent er zelf afgehaald omdat we het niet vertrouwde op de parkeer plaats met alle dronken Harry’s. Dit ging super gemakkelijk met zijn tweetjes en ik heb echt maar spaghetti power! De tent weegt ongeveer 40kilo dus het was een kwestie van de tent samen van de auto tillen en deze daarna met een hondje de schuur in rollen. Ideaal! Zo hebben we ‘m ook zelf weer op de auto geplaatst op de dag van vertrek.

daktent huren van sheepie

Daktent in gebruik.

Tijdens het rijden merk je vrij weinig van de tent op je dak, je hoort iets meer wind dan normaal en je kunt natuurlijk niet gaan racen met je auto, maar wij hebben de muziek wat harder gezet en over het algemeen 130/140 gereden op de normale snelwegen. Eenmaal op de camping aangekomen staat de tent binnen 10 minuten, nee binnen 5 minuten! Het meeste werk is het verwijderen van de hoes en wij hadden ook een luifel bij ons die opgezet moest worden. De tent zelf staat echt binnen 5 minuten en dat is zoooooo fijn!

daktent op peugotDe leverancier van de aardige heren van Daktenthuren had een foutje gemaakt bij het leveren van de luifels waardoor de luifel die echt bij deze tent hoorde er niet was. We hebben de andere luifel mee genomen en dat ging ook prima, het zag er misschien alleen iets minder mooi uit, maar hij hield ons mooi droog bij een bui : ) Bij de tent zit standaard een uitschuifbare aluminium ladder die je aan het tent frame kunt bevestigen zodra je de hoes hebt verwijderd, wel zo handig anders moet je toch flink hoog springen om in je tent te komen ; )

daktent sheepie

Slapen in een daktent.

En nu denk je vast dat we daarna luchtbedjes moesten opblazen..? Mooi niet!

Er zit standaard in de tent een matras van 5 cm dik! Je eigen beddengoed er in en slapen maar! Het matras sliep heerlijk en het is heerlijk om onder je eigen dekbed te liggen met je eigen kussen. Omdat je wat hoger ligt als de gemiddelde tent kampeerder voel je ook een heerlijk briesje door de raampjes komen.. (als er een briesje staat uhu). Je hebt een leuk uitzicht omdat je op het dak van je auto ligt. Je hoeft niet kruipend je tent in en uit, iets waar ik een hekel aan heb. Alle raampjes kunnen uiteraard ook gewoon helemaal dicht. Voor een beetje frisse lucht was het heerlijk om ze half open te hebben, de horren hielden alle insecten buiten.

[Tweet “Ik kan het iedereen aanraden om ooit eens met een daktent een roadtrip te doen!”]

Aan de voorkant hangen 2 opbergvakken waar je zo je slippers of schoenen in kunt hangen als je eenmaal in je tent zit. Ook in de tent zijn 2 opberg vakken en er is een haakje aanwezig om iets aan op te hangen. Het was echt een super toffe vakantie ervaring, ik kan het iedereen aanraden om ooit eens met een daktent een roadtrip te doen. Het sliep heerlijk, het comfort is fijn en op iedere camping hadden we aanspraak en bekijks hihi. Omdat de tent zo snel en makkelijk is op te zetten en dicht te vouwen ben je binnen no time klaar om te slapen of om te vertrekken naar de volgende camping.

Wij (Tommy en ik dus) zijn fan!

32 gedachten over “Daktent? Ja, een daktent!”

 1. Als we een auto hadden, dan was dit misschien de enige manier waarop ik kamperen zou overwegen. Maar de rest van het kamperen vind ik niks. Of je je tent nou uitkruipt, of ’s morgens van een laddertje afdaalt, je staat meteen in de modderige graspollen wakker te worden 😛
  Maar we hebben geen auto, en dus ook geen dak om dit op te plaatsen. Wat vervelend 😛 Moeten we toch weer een hotelletje boeken!
  (Maar het lijkt me absoluut fijn om niet op de grond te slapen. Dit lijkt een beetje op die aanhangers, waarin je matras en tent ook zit. Maar ja, dat hangt dan weer achter je auto.)

  1. Dat is een vouwwagen ; ) Vind ik toch wel wat anders omdat dat veel groter is en je moet zo’n kar ergens kunnen stallen. Ook is een uitgevouwen vouwwagen een veel grotere tent, grotere staanplaats dus ook. Voordeel is dan wel weer dat je je auto makkelijker kunt gebruiken. Modderige graspollen heb je niet in warme gebieden ; )

 2. Jeetje, wat een uitvinding! Ik vroeg me ook al af wat een daktent precies was. Echt nog nooit gezien of van gehoord.l
  Dat je van de grond slaapt is al heerlijk! Maar dat trappetje.. moet je toch wel lenig voor zijn hè.
  En elke auto kan dat dus hebben. Ongeacht hoe zwaar mensen zijn? Nou, ik ben benieuwd welke jullie uiteindelijk zelf gaan kopen, maar het op deze manier uitproberen is superslim!

  1. Ik ben niet lenig en het ging prima ; ) Tikkie onhandig ben ik wel haha. Het kan praktisch op iedere auto zover ik begreep, hoe het met gewicht zit weet ik niet precies. Maar het lijkt me dat als je met 2 mensen in een auto kan zitten je er ook op kunt liggen 🙂

 3. ik ♥ campings, de sfeer heerlijk…
  met mijn ouders deden we dat altijd in een huisje, zelf koos ik voor een sta caravan voor iets meer camping gevoel..
  Een tent lijkt me niets, maar dit ziet er zo super leuk uit…
  daar zou ik best een paar dagen in door kunnen brengen…

  Wat fijn dat het een succes was

 4. Oh wat geinig! Had ook nog nooit van een daktent gehoord. Leuk joh! Alleen, je pakt niet zomaar even de auto om weg te gaan naar weetikveelwat, hahaha. Maar supergaaf dat je hier zo’n leuke ervaring mee hebt gehad, en dat het zo makkelijk is. Dit moet ik ook wel kunnen met mijn puppypower. 😛

  1. Dat is inderdaad het enige nadeel! Daarom hebben wij een stad bezocht als we op weg waren naar de volgende camping en verder alles lopend gedaan 🙂

 5. Ooh dat ziet er cool uit en lijkt mij ook zeker ideaal op een rond trek vakantie. Fijn te horen dat jullie een fijne kampeervakantie zo hebben gehad!

 6. Ik heb het vanmorgen even zitten bekijken op google voor ik dit kwam lezen, maar ik moest weg en zo, hahahaha Ik had er dus ook nog nooit van gehoord, maar een bel ging er ook nog niet rinkelen toen ik het eerder las. Nu was ik even bij een goede vriend van mij, tegen de 60 is hij, en hij kende het WEL, oude buren van hem, nog voor ik bestond hadden er ooit ook al eentje, gek dan, dat dit niet gebleven is of zo in de wereld aan deze kant…. als het eigenlijk al wel zo oud is.

  Zelf vind ik dit niets, want ik zag al die trapjes al, en die trappen vind ik zo eng, en is ook slecht voor mijn knieën, de gezondheid dus. Dan ga ik wel voor een caravan, hahahaha

  X

 7. Ik vind het wel een uitvinding hoor! Ik ben op zich niet zo van het kamperen, maar in Elba viel het mij reuze mee. Ik zou dit best wel eens willen proberen!

 8. Ik had er nog nooit over gehoord, tot jij ’t de 1ste keer vermeldde op je blog hier. Ik zou er mij ietsiepietsie onwennig in voelen, denk ‘k. Zo dat gevoel dat je hoog ligt. Of heb je dat niet?

  1. De eerste nacht hebben we slecht geslapen omdat we moesten wennen maar daarna heb ik iedere nacht heerlijk geslapen. Als je er in ligt merk je niet hoe hoog of laag je ligt.

 9. In één woord: geniaal! In 5 minuten staat hij? Klijkt echt top. Ik ga dit aan mijn vriend laten zien, want ik vind dat we dit écht een keer moeten gaan doen. Vooral omdat het zo makkelijk is en je zo vrij bent. Geweldige tip Sammie, thanks! Sla gelijk je artikel even op!

 10. Ik vind het zeker wel een mooie uitvinding maar dan wel als je in een zonnige omgeving zit. Anders heb je toch wel erg weinig ruimte of ben je verplicht om alvast op bed te gaan liggen, toch?

  1. We konden onder de luifel voor de auto zitten als het regende, gelukkig niet veel buien gehad. Kamperen vind ik trouwens alleen maar leuk als het lekker weer is, met wat voor een tent dan ook 🙂

 11. In Afrika ooit ook een paar dagen met een daktent rondgereisd. Maar ik vond het eigenlijk vooral veel nadelen hebben ten opzichte van een tentje die je gewoon op de grond zet. Behalve dan dat het er enorm cool uitziet! 😉
  Wel leuk om te lezen hoe enthousiast jullie er over zijn!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven