De 6 voordelen van ziek zijn

Nu ik sinds vorige week woensdag vooral de bank en het bed veel zie omdat ik met griep thuis zit heb ik duidelijk de voordelen van het ziek zijn ontdekt. Ik voel me bagger natuurlijk, hoest de longen uit mijn lijf, mijn benen voelen aan als natte vaatdoekjes wat voor duizelige momenten zorgt en mijn ogen staan ver achter in mijn hoofd. Ziek zijn is NIET leuk maar om niet alleen maar negatief te zijn.. er zijn voordelen.

1. De band tussen de zieke persoon (in dit geval.. ikkuh) en Netflix is hevig versterkt. Dat kan ook niet anders als je zoveel tijd samen door brengt. Mijn lijst aan series en films die ik nog wil zien is flink gekrompen.

2. Stapel ongelezen boeken? Ik ga mijn doel van 50 boeken in een jaar lezen nooit halen.. Nou waarschijnlijk wel want ik heb deze afgelopen dagen al 4 boeken uitgelezen. De tijd om lekker te lezen is vol aanwezig als je hoofd de tv even niet aan kan en dat is fijn voor een boekenliefhebber zoals ikkuh.

3. Je hebt de tijd om heel veel thee te drinken en dus die voorraad verschillende smaken thee is flink uit te dunnen.

4. Je lieve wederhelft (in mijn geval Tommy) maakt lekkere gezonde groene smoothies voor je. Ik word liefdevol vol gepropt met groente en fruit. (wat overigens ook een klein nadeel heeft, een fruit overdosis zorgt ervoor dat ik met regelmaat naar de wc moet)

5. Je kan lekker in makkelijke kleren rond lopen zonder make-up en je hoeft je niet te schamen als je er dus niet uit ziet (wat in mijn geval dus betekend dat ik er uit zie als een spook) en je huid komt helemaal tot rust van al die dagen zonder laag plamuur.

6. Je wekker gaat niet! Overduidelijk waarom dit een voordeel is.

25 gedachten over “De 6 voordelen van ziek zijn”

 1. ziek zijn is vreselijk…
  maar dit zijn ook de dingen waar ik van geniet als ik ziek ben, lekker de hele dag lezen, beetje hangen, slapen, tv kijken

 2. Gelukkig maar dat er ook genoeg voordelen zijn van ziek zijn, leuk om te lezen! Fijn ook dat je al zoveel gelezen hebt. 🙂 Beterschap meid!

 3. Haha wat goed dat je er nog het positieve van in kunt zien. En wat balen dat je griep hebt, hopelijk ben je snel weer opgeknapt!

 4. In dat geval.. Wanneer mag ik op de koffie komen? Hihihi nee hoor, er zijn voordelen inderdaad, maar toch ben ik liever gewoon een dagje vrij! Beterschap, en ik kreeg gisteren jou kaartje binnen, heel lief, dankjewel <3!

 5. Haha, reverse psychology werkt heel goed als je ziek bent hè, dan valt het stiekem toch altijd weer een beetje mee! Hopelijk voel je je wel snel weer beter. 🙂

  Één van mijn favoriete dingen aan ziek zijn is ook dat ik dan de tijd heb (en vooral ook neem) om lekker te lezen, en om lekker in m’n pyjamabroek rond te lopen. Who cares!

 6. Gek, als ik ziek ben, voel ik me ook te slecht om te lezen of series of films te kijken. Maar zo even luieren lijkt me best leuk. 🙂

 7. Zo is het maar net, elke nadeel heeft een voordeel en andersom, ik hoop dat jij je snel beter voelt, of wil je nog even wat meer boeken uitlezen en netflixen eerst 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven