party animal

De huismus heeft de party animal uit het nest geflikkerd.

Ik geef het toe, aan iedereen die het lezen wil en aan mijzelf, de wilde haren zijn in het putje verdwenen. Ik vroeg mijzelf pas geleden af of ik bij de groep huismussen hoor. Het feit dat ik het mijzelf afvroeg zegt wel genoeg denk ik. De huismus in mij heeft de party animal uit het nest geflikkerd. Dit is niet van de laatste tijd, die party animal had vorig jaar nog even een opleving op Pussy Lounge, maar is sindsdien al de strijd aan het verliezen. Ik ben een huismus en daar schaam ik me niet voor.

Vroegah, als in 2011 en 2012, stond ik iedere vrijdag avond en zaterdag avond in de stad. De uitsmijter wist mijn naam en werd een Facebook vriend, ik kende ieder hoekje in de kroeg en herkende bijna alle hoofden op de dansvloer. Soms was ik daar nuchter als BOB en zorgde ervoor dat mijn vrienden veilig thuis kwamen. Soms kwam ik na sluitingstijd buiten en danste met mijn eigen alcohol dampen op straat, gaf de auto van mijn vriendin een lapdance of knuffelde de wc pot. Als ik eraan terug denk moet ik nog lachen, het was altijd vreselijk gezellig, maar ik moet er niet aan denken om het nog steeds te doen. Om ieder weekend vooral de nachtelijke uren bewust mee te maken.

huismus

We bezochten meerdere festivals in een jaar en genoten dan van uren lang muziek in de buitenlucht en drank in plastic bekers. Ik danste in grasvelden voor grote podiums en probeerde uit alle macht mannen met ontbloot bezweet bovenlijf te ontwijken. Lukte niet altijd en inwendig draaide mijn maag zich altijd om als zo’n gespierde anabolen spuitende gorilla met zijn zweetlijf tegen mijn blote schouder aan liep. Krijg nog de rillingen als ik er aan terug denk. Doe mij maar een zomer avondje met een flesje Jillz in de tuin en zachtjes mijn eigen Spotify playlist op de achtergrond.

Hoe herken je die huismus in uw eigen?

 • Je ziet de bank in combinatie met de tv als de beste uitvinding van de eeuw en wat een genot en geluk dat die uitvinding in jouw huis staat!
 • Je ontdekt dat weekenden ook ochtenden hebben, omdat je niet in je nest ligt te stinken tot de middag na die avond stappen.
 • Je ergert je aan iedere kruimel en staat bijna iedere dag even met de stofzuiger in je handen. Zo fijn om daarna lekker op je sokken of blote voeten rond te lopen. Makkelijke kleren aan en klaar voor die avond Netflix.
 • Als de klok de 24:00 aantikt is het toch wel een latertje.
 • Het idee van 10 euro uitgeven aan 4 muntjes voelt als een Anaconda om je nek. Die drankjes thuis in de koelkast zijn een stuk voordeliger.
 • Je Spotify playlist is 10 x beter dan welke DJ dan ook.
 • Je doet af en toe een dansje in de woonkamer met de speakers op hoog volume. Niemand die tegen je aan beukt of per ongeluk een half glas bier over je leeg gooit. De hele dansvloer voor jezelf.
 • De gedachte aan een dronken kroegtijger die in je oor staat te praten met consumptie is een herinnering met 6 meter stof er op.
 • Alle kleding in je kast is ook geschikt voor op kantoor.

Natuurlijk vind ik het idee van een festival bezoeken nog leuk, als het zonnetje schijnt en er is leuke muziek en een goede sfeer ben ik tevreden. Toch zoek ik het niet meer op, ik ben graag thuis en krijg zweet oksels als ik alleen al denk aan โ‚ฌ70 uitgeven aan een entree kaartje. Kom ik dan helemaal het huis niet meer uit? Tuurlijk wel, er is meer buiten de voordeur dan alleen een festival of de kroeg : ) Samen ergens eten, tot laat met de buren en een borreltje in de tuin ouwehoeren, terrasje pakken of toeristje spelen in een andere stad doe ik graag, maar ik ben ook graag thuis. Ik geniet van een avondje met de laptop op schoot of van een middagje met de planten bezig zijn. Ik zit graag thuis met een boek in het zonnetje of kijk een serie. Huismus? Wel een tevreden blije huismus en wat is daar nou mis mee?ย : )ย 

19 gedachten over “De huismus heeft de party animal uit het nest geflikkerd.”

 1. Daar is niets mis mee. Ik heb ook een periode gehad dat ik ieder weekend naar de kroeg ging. Ik kende er heel veel mensen en ik ging zelfs als mijn vrienden niet konden alleen. Het was niet eens echt een optie om niet te gaan, haha. Tegenwoordig ga ik zelden stappen. Ik doe liever dingen waarbij ik mijn vriendinnen kan verstaan. Verder ben ik ook pas op woensdag bijgeslapen ofzo nu ik werk, haha.

 2. Oh ik ben ook zeker team Huismus #teamhuismus die hashtag moet zeker in het leven geroepen worden haha. <3
  Ik geniet ervan om lekker thuis te zijn en mijn eigen ding te doen.

 3. Weer met n glimlach en gegrinnik gelezen, waar haal je het vandaan. Van die zweterige mannen moest ik echt lachen, en o zo herkenbaar.
  Zaterdag is blaaskapellenfestival in je ouwe stadje, dat is smiddags dus als jullie zin hebben…….
  Kuzz van je tantetje.

 4. Je bent gewoon een stuk volwassener geworden en daar passen de festivals niet meer bij.
  Huisje, boompje, beestje bevalt veel beter toch?

 5. Helemaal niks mis mee! Ik was vroeger precies zo en was ieder weekend in de kroeg te vinden. Tegenwoordig ben ik ook een ware huismus, zij het niet doordat ik drie kinderen heb waar ik me achter verschuil, nee stiekem was ik dat ook geworden zonder kinderen, want mijn Spotify lijstje is inderdaad zoveel beter dan de gemiddelde DJ, haha!

 6. Whahahahaha geweldig, nee niets mis mee, we worden allemaal een dagje ouder. En ja, de entree alleen al, dat je dat er ooit voor uitgaf. Al was ik nog jonger toen ik al klaar was met dit soort dingen, en daar kwamen weer anderen zaken voor in de plaats ๐Ÿ˜‰

  X

 7. Zeg nooit nooit (meer), want wie weet of je prio’s toch niet weer veranderen. Het is goed zoals het is: als jij je er maar goed bij voelt. Uit je foto’s en posts te zien denk ik dat je op dit moment gewoon heel gelukkig bent met je huis, je relatie, je leven. Daar is niks mis mee! Heeft niks met ‘volwassen’ zijn te maken, hoor ๐Ÿ˜‰ Gelukkig maar. En ik denk dat je ergens nog wel een pruikje met wilde haren hebt achtergehouden, voor als je een geschikt moment vind om weer even te feestbeesten. Echt.

 8. Wat zie je er anders uit met langer haar! Zelf ben ik nooit een party animal geweest, ook geen saaie muts ofzo, maar ik had amper vrienden en uitgaan deed ik wel, maar altijd in m’n eentje en dat is niet altijd ideaal. Zeker omdat de vooroordelen dan ook niet van de lucht zijn. Ik ging overigens alleen omdat ik gek op dansen was, drank en mannen interesseerden me niet. ๐Ÿ™‚ Veel is daar overigens niet in veranderd. Ik ben van soort-van-huismus juist erg getransformeerd naar een buitenmens. Een jaartje of 15 geleden kon ik gerust zonder blikken of blozen de hele dag als een soort nerd achter de computer zitten ook al was het heerlijk weer, nu moet je me echt naar binnen slaan onderhand. Ook in de winter ben ik nog altijd veel buiten.

 9. Hahaha echt zoooo herkenbaar! Op zijn tijd vind ik een feessie nog wel leuk maar de tijden dat ik opstond met een zware kater, hoofdpijn en een bek als een asbak zijn voorbij, haha!!!

 10. Hahaha Sammie ik had het zelf geschreven kunnen hebben! Oma’s united. Maar ik geniet er volop van, hoe leuk het vroeger ook was hoor. Het is goed zo!

 11. Ik ben wel benieuwd: wat heeft die verandering veroorzaakt denk je? Is dat een bepaalde ervaring geweest, of simpelweg ouder worden?

 12. Ik ben ook eerder een huismus… en daar is niks verkeerds mee! Zeker nu we verhuisd zijn… het is leuk vertoeven in onze thuis ๐Ÿ™‚ .

 13. Daar is absoluut niks mis mee hoor! Leuk dat je je op die manier je draai hebt gevonden! Ik daarentegen wil het liefst altijd het huis uit en ergens naar toe, dan heb ik het niet over festivals en stappen maar gewoon ergens naar toe om weer nieuwe gebieden te ontdekken. Thuis kan ik gewoon mijn draai niet vinden, daar verveel ik me dan al snel en betrap ik mijzelf er opdat ik continu achter de pc zit terwijl ik dat juist niet wil maar ja, als alles aan de kant is, je ook je boek al uit hebt, dan is die pc wel een zware verleiding…

 14. Hahaha, wat is een huismus? Volgens mij ben je het pas als je jezelf zo definieert, ondanks dat wat anderen vinden. En.. if so, niets mis mee. Ondanks dat ik ook kan genieten van thuis zitten en elke dag 2 keer stofzuig (soms 3), omdat ik gek word van alle broodkruimels die overal liggen als de kinderen hebben gegeten, zie ik mezelf niet echt als een huismus. Maar dat komt misschien omdat ik vrijwel elke vrije dag op pad ga/wil. Het is alleen meer overdag dan ’s avonds. Al gaan we morgen avond Nijmegen in en daar heb ik mega veel zin in.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven