nieuwe iPhone

De nieuwe Iphone en mijn top 3 gebruikte apps.

Het is niet de eerste keer dat ik over mijn iPhone blog en het zal ook vast niet de laatste keer zijn. Ik heb het ding iedere dag bij mij en er zijn een aantal apps waar ik niet zonder kan. Mijn iPhone is een beetje een fotoboek, camera en weg naar contact in één.

Mijn iPhone

Mijn iPhone is iedere dag bij mij en ik kan niet zonder hem. Ik denk ook niet dat ik ooit voor een ander merk mobieltje zal gaan. Ik ben na jaren nog steeds erg tevreden over de iPhone en zijn gebruiksgemak. Nu ik ook een Mac heb, merk ik helemaal dat het allemaal zo fijn samenwerkt en heeft mijn iPhone ineens nog meer voordelen. Ik heb sinds december 2017 een iPhone X en deze werkt nog prima. Eind 2019 heb ik gekozen voor een sim only abonnement en doe voor het eerst sinds jaren nu bijna 3 jaar met dezelfde telefoon. Binnenkort mag ik weer verlengen en ik twijfel nu of ik voor de stoere nieuwe iPhone ga.

de nieuwe iPhone

Nieuwe iPhone twijfels.

De nieuwe iPhone 12 Pro spreekt mij enorm aan door zijn nieuwe looks, maar ook vanwege de camera. Ik gebruik mijn mobieltje heel vaak voor het maken van foto’s en was vorig jaar al een klein beetje geprikkeld door de camera op de iPhone 11. Dit jaar twijfel ik veel meer. Mijn iPhone maakt best mooie foto’s, maar als ik foto’s zie die gemaakt zijn met de nieuwe iPhone ben ik onder de indruk. De nieuwe iPhone 12 Pro heeft 3 camera’s aan de achterkant en een LiDAR scanner. Dit zorgt voor scherpere foto’s en een nog betere beeldkwaliteit. De groothoek lens voor betere foto’s bij weinig licht lijkt me ook zo tof om mee te spelen!

Ik ben actief op Instagram en dat is dan ook de meeste gebruikte app op mijn smartphone. Ik ben er iedere dag wel mee bezig, maar maak die foto’s vaak niet met mijn telefoon. Ik maak de foto’s voor mijn Insta en mijn blog bijna altijd met mijn Fuji camera en zet de foto’s vervolgens over naar mijn telefoon. De kwaliteit vind ik beter alleen is het soms het wel omslachtig. De prijs van de nieuwe iPhone vind ik alleen best een dingetje en daarom twijfel ik nog of ik dit jaar voor een nieuwe telefoon ga. Ik heb nog even de tijd om er over na te denken gelukkig.

Mijn meest gebruikte apps.

Ik heb al eens vaker over mijn iPhone geblogd, dat ik Whatsapp moe was, wat er allemaal op het ding staat en of wij een innige relatie hebben. Ik denk dat ik tegenwoordig iets meer telefoon verslaafd ben dan voor Corona. Al kan ik hem nog steeds prima laten liggen als ik met mensen een gezellige avond heb. Ik gebruik Whatsapp weer vaker en gebruik daar ook graag de optie video bellen in. Het is dit jaar een veel gebruikte manier hier van mensen zien en spreken en het is echt een app waar ik niet zonder kan. Naast Instagram en Whatsapp gebruik ik ook heel vaak Spotify. Ik kan niet zonder Spotify! Overal en altijd muziek! Deze drie apps zijn bij mij het meest in gebruik. Oh, en uiteraard de camera, Pinterest, week agenda en de wekker ; )

Wat zijn jullie meest gebruikte apps?

12 gedachten over “De nieuwe Iphone en mijn top 3 gebruikte apps.”

 1. Ik wil zelf ook graag de iPhone 12 Pro, maar ik wacht er mee. Er zijn nog een paar problemen mee (die men uiteraard stil wil houden) waardoor ik hem nog niet durf te kopen. Hij is (afhankelijk van waar je hem koop) er duur. Het is hét beste qua alles eigenlijk, dus dat mag wel, alleen… 5G is ook dit moment compleet nutteloos. Bij gebruik vreet het in een mum van tijd je batterij duur én je internet data GB’s, dus tenzij je een onbeperkt internet én een héél stevige batterij hebt (je kan die in de iPhone helaas niet vervangen), gaat gebruik van 5G (waarvoor hij toch ook grotendeels ontworpen is) een érg dure grap worden.

  Ja kan natuurlijk die 5G uitzetten en hem op 4G gebruiken, maar dan ben je even goed af met de iPhone 7. In deze optie betaal je wel erg veel voor alleen dan de camera’s en scanner… Natuurlijk als je hem “goedkoper” kan krijgen via je abonnement bij je provider, zou ik hem aannemen én aan de kant houden voor later, wanner er méér updates uit zijn en die euvel grotendeels verholpen is. Op dit moment lijkt hij me nog te duur voor wat je er nu nog maar mee kan doen.

 2. Je kan natuurlijk voor de iPhone 12 Mini of de iPhone 12 Pro Max gaan, de éne nog beter/ goedkoper (of duurder) dan de andere, maat het G5 probleem blijft er natuurlijk wel nog bij bestaan.

 3. @ Nicole = Ik van Samsung naar iPhone, en ben er erg blij mee.
  Ik denk dat whatsapp bij iedereen wel de meest gebruikte app is, omdat ook iedereen hem gebruikt om met vrienden contact te houden én omdat er gewoonweg geen ander alternatief is.

 4. Wat een mooie telefoon, ik ben overgegaan op een sim only omdat mijn telefoon na een abonnent na 2 jaar nog prima werkte en wij het zonde vonden om dan een nieuwe telefoon aan te schaffen. Maar hierna ga ik sowieso weer voor een iPhone.. liefde voor Apple haha kan er niks aan doen.

 5. Toffe telefoon. Ik ben al jaren van de LG ook heel fijn 🙂
  Ik gebruik Whatsapp, Instagram en de app van Noa voor zijn dagritme het vaakste.

 6. Och ik loop zo achter op dit gebied, dus wat betreft apps, denk ik standaard, al doe ik er weinig mee juist. FB, what’s app en instagram staan erop en de Soundhound, om nummers op te laten zoeken als we die via tv of radio horen en even niet weten wat het is, maar we vinden het wel mooi, hahaha Die gebruik ik op het moment dan nog het meeste.

  Overigens heeft Liefste de IPhone 11, ivm de camera ook, en om te filmen, alleen gebruikt hij deze bijna niet, die hangt nog nieuw te hangen meer dan dat het gebruikt wordt en hij blijft bij de iphone 6, nu lees ik dat de 12 alweer uit is, niet te doen zo snel.

  X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven