December 2023, dat was het jaar dan.

Voor ik het vergeet, de beste wensen en een gelukkig nieuwjaar! Oh wat is het jaar weer voorbij gevlogen! Ook deze maand ging heel snel voorbij en was vooral nat. Wat een prut weer steeds zeg! Deze maand bijna niet gelezen, wel heel veel tv en films gekeken. Kerst liep anders dan verwacht, maar was wel gezellig.

December begon met een bezoekje aan de kapper en een weekend met gezelligheid. Vrienden kwamen op zaterdag middag en gingen op zondag weer naar huis. We hebben met hun en hun zoontje Sinterklaas gevierd. Onze buurman heeft de zak met cadeautjes voor de deur gedropt en daarna hebben we gezellig pakjes avond gevierd. Genoten van kaasfondue en heel veel borrels. De avond eindigde met 3 potjes Hint, zo’n leuk spel! Enorm gelachen die avond. Ik had me eigenlijk voorgenomen om die zondag de kerstboom neer te zetten, maar was zo lui dat ik niet verder kwam dan bank hangen en pizza eten met de buurtjes. Was een geslaagd gezellig weekend, echt van genoten! De volgende dag toen ik naar het werk moest lag er sneeuw. Niet echt mijn ding hoor, die winter, of zeg maar helemaal niet. Was ook zo koud! Gelukkig was de sneeuw in de middag weer verdwenen. Ik stemde op de Top 2000, altijd leuk om te doen, muziek te luisteren en te bedenken wat er dit jaar in moet. Er kwamen nog 2 kandelaren bij in huis van Present Time, vind ze zo cool!

dec2023sammie
9dec2023collage

Het tweede weekend van december stond in het teken van de kerstversiering. Alles weer verzamelen van de vliering en wat schuiven in de woonkamer om plek te maken voor de kerstboom. Was heerlijk om weer een dagje zo te rommelen in huis en vlak voor de avond stond alles weer op z’n plek. Helemaal tevreden met de kerstboom en zo gezellig ook al die extra lichtjes in huis. Voor de vensterbank had ik ook nog Led waxinelichtjes besteld met timer, zo fijn al die lichtjes! In de avond genoten van een snackje, kaas en lekkere droge worstjes met peper en knoflook, zo lekker! Ik keek op Disney + twee films dit weekend, als eerste Maleficent 2, hele leuke film weer, maar ik keek daarna ook nog de film Cruella en die vond ik helemaal top. Lekkere muziek zat er ook in, Dat weekend ook weer heerlijk pasta op, ik ben echt dol op knoflook pasta met parmazaanse kaas!

Op Spotify kreeg je weer je jaar overzicht, altijd leuk om te zien, sowieso wel leuk aan deze maand, al die terugblikken. De kerstkaarten gingen op de post en ik dronk heel veel thee deze maand. We hadden een ontzettend lekker recept in de box van Hello Fresh met zwarte rijst, was even een beetje werk, maar super lekker! Ik draaide regelmatig mijn favoriete kerst nummer en uiteraard ging iedere avond de kerstboom aan. De week voor kerst trok ik mijn kersttrui weer uit de kast en ging er mee naar het werk. De zaterdag van het kerst weekend zijn Tommy en ik samen naar de biosscoop geweest, de film Wonka, leuke feelgood movie. Weer eens samen naar de bios was sowieso gezellig, was lang geleden.

collagesammiekerst23

Kerstavond zouden we eigenlijk met mijn familie bij mijn tante zijn. Die moest helaas afmelden want ze was super verkouden en bleek Corona te hebben. Dat was een domper. Onze buurtjes zagen dat op Insta en nodigden ons uit om bij hun aan te schuiven. Zij gingen gourmetten met vrienden en wij konden zo aanschuiven. Super lief was dat en ontzettend gezellig. De borrels vloeide rijkelijk. Op eerste kerstdag kwam ik pas om 12 uur uit bed, had een kleine kater : ) We hebben die avond genoten van kaasfondue met mijn schoonouders en we hadden garnalen vooraf. Ik had mijn best gedaan om de tafel mooi te dekken, was een gezellige avond ook. Op Tweede kerstdag waren we saampjes, we sliepen uit tot half 11 en eindigde de dag met een film Avatar: The Way of Water en lekkere kaasjes en smeersels op stokbrood. Na de kerst moesten Tommy en ik gelijk weer werken, maar gelukkig die vrijdag alweer vrij.

oudjaar2023sammieenzo

Tommy haalde vuurwerk in Duitsland op donderdag, op vrijdag waren we samen vrij en deded de boodschappen voor oudjaarsavond. Op 30 december vierden we alsnog kerst met de familie in Gorinchem en bleven daar ook lekker slapen. Was een ontzettend gezellig dag en avond! Op oudjaarsdag reden we rond het middag uur weer naar huis en scoorde gelijk oliebollen in een dorp hier in de buurt. Verder deded we zo min mogelijk en keken nog een filmpje. Rond 7 uur kwamen onze buurtjes binnen en vrienden van hun en kon oudjaarsavond beginnen. We hadden veel te veel eten, maar alle oliebollen gingen op. Waren zo lekker! : ) Rond een uur of 11 was het droog en gingen we naar buiten met de glazen drank en het siervuurwerk. De vuurschaal ging aan en we konden buiten het nieuwe jaar inluiden. Geweldig hoe in het hele dorp weer prachtig vuurwerk de lucht in ging. Hoort er toch bij voor ons.

zosammieoudjaar

We keken deze maand de film PREY op Disney + Was een toffe film! Ook zagen we op Disney + de nieuwe film, Indiana Jones. Deze vond ik een tikje langdradig en we keken ook naar Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Uiteraard keken we ook weer naar de Top 2000 afleveringen op tv, altijd leuk, hoort bij Decemer : ) Op de NPO keken we naar x days outside, super grappig programma. Daar hebben we ons een paar avonden mee vermaakt. We keken voor het eerst naar Maestro en waren gelijk fan. Op Netflix keken we de film, Leave the World Behind. Super spannende film met Julia Roberts, absoluut een aanrader!

2 gedachten over “December 2023, dat was het jaar dan.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven