10 In Dagje weg

Den Haag & ParkBee, toerist in eigen land.

hofvijfer

Ik wil graag meer van Nederland zien, ons eigen landje heeft voor mij nog genoeg plekjes om te ontdekken. Tijdens onze zomervakantie was het te heet voor een stedentrip en hebben we, op Maastricht na, vooral onze achtertuin bekeken. Gelukkig konden we in september nog een weekje vrij nemen en was het weer prima voor stadswandelingen. Zonnig, droog en niet te warm : ) We bezochten Arnhem, Haarlem, Den Haag en Rotterdam. Vandaag meer over Den Haag en parkeren via ParkBee.

ParkBee

Wij hadden tot voor kort nog nooit van ParkBee gehoord, maar toen ik ging zoeken op goedkoop parkeren + stadsnaam kwam ik deze website tegen. Wij hebben het nu een aantal keer uitgeprobeerd en ik noem het een aanrader! Om gebruik te kunnen maken van ParkBee heb je de Parkmobile of Park-line app nodig. Wij gebruiken al tijden de Parkmobile app, werkt makkelijk en de rekening komt 1 keer per maand. Geen gedoe met losgeld of gepast betalen, ideaal! ParkBee gebruikt slimme technologie om onderbenutte parkeerlocaties zoals kantoorgebouwen, appartementengebouwen en zelfs openbare parkeergarages efficiënt te benutten. Via de website van Parkbee vind je parkeerlocaties per stad die je normaal gesproken niet zo snel zou vinden.

Er zijn locaties waarbij je iets verder moet wandelen en er zijn parkeerplaatsen die dichterbij het centrum liggen. Op de website zie je gelijk wat het maximaal kost per dag en of er nog plekken vrij zijn. De prijzen zijn aantrekkelijk en lager dan bij de meeste bekende garage’s in het centrum. Zo kun je nog eens voordelig parkeren in een grotere stad. Wij stonden voor €7,50 de hele dag in Rotterdam op 10 minuten wandelen van de koopgoot! Met de app open je de slagboom of garagedeur en ook de toegangsdeur als je de garage uit of in wilt lopen. Echt een aanrader!

centrum Den Haag

paleis

Den Haag

Binnenhof

Binnenhof plein

Den Haag

Ik begin met de stad die mij een beetje tegenviel. Ik weet niet wat ik precies had verwacht van Den Haag, maar ik vond de stad niet gezellig of mooi. Om eerlijk te zijn vonden Tommy en ik er beide niet veel aan. De winkelstraten vond ik al helemaal niet gezellig, meer rommelig en karakterloos. Het Binnenhof was leuk om eens in het echt te zien, het torentje was kleiner dan ik had verwacht en de Hofvijver deed me denken aan de Efteling. Paleis Noordeinde was in het echt ook minder indrukwekkend, maar misschien lagen mijn verwachtingen te hoog. Den Haag is compact, wat het makkelijk maakt om lopend alles te zien. Toch vond ik dat trekpleisters niet heel goed stonden aangegeven en je loopt al snel hetzelfde rondje. Nu wil ik helemaal niet te negatief zijn of overkomen, maar ik snap niet zo goed waarom Den Haag in de meeste top tiens van leukste Nederlandse steden staat. Wat we wel leuk vonden?

Museum Panorama Mesdag

Het Panorama Mesdag is het bekendste schilderij van Hendrik Willem Mesdag. Het werd geschilderd in 1881, waarbij hij samenwerkte met zijn vrouw Sientje en drie jongere collega-schilders. Het doek heeft een oppervlakte van circa 1680 m2 en het panorama is 360º in het rond te bekijken. Je staat in het museum eigenlijk midden in het schilderij en dit is toch wel een aparte ervaring en zeker eens mooi om te zien. Bijzonder ook dat dit zoveel jaren terug door mensen handen is gemaakt. Een vergezicht op de zee, de duinen met vissersboten en het oude vissersdorp Scheveningen. Het is even terug in de tijd als je naar het doek staart.

lola den haag

Lola Bikes & Coffee.

Bij een bezoek aan een stad hoort natuurlijk ook een momentje van wat te drinken. Wij konden heerlijk in het zonnetje op het mini terras van Lola Bikes & Coffee gaan zitten voor een dorstlesser. Tommy ging voor Italiaanse frisdrank en ik ging voor de cappuccino. Beide waren ontzettend lekker, goede koffie is belangrijk ; ) Wij hebben ook met plezier dit café van binnen bekeken. De combinatie van mooie fietsen en de geur van koffie is tof en wij hebben heerlijk rond gekeken. Voor Tommy als fietsliefhebber was het zelfs een beetje kwijlen bij de mooie fietsen die er hingen. Ik heb de verleiding van een stukje taart of sandwich weerstaan, maar het zag er allemaal lekker uit en de bediening was ontzettend vriendelijk.

Lola bikes & coffee

hotspot den haag

koffie den haag

Zou ik nog eens terug willen naar Den Haag? Nee, waarschijnlijk niet. Het was gewoon niet de stad voor ons. Ben jij wel eens in Den Haag geweest en wat vond je er van?

 • Marije
  september 21, 2018 at 6:30 am

  Wat een handige app, wist niet dat dat bestond.

  Ik ging vroeger naar Den Haag, het heeft wel wat. In ieder geval een paar leuke winkels waar ik graag kom.

 • Iris
  september 21, 2018 at 7:56 am

  Ik moest eerst ook wel aan Den Haag wennen. Maar nu ik er vaker ben geweest en wat meer de weg ken, vind ik het wel leuker.

 • Nancy
  september 21, 2018 at 8:46 am

  Ik ben nog nooit in Den Haag geweest! Arnhem is toch ook veel leuker!😂😂😂

 • Jenn
  september 21, 2018 at 9:13 am

  Lang geleden dat ik in Den Haag geweest ben. Fijn dat je ervaring met ParkBee zo goed is! Ik ben de site wel eens tegengekomen en was al benieuwd naar ervaringen.

 • Evelyne
  september 22, 2018 at 1:33 pm

  Prachtige foto’s! Ik ben nog nooit in Den Haag geweest, maar moet ik misschien wel eens doen.

 • Saskia
  september 23, 2018 at 11:10 am

  Den Haag is niet helemaal mijn ding. Ik kom er wel regelmatig bij de bioscoop. maar verder ook niets. Ga dan liever naar Amsterdam of andere steden.

 • Rouen
  september 23, 2018 at 1:21 pm

  Als Belg ben ik nog maar enkele keren in Nederland geweest. Zonde! Hoogtijd om de noorderburen wat vaker te bezoeken.

 • Wanda
  september 24, 2018 at 1:37 pm

  Volgens mij ben ik ooit eens eventjes in Den Haag geweest voor we door gingen naar Scheveningen maar ook toen had ik niet zoiets van dat ik die stad nog eens nodig moet bekijken.

 • Els
  september 25, 2018 at 10:51 am

  Toerist in eigen land is zo leuk! Den Haag ben ik al lang niet geweest. Meestal gaan we naar Scheveningen :-).

 • Morgaine
  oktober 30, 2018 at 8:53 am

  Ja, ik ben ook hier meerdere malen geweest, de grote pasar malm komt hier namelijk, en daarom dus, maar ook waar jij hebt gelopen, ben ik ook geweest en mijn idee is hetzelfde, ik snap niet waarom mensen daarheen gaan of willen… echt niet. Behalve mijn pa dan, want die is er geboren, dus family ties zullen we maar zeggen, wat er nog van over is in deze stad, volgens mij nihil, hahahaha

  De markt is dan eigenlijk het enige wat ik dan nog leuk vind, de Haagse markt maar ik heb geen idee of deze elke dag staat eigenlijk… daar ben ik het laatste geweest, maar is niet in het centrum… volgens mij…

  X