zosammie 30plus

Dertig plus (niet de kaas), het bevalt me wel.

Ik kan me nog herinneren dat ik 29 was (gelukkig maar) en toch wel een beetje op zag tegen die 30. Die dertig die in mijn leeftijd zou komen en er voor zou zorgen dat ik me geen twintiger meer zou voelen. Der-tig, ik vond het oud klinken en helemaal niet tof. Inmiddels ben ik 31 en ik moet zeggen, het valt allemaal mee. Dertig plus bevalt me wel.

Gelukkig.

Ik realiseerde me laatst dat ik echt gelukkig ben, dat ik oprecht blij ben met mijn leventje als dertiger. Dat ik sinds mijn dertigste een andere baan heb telt ook mee aan dat gevoel van geluk. Met plezier naar je werk gaan en tevreden thuis komen na een hele dag werken doet een mens goed. Nog van alles leren, proberen dingen op te lossen en alles zo goed mogelijk willen doen geeft me een voldaan gevoel. Niet alleen mijn baan is de reden van dat gelukkige gevoel natuurlijk. Mijn relatie met Tommy is goed, top zelfs. We zijn dit jaar 5 jaar bij elkaar en ik voel me thuis bij hem, we hebben het leuk samen en ik ben nog steeds dol op hem. Ik zie mezelf oud worden met hem, hij wel eerder oud dan ik ; ) 

dertiger

Thuis.

Ons nieuwe huis is ook een bron van blij en tevreden zijn. Ik ben gelukkig in dit huis en het voelt ook echt als thuis. Dat het interieur nu ook echt iets van ons samen is voelt heerlijk. Sta ik in de woonkamer en kijk ik om me heen dan voelt het als een warme deken, klinkt misschien een beetje zweverig, maar het voelt zo goed. Niet alleen het huis zelf, maar ook als ik de wijk in kom rijden voel ik me thuis. Door de slootjes, de gras veldjes en laagbouw doet het me een beetje denken aan Gorinchem. Ik voel me helemaal thuis in Nijmegen, maar deze wijk geeft me het gevoel van het kleinere Gorinchem en ook dat blijft toch mijn thuis. Dat Nijmegen nu een deel heeft wat me daar aan doet denken en dat ik daar dan ook nog mag wonen is fantastisch, de ideale combinatie voor mij.

dertig plus

Dertig plus en goed in mijn vel.

Ik denk dat ik zelfs kan zeggen dat ik lekkerder in mijn vel zit dan dat ik ooit gedaan heb. Er zit ook wat meer vet onder dat vel, dat vind ik dat weer wel irritant. Het ziet er naar uit dat de dagen waarin ik alles kon eten voorbij zijn. Nog erger, het ziet er naar uit dat ik eens over sporten na moet gaan denken en van mijn luie kont af moet komen. Moeten is misschien een groot woord, maar ik weet dat als ik lekker in mijn vel wil blijven zitten ik iets zal moeten gaan doen. De gedachte alleen al is een horror film, maar met mijn conditie zou ik niet eens kunnen vluchten voor een horror film ; ) Dat rolletje bij mijn buik is niet iets waar ik me druk om maak, ik wil wel graag dat hij geen broertje krijgt. Ja, dertig plus en tijd om eens serieus na te gaan denken over mijn luie avonden, maar verder zit ik echt lekkerder in mijn vel dan ooit.

Ik ben ook oprecht blij met mijzelf. Ik weet wie ik ben, wat ik wil en wat ik niet wil. Wat ik wel of niet kan en ik heb voor mezelf op een rijtje wat er echt toe doet. Ik voel me misschien nog steeds meer een twintiger dan een dertiger, maar voel me wel rustiger. Minder gejaagd, onzeker en rusteloos. Zal wel met die levenslessen te maken hebben : ) Hoe dan ook, een dertiger zijn bevalt me tot nu toe beter dan ik had kunnen denken.

15 gedachten over “Dertig plus (niet de kaas), het bevalt me wel.”

 1. Mooi dat alles zo goed is samengevallen, of het nou samenhangt met de 30+ of niet. Ik denk wel dat je naarmate je ouder wordt steeds minder onzeker wordt en soms ook beter weet wat bij je past.

 2. Heel mooi dat alle puzzelstukjes ineens goed in elkaar vallen en dat je gelukkig bent met jouw leven van nu! Ik hoop dit ook over een jaar of 7 te kunnen zeggen, haha. Vind het in ieder geval ontzettend fijn voor jou! Enneh, hup hup: op naar de sportschool. :’) Nee, grapje natuurlijk. Ik ben wel blij om te lezen dat je je wel beseft dat je er niet héél druk om moet maken, maar wel iets er mee gaat doen.

 3. Fijn voor je dat je huis zo bevalt, is zo belangrijk hè! Ik zeg altijd, als mijn huis me past kan ik overal wonen en dat is ook echt zo. Blijf gelukkig Sammie! 🙂

 4. Herkenbaar! Ik zag ook enooorm op tegen mijn dertigste, maar toen het eenmaal zover was viel het mee. Ben inmiddels bijna 32 en voel me ook stukken beter dan toen ik 29 was. En dat sporten, ja, da’s voor mij ook wel een dingetje 😫

 5. Wat een verhaal weer koekie. Het maakt mij blij als jij happy bent.
  Dikke kuzzzzz van tante Pé😘💕

 6. Wat mooi en fijn om te lezen! Denk dat het ontzettend goed is dat je hier regelmatig bij stil staan en je realiseert hoe goed het leven is.

 7. Wat fijn dat je je zo goed voelt! Ik moet zeggen dat ik er ook wel tegenop zie nu ik steeds wat dichter bij de 30 kom. Aan de andere kant is het maar een nummer en zegt het niets over hoe je je voelt natuurlijk. 🙂

 8. Zoooo mee eens, hahaha! Ik ben een stuk rustiger. Ik wou nu wel eens dat ik 20 was en weten wat ik nu weet, dan was het leven zoveel makkelijker!!

 9. 😉 Weet je, het wordt alleen maar beter. Natuurlijk zijn er hobbels in de toekomst en is niet alles superfijn met rozegeur en maneschijn, maar dat lekker-in-je-vel gevoel (met dun laagje vet naarmate je ouder wordt), dat gaat elke dag verder groeien. Ik zou nooit meer onder de 30 willen zijn. Of onder de 40, eerlijk gezegd. En dan heb ik mijn leven nog niet eens helemaal 100% op orde 😀

 10. Mooi stukje en echt AMEN. Ik heb laatst ook een stukje geschreven toen ik 30 werd. Ik ben blij met het feit dat ik lekker in mijn vel zit en al een hoop heb bereikt als 30er.

 11. hahahaha over het sporten, ga Schaken Sam! whahahaha dat is een sport 😉 Zonder dollen, ja beweging is wel belangrijk, altijd al, maar als je ouder wordt zeker! En dertig… ik vond het vreselijk maar op een andere manier, ik wilde het liefst direct door springen naar de 40, toen pas, voelde ik mij telkens beter en beter in mijn vel zitten 😉

  Geniet gewoon van het leven Sam! Het komt zoals het komt!

  X

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven