Dille & Kamille in Nijmegen

Ik noemde Dille & Kamille al eens eens eerder in de lijst 9 dingen die je moet doen als je in Nijmegen bent want het is een ontzettend mooie winkel. Om deze woorden kracht bij te zetten heb ik de winkel bezocht met mijn camera en laat ik jullie vandaag een deel van de winkel zien! Dille & Kamille zit in Nijmegen in de Lange Hezelstraat op nummer 75, zij bevinden zich in de oudste winkelstraat van Nijmegen en van Nederland!

Dille&KamilleHet pand waar Dille & Kamille – Natuurlijke eenvoud voor huis, tuin en keuken zich bevind is bijzonder mooi en ik kijk altijd weer naar de originele muur die zichtbaar is in de winkel. Zo gaaf! Ik vind het zo mooi dat ze de muur zo origineel mogelijk hebben gelaten, zo zie je nog steeds waar vroeger een openhaard heeft gezeten. Dille & Kamille over de winkels: Het inrichten en onderhoud van de winkels gebeurt zo veel mogelijk volgens ecologische principes: we gebruiken natuurgips, natuurlijke isolatie, ecologische verf en spaarlampen, voor de verzorging van ons interieur kiezen we voor natuurlijke zepen en oliën. Natuurlijke materialen als hout, glas, metaal, aardewerk, linnen en katoen vormen de basis van ons assortiment.

Dille & KamilleVoor deze muur is de kassa maar achter de kassa zijn al een hoop mooie spullen uitgestald, het ziet er gewoon super gezellig uit. Het personeel is altijd vriendelijk en je word altijd goed geholpen. Ik kom er dan ook graag, al is het alleen maar om te neuzen naar de leuke spulletjes.

Dille&Kamille tekenen1 van de hoekjes waar ik altijd als eerst naar toe ga.. Dille & Kamille – Schrijfwaren. Al die leuke schriftjes en potloden, ik word er altijd een beetje hebberig van. Dit keer heb ik trouwens niet alleen iets voor mijzelf gekocht maar ik heb ook aan jullie gedacht! (Later deze week gaan jullie zien wat ik bedoel) Natuurlijke materialen. Functionele ontwerpen. Basic. Authentiek. Dat is wat je op de website leest en dat is wat je in deze winkel terug vind!

Dille&Kamille geuren

Dille&Kamille kaarsenAls ik klaar ben met staren naar papierwaren ga ik altijd door naar de geur kaarsen, want mennnn wat hebben ze een hoop lekkere geurtjes om te snuffelen! Ook voor gewone kaarsen kan je terecht bij Dille & Kamille – Wonen. Als je al die kaarsen zo ziet… Dat is toch gewoon te leuk! Ik ging er al eerder weg met een geurkaars wilde vijg en druif en vandaag nam ik ook weer wat mee met een heerlijke geur (show ik later in de week).

dille & kamille plafond

Wat ik trouwens ook zo leuk vind aan Dille is dat ze de winkel zo leuk hebben aangekleed, zo hangen er de leukste dingen aan het plafond. En nee, dit artikel is niet gesponsord, ik vind het er echt super leuk uit zien!

Dille&Kamille badkamer

Dille&Kamille Nijmegen Hezelstraat

Dan door naar Dille & Kamille – Bad en douche natuurlijk ; ) Er is zeep, badtextiel, shampoo en nog veel meer en het ruikt allemaal zo lekker en ziet er zo mooi uit! Voor jullie heb ik ook een gastenzeepje mee genomen, later in deze week hebben jullie de kans om deze te winnen!

Dille&Kamille in NijmegenHet voelt altijd zo lekker relax om rond te struinen door de winkel. Je vind er het mooiste servies, leuke kookboeken en wij hebben er ook al eens verse kruiden en peperkorrels gekocht. We zijn ook nooit snel de winkel uit, er is teveel te zien!

dille&kamille tuinieren

Dille & Kamille NijmegenBen je graag buiten bezig dan zit je bij Dille & Kamille – Tuin goed! Er is genoeg keuze in bloempotten, plantjes, picknickmanden en ze verkopen zelfs hangmatten! Ben je in Nijmegen, bezoek dan zeker even deze ontspannen winkel want ze hebben er veel meer dan keukengerei en het is de moeite en de tijd meer dan waard!

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links.

33 gedachten over “Dille & Kamille in Nijmegen”

 1. Wij hebben er 1 in Zwolle en vind het echt een super leuke winkel. Ik kom er graag en kan dan ook niet de winkel verlaten zonder iets te kopen.

 2. Ik ga altijd als eerste naar de keukenspullen! Zoveel mooie bakvormpjes en andere handige dingetjes waarvan ik soms niet eens wist dat ze bestaan. En ook de tafel helemaal op een kleur of thema ingericht zijn ook erg mooi!

 3. Ik vind het zo’n leuke winkel om even te sneupen zeg maar (is sneupen een woord? klinkt heel gek). Het leukst vind ik denk ik de keukenspulletjes.

 4. Dit zijn zulke heerlijke winkeltjes. Ik koop er altijd veel te veel. Tot een paar jaar terug hadden we er hier in de buurt ook eentje. Ik zou bijna blij zijn dat hij er niet meer is. Kost me handen vol geld!

 5. Ik vind het ook een hele leuke winkel! 🙂 Deze lijkt een stuk groter dan die waar ik altijd heen ga, dus hier moet ik ook maar eens heen!

 6. Hier in Almere, hoe gek, hebben we geen Dille & Kamille, en pas deze zomer ben ik eens in Amersfoort binnen geweest, welke ontzettend groot is, 2 etages en ook in een zeer oud pand zit in het oudste deel van het centrum, dat brengt al heel veel sfeer inderdaad. Het lijkt zelfs op deze qua muren en noem maar op, haha

  Wat ik ervan vind? Uhm ja, hebberig ja en nee, als je iets nodig hebt dan is het leuk, maar zelf vond ik er eigenlijk weinig waarvan ik zei, oh dat heb ik nodig of zo. En ja dat is toch wel in mij gegroeid zo ondertussen helaas? Dat ik als ik dingen zie die ik niet nodig heb, dan ook snel klaar ben met een winkel, ik had er namelijk een heel ander idee van zelfs van wat ik er zou gaan zien.

  X

 7. Ik was al fan van de webshop maar ik ben nog nooit in de ‘echte’ winkel geweest, maar wat ziet die er gaaf uit! Word er gewoon hebberig van! Leuke foto’s ook Sammie!

 8. Ik vind Dille&Kamille op zichzelf al een heerlijke winkel, vooral vroeger kwam ik er regelmatig met mijn ouders om even rond te snuffelen. Tegenwoordig kom ik er eigenlijk te weinig als ik het zo zie. Dit pand past echt perfect bij de winkel!

 9. Dille & Kamille vind ik zó’n leuke winkel! Ik kom er regelmatig, maar dan in Haarlem en Amsterdam. Ze hebben zoveel leuke en interessante spulletjes en de winkels zijn ook altijd netjes en supermooi ingericht.

 10. Mag ‘k even vragen, heb je toestemming moeten vragen in de winkel om er zo’n foto’s te mogen nemen of ben je er gewoon binnengestapt met je camera & er gewoon de foto’s genomen die je wou?
  ‘k Vind dat persoonlijk wel eens leuk om in een etalage of winkel te fotograferen, maar ‘k weet niet of dat zomaar mag. Vandaar m’n vraag 🙂

  1. Ik heb netjes gevraagd of het mocht, vond het maar een raar idee om dit niet te doen. Ik weet niet of andere bloggers dit doen maar het leek mij wel zo netjes. Ik denk ook niet dat je zomaar foto’s mag maken in een winkel.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven