Dille & Kamille servies

Dille & Kamille servies, nieuw in de keuken!

Ik was al een tijdje aan het kijken naar nieuwe koffie mokken toen ik het Dille & Kamille servies zag. Ik was op slag verliefd op de mooie ronde vormen van de mokken. Ik had ook niet veel tijd nodig om Tommy te overtuigen, hij zag de groene kleur en stond al bijna klaar om ze te gaan halen : ) 

Sinds kort hebben wij nieuwe koffie mokken van Dille & Kamille. We hebben heel lang koffie glazen, espresso kopjes en thee glazen van Bodum gebruikt. Tommy heeft ze ooit uitgekozen en ik heb ze in het begin ook echt wel mooi gevonden. Ik vind het nog steeds een voordeel dat de dubbelwandige Bodum glazen je drankje lang warm of koud houden, maar ik was ze zat. Er zijn er in de afgelopen 3 jaar ook een aantal gesneuveld dus compleet is het ook niet meer. We hebben ze nog in de kast staan, maar als ik nu koffie of thee pak gebruik ik het Dille & Kamille servies.

espresso kopjes

Dille & Kamille servies.

Ik heb eerst nog even gekeken naar de koffie mokken van HK Living, maar zoals ik al zei was ik op slag verliefd. Zodra ik de ronde mokken van het Dille & Kamille servies zag was ik om. Die wilde ik hebben! Ik dacht dat ik Tommy nog moest overtuigen, maar die was ook gelijk enthousiast. De kleuren van het steengoed servies zijn groen / blauw en Tommy is snel te overtuigen met de kleur groen. Ook hij was de Bodum glazen wel een beetje zat dus stelde gelijk voor om dat weekend naar Dille & Kamille in Arnhem te rijden. Ik was eerst nog van plan gewoon een paar mokken te kopen, maar Tommy vond ze in de winkel zo mooi dat hij gelijk van alles 6 wilde kopen. Uiteindelijk hebben we 6 nieuwe espresso kopjes gekocht en 6 nieuwe koffie mokken. Ik vind de grote thee mokken prachtig, maar besloot er maar 2 mee te nemen. We drinken hier meestal koffie en de visite ook. De thee mokken worden hier niet vaak gebruikt of alleen door ons zelf.

dille en kamille servies

koffie mok dille

koffie mokken

Ik ben zo ontzettend blij met de nieuwe kopjes! Het is zo fijn om weer een mok met oor vast te houden! Ik vind mokken zonder oor prachtig, ik ben nog steeds verliefd op deze mokken, maar het is toch ook wel erg handig zo’n oor! Bij deze bolle mokken van Dille vind ik het ook wel passen. Dit servies heeft een reactieve glazuur. Door deze glazuur ontstaat een bijzonder kleurpatroon waardoor ieder item er uniek uitziet en het servies extra glans geeft. Het kan ook gewoon in de vaatwasser wat wel zo handig is. Gek dat zoiets simpels je zo blij kan maken, maar ik ben echt happy met deze nieuwe aanwinsten. Ik vind de kopjes en mokken zo mooi van het Dille & Kamille servies dat ik het zonde vind ze in de kast te zetten. Ze hebben daarom een plekje gekregen op de plankjes in de keuken. Zo zijn ze niet alleen functioneel, maar ook nog decoratief!

Kun jij ook zo blij worden van nieuw servies of nieuwe mokken?

4 gedachten over “Dille & Kamille servies, nieuw in de keuken!”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven