Doei mei, hallo juni!

Wat vliegt de tijd toch! Mei is alweer voorbij en we beginnen aan de maand juni, nog een paar weken en Tommy en ik mogen van vakantie genieten. Ik heb zin in juli ; ) Maar eerst nog maar even terugblikken op de maand mei. Mijn moestuintjes groeide als een speer en we kochten een parasol bij Ikea speciaal voor op het balkon en konden die nog niet vaak gebruiken want het regende heel veel!

lang weekend meiHet eerste volle weekend in mei was heerlijk! We haalde temperaturen van 26 graden en in de zon was het vaak nog warmer. Tommy en ik hadden een lang weekend wat begon met Bevrijdingsdag en zo konden we 4 dagen genieten van het zonnetje. We zijn uit eten geweest bij de Griek, hebben op ons balkonnetje in en uit de zon gezeten dankzij onze nieuwe parasol. Ideaal ding voor op het balkon trouwens! We zagen de fietsers van de Giro en gingen naar Gorinchem op Moederdag, het was een heerlijke dag die eindigde bij familie in Arkel met een BBQ met vis.

Ik blogde wat minder deze maand, ik was lui, genoot van het lekkere weer en had iets minder inspiratie. Wel kreeg ik door het zonnetje inspiratie voor een zomers artikel vol vrolijke kleurrijke items die niet kunnen ontbreken deze zomer.

tweede weekend meiHet tweede weekend van mei kregen we op zaterdag vrienden te eten dus eerst op pad voor boodschappen, ik kocht ook gelijk nieuwe bloemen. Het was super gezellig die avond. Zij hadden hun kleine man ook gezellig mee genomen en het is zo’n heerlijk ventje! Tommy en ik hebben genoten van de kleine man. We aten kaas fondue en dronken wijntjes en biertjes, het was een top avond. Eerste pinksterdag was ik vooral heel lui maar Tommy kreeg het toch voor elkaar om mij van de bank op te laten staan. We wandelde 5 km en keken in de avond een filmpje. Tweede pinksterdag voelde aan als een zondag en ik was een beetje in de war, Tommy later die dag ook want we zijn naar de bierfeesten geweest. Daar stonden allemaal kraampjes van kleine brouwerijen en Tommy vond ze lekker. Laten we het daar maar bij houden ; ) We aten een hele vette pannenkoek om even warm te worden, het was koud en nat weer! S’avonds schreef ik twee blogjes, mijn nieuwe Happy sokken en over de vrolijke flamingo spullen die ik kocht met een gewonnen winactie.

21-22 meiHet derde weekend heb ik bar weinig foto’s gemaakt. Op zaterdag zijn we naar Düsseldorf geweest, het was een spontaan idee om daar naar toe te gaan en we waren nogal verrast toen we hordes mensen zagen lopen in kostuums. Toen we uiteindelijk in de stad waren werd het alleen maar drukker, het bleek wereld Japan dag te zijn. Wij hadden er nog nooit van gehoord maar het is het grootste festival in zijn soort en het was precies op de dag dat wij Düsseldorf bezochten. We hebben wel gewinkeld, genoten van het zonnetje (het was daar 25graden) en onze ogen uitgekeken naar alle verschillende Japanse kostuums. Ik heb meerdere Pokémon figuren gezien maar ook de traditionele kimono’s. Zondag was het de hele dag rot weer in Nijmegen dus ik kon mijn nieuw gekochte jas direct aan, ik kreeg een super lief kaartje van mede blogster Marion met toffe sokken en verder zorgde ik voor mijn moestuintjes.

mei 2016 laatste weekendHet laatste weekend van mei maakte ik bijna helemaal geen foto’s en ik had nog wel een lang weekend! Op donderdag middag shopte ik bij Ranzijn wat nieuwe planten potten, bloemen en planten bij elkaar en knapte thuis het balkon op. Vrijdag bracht ik de auto naar de garage voor een kleine beurt en was de rest van de dag vreselijk lui. Op vrijdag avond aten Tommy en ik bij KFC, zaterdag stonden om 1 uur mijn vrienden voor de deur met hun kleine mannetje, we wandelde de stad in, dronken wat op het terras en aten een ijsje. Thuis ging de BBQ aan en we gingen die nacht om 2 uur naar bed na een heleboel biertjes en wijntjes. De volgende ochtend om half 8 (heel vroeg dus) zat het kleine mannetje (nog geen 2) bij mij op bed en keken we naar de teletubbies en pieter post, ik liet de honden uit voor 11 uur en maakte het ontbijt. We maakte een nieuwe BBQ date en Tommy en ik zwaaide onze vrienden weer uit om vervolgens lui op de bank te ploffen, ik was kapot. Tommy wilde graag weer eens bij Shabu Shabu eten dus deden we dat en toen was het weekend weer om.

Op naar juni en hopelijk wat meer foto’s ; )

20 gedachten over “Doei mei, hallo juni!”

 1. Jullie hebben een errug gezellige meimaand gehad, zo te lezen! We hebben inderdaad een aantal bijzonder mooie dagen gehad, wat het weer betreft.
  Dat visje op die BBQ ziet er geweldig uit!

 2. Dat klinkt als een heerlijk maandje met heel veel gezelligheid! Die wereld Japan dag ken ik ook niet haha, wel grappig om daar zo toevallig bij uit te komen! Liefs.x

 3. Leuke foto’s! Balen he van het weer. Mei begon zo goed, maar nu is het alleen maar regen 🙁 Hopelijk wat beter weer in juni!
  Van Wereld Japan dag heb ik echt nog nooit gehoord, heel bijzonder!

 4. Hmmm Shabu Shabu. Superleuk zo terug te blikken. Ik hoop dat juni ook goed begint wat het weer betreft. Het is niet koud maar ik wil wel veel meer zon.

 5. mooi overzichtje, van een toch wel geslaagde maand als je het mij vraagt… 😉
  Nu hopen op wat beter weer, en een mooie maand juni!

 6. Alweer een lekkere maand precies. Don’t ask me why… maar ik krijg altijd honger van jouw overzichtjes. Hopelijk halen we snel terug die temperaturen van begin mei want het is de laatste tijd niet veel soeps. Hier voor de zoveelste keer regen.

 7. Ik lees veel leuke dingen (ik moet weer lachen als ik aan al die Japanse kostuums denk haha) en vooral lees ik ook over lekker eten! Klinkt als een gezellige maand. Op naar de volgende met hopelijk veel zon!

 8. Dit klinkt als een hele fijne maand. Dat Juni ook maar zo fijn, al niet nog fijner mag worden. Leuk ook, die verschillende collages.

 9. De maand is gewoon omgevlogen maar het gekke is? Dat ik dit keer nog steeds niet echt het zomergevoel of zelfs het lente gevoel heb, ik mis de blauwe luchten hier, pfff en toch is het plakweer, hahaha

  X

  1. Ik heb het zomer gevoel ook nog helemaal niet, het is zulk schijt weer steeds. De temp is wel goed maar het blijft maar grijs en regenen 🙁 Niks aan.

   1. Precies, gek he? Laten we hopen dat dit gauw oplost en dat we dan 6 weken blauwe luchten hebben met mooie witte wolken hier en daar 😉

    X

 10. Lekker maandje geweest! En ja, dat zomers gevoel is nogal ver te zoeken he? De afgelopen dagen was het wel weer prima, maar het is tot nu toe wel steeds erg wisselvallig. Hopelijk wordt juni wat dat betreft beter!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven