Dolomiti. Roadtrip door Noord Italië (part 7)

Mijn laatste vakantieverslag! De laatste camping, de camping waar we geboekt hadden voor 3 nachten. Omdat we een nacht langer in Sabbiadoro zijn gebleven word ons verblijf op deze camping een dag korter. Niet erg, we hebben vreselijk genoten van die extra dag aan de kust. We zijn naar Dolomiti gereden en hebben weer de tolwegen vermeden. Rond een uur of 6 in de avond komen we aan bij camping Dolomiti village en melden we ons bij de receptie. Ik hoop zo dat de toiletten en douches hier ook goed zijn.

We hebben op deze camping een mooi plekje in een hoekje, weinig buren! Wat me direct opvalt is dat het hier stikt van de Nederlanders en er word niet vriendelijk geknikt zoals op de andere campings. Als we de auto op zijn plek parkeren gaat onze nieuwe buurman even tekeer tegen zijn zoon. We hopen maar dat dit niet 3 dagen lang zo zal zijn, maar gelukkig hoor ik ze later zeggen dat ze morgen vertrekken. Het was echt zo’n kerel die je na 3 minuten al nooit meer wil zien. We zetten de tent voor de laatste keer op en bewonderen het uitzicht vanaf onze plek.

kerkje DimaroWe wandelen die avond gelijk het dorpje in, het is klein en de huizen zijn blokkerig. Echt een skidorp! We scoren sigaretten bij een tabaks winkel (die kun je in Italië niet kopen bij een tankstation) en lopen weer terug. Het dorpje is klein en het begint te regenen, niet heel erg want de temperatuur daalde niet. Het is hier ongeveer een graad of 24. De bui trok over ons heen en gaf ons een prachtige regenboog. Regenbogen zijn prachtig om te zien in de bergen heb ik al gemerkt, ze lijken veel feller van kleur. Onweer is hier trouwens ook veel spannender dan thuis, de klappen zijn 10x zo hard. De regenboog was precies zichtbaar boven het kleine kerkje in het dorp, we hebben er even voor stil gestaan.

Camping Dolomiti village.

Dolomiti camping villageWe hebben gegeten bij het restaurant voor de camping, weer super toeristisch maar we hebben honger en willen niet meer ver lopen. Mijn pizza is overigens heerlijk alleen het personeel is hier iets minder leuk. We besluiten koffie voor de tent te doen, maar doen eerst even een sanitair check. Het ziet er schoon uit, er zijn alleen wel minder wc’s en douches. Soms moet je dus even wachten als je naar de plee moet. Je hoeft hier trouwens ook weer niet met je plee rol over de camping te wandelen, er is wc papier. Er stroomt een berg riviertje over de camping en ik ben blij dat we daar niet naast staan. Het ziet er charmant uit maar maakt veel herrie, ik denk dat ik 30 keer zou moeten plassen als ik daar naast moest slapen.

Deze camping spreekt me vanaf het begin niet zo aan. Ik vind het niet leuk dat er bijna alleen maar Nederlanders zijn want ik hoor op vakantie graag andere talen om me heen. Ook zijn het vooral sport lui met een slecht humeur, zo lijkt het in ieder geval. Als ik mensen tegen kom in het toilet gebouw knik of lach ik altijd even als onze blikken elkaar kruizen. De mensen hier knikken en lachen niet terug op 1 dame na. Ik vind de sfeer hier niet zo leuk, maar de locatie is prachtig tussen de bergen.

Het koelt hier sneller af dan in Sabbiadoro dus we zitten al snel met onze jas onder de luifel. Het word ook sneller donker en ik besluit ter plekke dat ik bij de volgende kampeer vakantie een kaars moet mee nemen. Er arriveren 2 motor muizen uit Duitsland die hun tentje snel opzetten schuin tegenover ons. Deze mannen knikken en lachen wel vriendelijk en morgen ochtend zal 1 van de heren foto’s komen maken van onze daktent. Ons lantaarntje doet het prima maar geeft alles behalve gezellig licht. We drinken nog een wijntje en gaan dan onze tanden poetsen en naar bed. Ook hier slaap ik weer heerlijk, ik ben moe van alle indrukken deze vakantie.

Een dag in Dimaro.

dolomiti bergwandelingDe volgende ochtend starten we langzaam op. Achter ons is een speeltuin waar we gister avond laat nog een hele horde kinderen hoorde. Zoals ik al zei in mijn vorige verslag, we hebben een overdosis kinderen gehad in de vakantie. We doen koffie, ontbijten met koekjes want deze camping winkel is nog niet open (of alweer dicht) en gaan douchen. De Duitse motorman komt een babbeltje maken en vertrekt weer. Ik heb niet veel te klagen over de douches, het is alleen weer zo’n irritante druk knop. 2 minuten water en weer uit. Het weer ziet er niet best uit, maar we willen niet gaan sippen voor de tent.

wandelenWandelen.

We gaan bij de receptie langs voor een wandelroute. We doen een route door de bergen, dit drama deze prachtige ervaring heb ik van de week met jullie gedeeld. Gemist? Je vind het hier terug. Die wandel schoenen moeten tenslotte toch eens gebruikt worden! Ik heb ze gekocht bij Decathlon in Arnhem, enorme zaak met prettige prijzen en goede service. Ik ben voor deze gegaan omdat ze blauw zijn. Jup, dat is de reden! Niet omdat ze goede recensies kregen of aangeraden worden voor beginners. Gewoon omdat ze niet poepbruin zijn.

wandelschoenen

Dolomiti

moeDe wandeling overleefd!

drankjeAls we terug komen van onze wandeling heb ik dorst en wil ik zitten. We stoppen bij een café en nemen een drankje. De alcohol stijgt gelijk naar mijn hoofd en ik voel me voldaan, dizzy en gelukkig. We hebben weer prachtig uitzicht, het is droog en ik ben blij dat ik zit. We wandelen terug naar de camping, nemen een douche en gaan vandaag in het dorp eten. We beginnen met een plank worst, kaas en ham. Dit was heerlijk, helaas vallen de pizza’s daarna nogal tegen. De service is zo beroerd dat we ook hier geen koffie drinken maar weer vertrekken.

vakantie italy juliWe doen nog een rondje dorp en komen bij toeval bij een podia met orkest. Op het pleintje bij de kerk worden wat mama mia liedjes gespeeld en het klinkt goed. We blijven even kijken want het is gewoon bijzonder om zoiets te zien met op de achtergrond hoge bergen. Dit momentje wil ik vasthouden, fijne sfeer, grappige muziek, mooie plek en Tommy. Precies hier, op dit moment vind ik Dolomiti sfeervol.

Ik heb een heel knap knutselwerkje op mijn Iphone uitgevoerd. LOL. Ik heb dus geen verstand van videos bewerken, maar wilde jullie toch een beeld geven bij bovenstaand verhaal. Ik heb dus gewoon een beetje geknipt en geplakt op mijn Iphone en als je dan Sammie heet krijg je onderstaand resultaat ; )

Afscheid nemen van de Dolomiti en onze vakantie.

We zijn op tijd gaan slapen en pakken onze tent de volgende ochtend voor de laatste keer in. Het zit er op! Ik ben blij dat ik morgen Bink weer ga zien, maar ga dit allemaal vreselijk missen. Deze camping trouwens niet. De arrogante Italiaan bij de receptie was niet in staat te glimlachen bij het afrekenen. Nee, naar deze camping wil ik niet meer terug. De typische stijl van een skidorp spreekt me ook niet zo aan moet ik zeggen. Dolomiti is prachtig maar niet mijn ding. We doen nog een cappuccino bij het barretje waar we gisteren onze borrel deden en genieten nog een keer van het uitzicht hier.

koffie voor vertrekDan moeten we toch echt gaan rijden, we doen nog 1 laatste stop in dit dorp. Een Italiaanse supermarkt : ) Super leuk om in het buitenland door een supermarkt te struinen! Ik scoor een fles wijn voor mijn mams, we nemen 2 worsten mee en Italiaans spek en drinken voor onderweg. De route naar huis brengt ons over de Brenner pas via Oostenrijk richting Duitsland. We kunnen tijdens het rijden nog even genieten van prachtige uitzichten en komen op vrijdag avond vlak voor 12 uur in de avond thuis. Het is voorbij. Het was fantastisch en ik mis het!

Italië heeft mijn hart gestolen en ik wil weer terug. De afwisseling tijdens deze vakantie, het rond rijden door Italië, de daktent, het maakte deze vakantie bijzonder gaaf!

Meer lezen over onze vakantie?

 • Deel 1, vertrek van Nijmegen naar Etroubles.
 • Deel 2, uitstapje naar Bergamo.
 • Deel 3, camping Val Rendana in Darè.
 • Deel 4, aankomst Sabbiadoro.
 • Deel 5, een dag langer in Sabbiadoro.
 • Deel 6, bergwandeling in Dolomiti.
 • Op vakantie met een daktent.

15 gedachten over “Dolomiti. Roadtrip door Noord Italië (part 7)”

 1. Wat jammer van die laatste camping en de mensen zo gek doen dan.. gelukkig maakte het uitzicht en het dorpje het wat goed. En die douches, ja die zijn echt erg, je krijgt niet eens de tijd om je haar behoorlijk uit te spoelen, ik dan niet, en dan voel ik mij alsof ik meer water verspil zo en tijd dan dat de douche gewoon blijft lopen, hahahaha

  Prachtige foto’s zo met de regenboog!

  X

 2. Een leuk verslag weer, ik heb genoten van al je verhalen!
  Die daktent is een superuitvinding. Het is dat ik niet van kamperen houd, anders wist ik het wel.. 🙂
  En nee.. je mening over Italië deel ik niet hoewel ik geen vervelende ervaring heb gehad die 2 dagen dat wij er waren.
  Het land is prachtig hoor, dat ben ik wel met je eens.
  Je moet altijd mazzel hebben met een camping en zoveel Nederlanders tegenkomen hoeft van mij ook niet.
  Op naar de volgende vakantie! Geniet je nu nog steeds na?

  1. Niet? Wat vind je niet leuk aan Italië? Ben nu wel benieuwd 🙂
   De daktent is zo goed bevallen dat we het volgend jaar zeker weer willen doen, ik kijk er al naar uit 🙂 Ik geniet nog steeds wel na, als ik al die foto’s weer zie en het artikel lees. Al is het normale leven alweer zo gewend dat het lang geleden lijkt dat we in Italië waren.

   1. Heb slechte ervaringen met nare trekjes van Italiaanse collega’s. Vind de taal niet mooi, knauwerig (ik houd van echt zo van de Spaanse taal). Maar misschien heeft dat wel met het voorgaande te maken, zou kunnen. Mensen zijn ongeduldig en vaak niet klantgericht. Het trekt me gewoon niet. We hadden nu een missie en zijn er 2 dagen geweest en dat was genoeg. Maar ik heb ook niks met Griekenland, Turkije, Tunesië, Egypte, Cyprus.. die kant hoef ik gewoon niet op.
    Ja die daktent was super hè, ik had er echt nog nooit een gezien of van gehoord voor jij ermee kwam. Voor 2 personen die samen op reis zijn lijkt het me ideaal. Lekker vooruitzicht dat je het volgend jaar weer gaat hoor!
    Oh ja vergeten te zeggen, die regenboog, echt prachtig!!! Ik houd er zo van! 🙂

    1. Hmm dat is jammer. Ik heb op 1 arrogante italiaan na geen slechte ervaringen met de bevolking zelf. De taal vind ik juist wel leuk, Tommy is het een beetje aan het leren 😀 Die laatste 4 die je noemt heb ik ook helemaal niks mee, Griekenland dan weer wel. Heerlijk land vind ik het.

 3. Ik ben gek op Italië. Mijn vriend is vrachtwagenchauffeur en gaat er elke week heen (of om de week als hij een weekend over moet staan). Elke kans die ik krijg om mee te gaan grijp ik met beide handen aan.

  Wel jammer dat de laatste camping niet voor herhaling vatbaar was.

 4. Wat jammer dat aan alle mooie dingen een eind komen. De laatste camping en het laatste verslag alweer… Ik moet wel toegeven dat het er allemaal prachtig uitziet. Zelf ben ik alleen niet echt een camping type. Ook omdat camperen op de camping tegenwoordig bijna net zo duur is al een hotelletje boeken. Ik denk dat wij ook maar eens gaan kijken naar Italië mooi land!

 5. Ik had pas na een minuut door dat de muziek uit die viskraam kwam. Ik dacht al, waarom helpt die gast zijn klanten niet. Kijk eens hoe druk het is! Nu vraag ik me weer af hoe je een heel orkest in een viskraam krijgt.

 6. Wat was het toch een gave vakantie! Wel jammer de laatste camping, ik vind de sfeer altijd ook erg belangrijk! Geniet nog lekker na :-).

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven