wasverzachter

Domestic Goddess tag

Het is bijna om te gieren, de huiselijke godin tag op mijn blogje. Ik ben helemaal niet van het huishouden. Ik vind er niks aan, ik snap dat het moet gebeuren, maar ik vind er geen hol aan. Ik haat het zelfs, vooral dweilen vind ik vreselijk. Tommy doet wat dat betreft denk ik wel het meeste in huis. Toch vul ik vandaag deze tag in, gewoon omdat het kan ; ) Bij deze tag zijn de antwoorden al klaar, je moet er steeds 1 kiezen.

De was

Droger/aan de waslijn. Aan het wasrek, wij hebben geen droger.
Sorteren/alles bij elkaar. Sorteren! Ik wil graag wel dat wit, wit blijft en alle kleding zo mooi mogelijk blijft.
Één soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel. Ik heb altijd wasmiddel van Ariël, de was doen is wel mijn ding. Tommy kookt, ik was : )
Één wasdag/elke dag een wasje. Om de dag een wasje, ik heb geen zin om in het weekend alleen maar met de was bezig te zijn. Het komt wel eens voor dat ik op 1 dag in het weekend 3 wasjes draai, maar ik probeer het doordeweeks zo goed mogelijk bij te houden.
Kleding strijken: ja/nee. Nee! We hebben niet eens strijk materiaal ; ) Gewoon netjes ophangen en opvouwen.

Koken

le-creusetMakkelijk/culinair. Makkelijk dan toch wel. Culinair proberen we soms te doen als we eters krijgen. Tommy is vooral van het koken, ik vind koken helemaal niet leuk. Alleen bakken vind ik leuk : D
Weekboodschappen/meerdere keren per week. Weekboodschappen. We zijn allebei doordeweeks pas rond 6 uur thuis en hebben dan geen zin om nog boodschappen te moeten doen.
Vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen. We hebben een periode gehad dat we vaak terugvielen op dezelfde gerechten. Op het moment eten we veel meer nieuwe dingen dankzij de simpele snelle receptjes van de AH.
Eten bewaren/weggooien. Meestal gaat alles wel op bij ons en als er iets overblijft eet Tommy het meestal de volgende dag op als lunch.
Aan tafel eten/op de bank eten. We eten bijna altijd aan tafel. Heel, heel soms bij een erg simpel gerecht eten we op de bank.

Poetsen

Stofzuiger/swiffer. Stofzuiger, we hebben Bink en dus veel hondenharen.
Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken. Dat wisselt, bij het ‘grote schoonmaak moment’ pakken we sop. Even doordeweeks snel een doekje over het aanrecht gaat met kant en klare natte doekjes.
Zelf ramen lappen/door de glazenwasser. Zelf, Tommy bedoel ik daarmee ; )

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is. Laten voor wat het is. Ik vind het zo’n onzin om het weer op te maken, stap er dezelfde avond toch weer in. Tommy is wel van het netjes recht trekken.
Met de hand afwassen/vaatwasser. Gelukkig hebben we een vaatwasser, we hebben allebei een haat aan afwassen. De vaatwasser haal ik altijd leeg als ik uit m’n werk kom en vul ‘m na het avondeten. Als Tommy kookt (wat meestal zo is) vul ik de vaatwasser en maakt hij de koffie.
Opgeruimd huis/rommelig huis. Als het opgeruimd is vind ik het heerlijk, maar een beetje rommelig vind ik wel zo gezellig.
Wie doet het huishouden: jij/partner. Ik denk dat Tommy het meest doet qua schoonmaken. : ) Al doen we ook een hoop samen, meestal pakken we 1 dag in het weekend dat we even flink gaan poetsen.

De tag is bedacht door Manon en Bibian. Wie neemt ‘m over?   ; )

19 gedachten over “Domestic Goddess tag”

 1. Jouw huishouden klinkt een beetje als mijne. Ik woon niet samen, dus helaas kunnen de taken niet verdeeld worden. Sommige weekenden dat mijn vriend hier is, doet hij meer aan mijn huishouden dan ik, terwijl hij niet eens bij me woont :’)

 2. Veel wist ik al van jou, maar toch erg leuk dat ik opnieuw een beetje meer van jou weet, hahahaha En deze tag heb ik al ruim een jaar geleden gedaan, als je die terug wilt lezen moet je even tags opzoeken of de naam van deze tag in search gooien bij mij, want ik mag niet linken bij jou 😛

  X

 3. Haha ik ben ook echt geen huishoudkoningin. Gelukkig komt Michael zijn moeder 1 keer per week langs om schoon te maken. Dat scheelt al echt ontzettend veel, de rest van de week probeer ik het vooral een beetje netjes te houden (maar echt helemaal opgeruimd is het hier bijna nooit).

 4. Hahaha grappige tag. Ik ben ook niet zo van het huishouden. Ben verder geen viezerik ofzo, zorg wel dat alles schoon is want daar kan ik al helemaal niet tegen haha. Schoonmaken geeft daarna wel weer een voldaan gevoel, dat dan weer wel.

 5. Ondanks dat het huishouden ook niet mijn favo bezigheid is vind ik dit wel een toffe tag haha, ga em denk ik maar eens overnemen over een tijdje ;). Zelf ben ik ook zo blij met mijn vaatwasser, het lijkt me echt rot om elke dag verplicht af te moeten wassen. Liefs.x

 6. Ik haat strijken! Dat vind ik zo’n zonde van mijn tijd. Dus dat vermijd ik, totdat ik een kledingstuk tegenkom wat echt té gekreukeld is. Zelf ben ik gek op de Robijn wasverzachter geurtjes. Ik word daar helemaal blij van. Maar ik ben niet goed in het huishouden. Daarom laat ik het merendeel aan mijn man over. Die is daar veel beter in dan ik 🙂

 7. OMG strijken is echt lame. Ik doe het ook nooit. Ik kies vaak kleding uit die ik niet HOEF te strijken. dat is wel heel lazy he :’)

 8. Haha wat een leuke tag! Ik moet gelukkig niet echt een huishouden doen. Of ja, nog niet. maar ik heb het gevoel dat het bij ons ook vooral mijn vriend zal zijn die die taken op zich neemt :p

 9. Leuke tag! Herkenbaar ook wel. Ik heb ook een grondige hekel aan schoonmaken en koken maar helaas moet ik het allebei toch zelf doen omdat ik geen kaboutertjes heb en de hond en de kat ook geen poot uitsteken. 🙂

 10. Leuk om te lezen! Ik heb deze tag ook al eens ingevuld. Ik heb ook een hekel aan het huishouden maar het moet nu eenmaal gebeuren. Ik laat de was ook op het wasrek drogen, maar helaas duurt het bij mij altijd enkele dagen vooraleer de was droog is en ik aan een nieuwe was kan beginnen, er komt dus nooit een einde aan. De Robijn wasverzachters ruiken heerlijk. Verder ben ik wel jaloers op jullie vaatwasser, wij moeten alles met de hand doen.

  1. Met dit weer is de was bij mij met 2 dagen droog gelukkig, ik wil gewoon geen droger en vind het niet zo erg. Al komt er inderdaad zoals je zegt, nooit een einde aan! Er is altijd wel was helaas.

 11. Hahaha! Mag ik mijn husband eens op leerschool sturen bij jouw Tommy? 😀
  Leuke antwoorden! Denk dat ik hem wel eens overneem 😉

 12. Hahaha wat leuk! Op sommige punten ook zeer herkenbaar en soms juist totaal tegenovergesteld. Zo grappig ook om deze tag bij jou te zien (ik kende hem overigens nog niet!) want ik vond jou ook al niet zo’n huisvrouw type 😉 Die Tommy klinkt als een goeie, die moet je houden! 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven