plafond mee schilderen

Donker plafond, een intieme sfeer in de zithoek.

Voor de verhuizing hadden Tommy en ik al besloten dat wij in de woonkamer geen witte muren meer wilden hebben. Ik mocht helemaal los gaan met kleur. Wij hadden al een donkere muur achter de tv en wilden dat sowieso ook in dit huis weer. Het leek mij super tof om die donkere kleur ook door te laten lopen over het plafond. Gewaagd misschien, maar wij zijn heel blij met het resultaat van een donker plafond.

Blauwe wand achter de tv.

De donkere kleur voor de muur achter de televisie was snel gekozen. We waren altijd heel tevreden met de vergrijsde kleur blauw in het andere huis. Blauw vinden we allebei mooi en worden we niet zat. Altijd handig als een kleur wat langer mee kan. We besloten wel voor een iets diepere kleur blauw te gaan. Ik heb verschillende kleurtesters gekocht en uiteindelijk viel de keuze op 100% Oceaan van Flexa. Deze tint blauw is echt diep blauw en past geweldig bij de visgraat vloer die we hebben gekozen. Hij is iets feller blauw dan de kleur Yippie Blue die we eerst hadden. Wij vinden het heel prettig tv kijken met een donkere achterwand. Het kijkt rustiger vinden wij. Het leek me super tof om de kleur ook op het plafond te schilderen. De eerste keer dat ik dit tegen Tommy zei had hij nog zijn bedenkingen, maar vond het idee van een donker plafond wel tof. Het maakt uiteraard de ruimte wel wat donkerder dan een wit plafond doet. Tikje spannend was het dus wel toen de schilder ging beginnen.

donker plafond

Donker plafond en lichte vloer.

Ik ben zo blij dat we idee van een donker plafond hebben doorgezet. Het blauw is echt een blikvanger en omdat het een donker plafond is, maakt het de zithoek intiem en knus. We hebben een strakke lijn op het plafond tussen de eethoek en woonkamer. De eethoek heeft een licht grijze tint op het plafond, dat is een lichtere, actieve ruimte. De zithoek waar wij tv kijken en relaxen is nu door het blauw ontzettend intiem en sfeervol. Het maakt ons huis echt ONS huis. Anders en apart misschien. Gewaagd ook een beetje misschien, maar het resultaat is precies wat wij voor ogen hadden. Een intieme woonkamer waar wij ons helemaal thuis voelen.

blauw plafond
gekleurd plafond

Wij durfden ook te kiezen voor een donker plafond en een donkere muur omdat we best veel ramen in de woonkamer hebben. Er komt voldoende daglicht naar binnen om ervoor te zorgen dat het niet een donker hol is. Vanwege de donkere kleuren hebben we ook gekozen voor een lichte vloer. Zo blijft de ruimte in balans. De visgraat vloer stond al jaren op mijn verlanglijst en we besloten er in dit huis voor te gaan. Het is een pvc visgraat vloer die wij samen met mijn vader hebben gelegd. Was super tof om te doen en we zijn dolgelukkig met het resultaat. Ik geniet iedere dag opnieuw van de prachtige vloer. De blauwe muur past er mooi bij en het is prachtig als de zon door de verschillende ramen naar binnen schijnt. Ik kan echt genieten van hoe het licht in huis valt.

4 gedachten over “Donker plafond, een intieme sfeer in de zithoek.”

  1. Heel erg mooi. Ik vind het super dat jullie dat aandurfde zelf zou ik niet aandurven maar het resultaat is geweldig echt waar. Heel veel plezier in jullie mooie huis.
    Janny 😘😘

    1. Dankjewel Janny! Het was best een beetje spannend, maar soms moet je gewoon doen en niet denken 😀 we zijn er heel blij mee. Geniet van je dag! X

  2. wauw mooi zeg ik vind het wel lef hebben de kleuren om op het plafon te doen maar is wel erg mooi zo ik hoop dat jullie samen van jullie nieuwe woning nog heel lang mag genieten

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven