donkerblauw dekbedovertrek

Donkerblauw dekbedovertrek, beddengoed verven.

Ik was al heel lang op zoek naar een donkerblauw dekbedovertrek, ik kon alleen nooit slagen. Wat ik dan wel tegenkwam in het donkerblauw was de verkeede maat of het was niet effen. Het was niet de goede kleur blauw of gewoon te duur. Ik had de hoop al een beetje opgegeven eigenlijk tot ik de ideale oplossing vond in verf!

We hadden nog een wit dekbedovertrek van de Lidl. Was niet duur, maar lag eigenlijk nooit meer op ons bed vanwege een vlek die ik er maar niet uit kreeg. Vond het ook zonde om weg te gooien dus het lag maar in de kast. Op Instagram zag ik dat iemand beddengoed geverfd had en ik besloot ook eens een poging te wagen. Ik bestelde 2 potten Navy Blue textielverf van Dylon. Je kan ze ook bij de Kruidvat kopen, maar online vind je ze vaak goedkoper. Voor een tweepersoons dekbedovertrek is het aangeraden om 2 potten te gebruiken om de diepe kleur te krijgen. Ik wilde absoluut donkerblauw en geen babyblauw en ging voor zekerheid met 2 potten.

Ik las netjes de gebruiksaanwijzing en stopte het witte dekbedovertrek met 2 kussens in de wasmachine. Ik gooide er ook nog een broek bij en plaatste vervolgens de 2 geopende potten zonder verpakking bovenop de stof in de wasmachine. Wasmachine aan en dan maar afwachten. Vond het best spannend toen de hele deksel van de wasmachine blauw kleurde. Daarna heeft de wasmachine nog een keer gedraaid met wasmiddel zoals de gebruiksaanwijzing voorschreef. Ik heb wat azijn in het wasverzachtervakje gedaan om de kleur extra te hechten. Daarna alles opgehangen om te drogen en de wasmachine heb ik op een kookprogramma nog een keer leeg gedraaid. Wilde toch zeker weten dat alle verf er uit was. Het beddengoed zag er al goed uit, maar het echte resultaat zie je natuurlijk pas als het helemaal droog is.

beddengoed verven

Donkerblauw dekbedovertrek op bed.

Het resultaat heeft mij verrast. Ik ben erg tevreden over mijn oude / nieuwe donkerblauwe beddengoed! Je ziet op sommige plekken wel een beetje dat het niet helemaal strak egaal is, maar dat stoort mij niet. Ik vind het vooral heel mooi geworden en de donkere kleur blauw is helemaal wat ik wilde. Ik vind de kleur ook heel tof passen bij onze donkergroene muren en met wat witte en beige kussens springt het er uit. Tommy en ik hebben er al onder geslapen en ik kan bevestigen dat we niet als smurfen uit bed gekomen zijn de volgende ochtend. Dat is toch ook wel belangrijk ; ) Het geeft helemaal niet af! De rits en de garen in het beddengoed zijn overigens van een ander materiaal en daar pakt de verf niet op. Bij deze set niet storend en ook bij de broek zie je de rits toch niet zitten, wel iets om vooraf over na te denken als je gaat verven in de wasmachine.

Ook de broek is trouwens heel tof geworden! Mocht je daar nieuwsgierig naar zijn, je kan het resultaat van de broek op mijn Instagram zien.

2 gedachten over “Donkerblauw dekbedovertrek, beddengoed verven.”

  1. Ziet er mooi uit! Maar lijkt me toch best eng in de wasmachine, ik zou bang zijn dat mijn volgende ronde wasgoed ook blauw zou worden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven