Drakenklimop

Drakenklimop

De Drakenklimop! Ik heb wel eens vaker over deze super mooie groene plant geschreven, maar nooit onder zijn bijzondere bijnaam. Deze plant heeft de verhuizing doorstaan en heeft hier een prachtige nieuwe plek gekregen!

Drakenklimop,

Maffe bijnaam eigenlijk. Ik heb ook wat op google gezocht, maar kan niet echt een verklaring van de naam vinden. Drakenklimop is de Nederlandse bijnaam van Epipremnum aureum, maar is niet de juiste vertaling van de Engelse variant. In het Engels noemen ze de plant ook wel Devil’s ivy, die bijnaam heeft hij gekregen omdat de plant eigenlijk overal wel overleefd en niet makkelijk dood gaat. De plant staat hier in Nederland ook vaak te koop als Scindapsus, maar die naam klopt niet, het is echt een Epipremnum. De plant is wel echt heel makkelijk! Hij groeit ook ontzettend hard en gaat zelfs in de winter door met het maken van nieuw blad. Over de verzorging van deze snel groeiende kamerplant kan je hier meer lezen.

Deze klimmer doet het goed in een pot met een mospaal of iets anders waar hij aan kan klimmen. Wij hadden de plant als hangplant in de keuken in ons oude huis, maar daar nam hij al snel een groot deel van de keuken over. Mocht je de plant als hangplant willen gebruiken is het verstandig om er rekening mee te houden dat hij al snel te lang gaat worden. Takken die je te lang vind worden kan je gemakkelijk afknippen. Daar zou je zelfs weer mee kunnen stekken! De plant groeit snel en ook de kleine varianten hebben al snel behoefte aan een grotere pot. Mocht je de plant willen stekken, lees dan mijn artikel eens over Epipremnum stekken. Vergeet niet om altijd meerdere stekjes van deze plant in 1 pot te zetten. Zo krijg je een vollere plant en niet alleen maar 1 lange stengel ; )

drakenklimop plant

Mijn drakenklimop heeft inmiddels al takken van 2 en 3 meter lang. Voor een hangplant had hij dus eigenlijk een tweede verdieping nodig, maar in ons nieuwe huis wilde ik de plant sowieso niet aan het plafond hangen. Ik had de plant in een nog grotere pot kunnen zetten met een mosstok, maar omdat onze Monstera al zo groot is en op een mosstok klimt, wilde ik met deze Epipremnum iets anders. Ik heb een tijdje gezocht op internet, omdat ik de plant absoluut niet wilde kortknippen of wegdoen. Uiteindelijk vond ik de perfecte oplossing en bestelde ik een plantenzuil / hoge bijzettafel bij Naduvi. Ik heb de takken losjes om het tafeltje heen gedraaid en ben zo blij met deze oplossing! De plant heeft nu echt een prominente plek in huis en kan voorlopig weer even doorgroeien. Het zal wel een klusje worden als hij in de toekomst een grotere pot nodig heeft. Dan moet ik eerst alle taken uit de knoop halen : D Voor nu wel heel tevreden!  

2 gedachten over “Drakenklimop”

  1. oops. Dat doet me er aan herinneren dat ik de planten nog water moet geven… (Toch overleven mijn planten lang. Geen idee waarom.) Mooi 🙂 Maar met onze katten is zo’n hangende plant geen goed idee, helaas.
    … de kerstboom is eigenlijk al geen goed idee.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven