Een bulldog

Toen ik laatst een ask me anything blogje deed vroeg iemand mij: Waarom heb je gekozen voor een Bulldog en geen ander ras? Ik vond dit zo’n leuke vraag dat ik besloot er een apart blogje aan te wijden. Bink ook blij, staat hij weer eens in de spotlight.

Laat ik voorop stellen dat ik andere honden ook leuk vind, het was in mijn familie logischer geweest als ik voor een Duitse herder was gegaan. Mijn moeder heeft daar namelijk een voorliefde voor, mijn oom heeft zo’n hond en ik vind ze zelf ook tof maar toch werd dit niet het ras waar ik verliefd op werd.

Ik was (jaren geleden) op een verjaardag en daar was iemand met een Engelse Bulldog pup, een aantal maanden oud was het beestje, en daar was het.. Liefde op het eerste gezicht! Dat gevoel had ik toen ik zijn rimpel hoofd zag. Ik denk dat ik de rest van die verjaardag op de grond naast die hond heb gezeten.

Sindsdien viel iedere Bulldog die mijn pad kruiste me op, ik wilde ze allemaal aaien en als ik er 1 in een film zag wees en riep ik.. (dat doe ik trouwens nog steeds..) Later ging ik op internet zoeken naar de Engelse Bulldog, las over het ras en liet mijn moeder regelmatig foto’s zien. Ik moest haar nog wel even overtuigen dat ik er echt voor zou zorgen en haar overhalen om mij een hond te laten nemen. (ik woonde nog thuis bij mams) Uiteindelijk is dat dus gelukt.

Wat ik het meest over het ras kon vinden was iets zoals dit: Ondanks dat de Engelse Bulldog ooit is gefokt om met stieren te vechten, is het een zeer gemoedelijke, zachtaardige hond die houdt van knuffelen. Word vaak niet begrepen door andere honden, kan heel goed met kinderen en andere dieren, is graag in gezelschap en heeft geen jachtinstinct. De Engelse Bulldog kan soms wat koppig zijn maar is altijd vrolijk. Houdt wel van spelen maar vooral van luieren.

Sammie en Bink2015Perfect dacht ik, deze hond past helemaal bij mij! Hij is lui, eigenwijs net als ik en houdt van knuffelen. Zijn uiterlijk word door vele gezien als lelijk maar daar ben ik het nooit mee eens geweest, ik vind ze schitterend en ze hebben dus ook echt mijn hart gestolen. Ik heb Bink gekocht bij een fatsoenlijke fokker die ook is aangesloten bij de EBCN. Ik wilde niet dat mijn hondje bij een broodfokker vandaan zou komen en dus haalde ik Bink helemaal in Den Ham (zwolle)

Ik ben wel terug gekomen op die ras beschrijving.. Hoewel Bink inderdaad niet houdt van lang wandelen en dit ook niet echt kan is hij wel heel actief en speelt graag. Bink is inmiddels 8 (bejaard dus) en 3 jaar geleden zei ik nog: Hij word wel rustiger als hij ouder word.. Dat had ik goed mis, ik kan nog geen verschil merken, hij is nog steeds erg speels, bere sterk en snel. Geen jacht instinct? Bink jaagt alle vogels en eenden de lucht of de sloot in.

Knuffelen doet hij inderdaad graag, hij is dol op visite maar voelt heeeeel goed aan wie ik niet leuk vind en dan gaat hij lelijk doen. Bink is wel waaks maar een held op sokken. Beweegt er ineens een blaadje? Schud je de vuilniszak uit? Stofzuiger? Loopt er een vlieg op de grond? Bink staat te blaffen alsof we aangevallen gaan worden door aliens! Komt er een bus voorbij of een vrachtwagen? Dan duikt Bink weg alsof er bommen gaan vallen.

Het is echt een clown en we moeten vaak om hem lachen. Hij is ontzettend lief maar als hij echt iets niet wil dan word hij wel eens erg narrig. Zo wil hij als hij net wakker is in de ochtend echt niet 2 keer naar buiten, vind hij badderen niet leuk en is een drama queen bij alle vormen van medicijnen. Bij de dierenarts? Neem Bink maar in de houdgreep want hij wil er niks van weten. Ik ben er inmiddels ook van overtuigd dat hij best slim is maar gewoon alleen wil begrijpen als het hem uitkomt.

Als ik Bink zie word ik weer verliefd, met al zijn eigenwijze streken blijft hij mijn grote liefde. Ja, hij is stront eigenwijs, luistert alleen als het hem uit komt en kwijlt je hele huis onder maar hij is dol graag bij je, het liefst overal en de hele dag. Gaat graag overal mee naar toe, ook in de auto en ondanks zijn lompheid is hij lief voor kinderen en voor de visite. Hij is grappig, speelt graag en wil graag je aandacht.

Dus waarom ik koos voor een Engelse Bulldog? Omdat ik tot over mijn oren verliefd werd op het ras en dat nog steeds ben.

34 gedachten over “Een bulldog”

 1. Wat leuk om te lezen. Bink is echt een leuke hond :-). Wat goed ook dat je hem bij een erkende fokker hebt gehaald :-). Ik wil ook graag een hond als ik wat meer thuis ben. Ik zou graag een corgi willen :-).

  1. Ja bij een erkende fokker zou ik iedereen willen aanraden, broodfokkers moet ik niks van hebben. Helemaal niet bij ras honden die regelmatig problemen hebben.

 2. Bink klinkt als een super lieve en grappige hond! Ik vind bulldogs altijd wat schattigs hebben, zo’n zielig koppie vaak. Ik snap dat je voor dit ras bent gevallen πŸ™‚

 3. Zo leuk dat je er een heel artikel aan gewijd hebt. Mijn hart smelt bij het zien van die foto van jullie tweetjes! Zo lief! Haha, welke hond houdt er nu van badderen, de mijne vroeger ook niet. Hoop dat Bink nog vele jaartjes gezond blijft.

 4. hahaha, ik moet zo lachen omdat ik ineens Buddy en Molly hier in het park zie, ja ook twee bulls, Engelse dus, en dat gezin heeft denk ik niet vooraf naar het karakter gekeken maar gewoon gekozen op mooi en geweldig of zo, want haar visie was…. ‘dan kom ik tenminste buiten en kan ik lange wandelingen maken’, vanaf dag 1, als ik Lycos hier had, hond van mijn ouders, en haar zag, dan stond ze daar in het park, op het randje, alleen Buddy nog toen… en Buddy bleef staan… wat nou lopen, hahahaha Toen hebben ze een paar jaar later, Molly erbij gehaald, in de hoop dat Buddy wat actiever zou worden met lopen buiten, forget it!

  Wat wel gaaf is, Lycos is niet meer, dus ja, oppassen hoef ik niet meer, is dat ik ze natuurlijk nog wel tegen kom in het park zo nu en dan, en dan kunnen we heerlijk kletsen, want Buddy vind dat allang best!

  Goed, jouw artikel, heeft mij dus meer inzicht gegeven over de twee honden die ik dus ken, ik snap het nu veel beter en ook de gedachte van dit gezin dat ze niet goed van tevoren hebben gekeken naar hun wens wat zij wilden met de honden.

  Bink is ook prachtig, maar om zelf dus een Engelse Bull te hebben, nee, als ik al ooit overstag zou gaan, ik hou ook van honden, maar ben niet zo goed in dat uitlaten, vooral de ochtend en de laatste wandeling voor het slapen gaan, vind ik verschrikkelijk, dus begin ik er maar niet aan zelf. Maar, mocht het ooit zover komen, dan vind ik de Rotweiler wel erg mooi of zelfs de Ierse Wolfshond, lol… maar dan heb je ruimte nodig natuurlijk. Oh en dan in de middag een hele lange wandeling maken vind ik dan wel eventueel fijn. πŸ˜‰

  Zelf ben ik met een Mechelse Herder groot geworden, bij mijn opa en oma thuis.

  X

  1. Die hadden zich dan inderdaad niet goed verdiept in het ras haha zijn echt geen wandel honden. Zomers mogen ze niet veel wandelen ivm ademhaling, niet te ver lopen in ieder geval op warme dagen. Maar ze zijn zo gezellig πŸ™‚

 5. Wat een lief stukje! Leuk om te lezen waarom je voor dit ras bent gegaan. Ik zag laatst een puppy bulldog en toen werd ik ook gek van schattigheid. Die vetjes, zoooo cute. Ik dacht trouwens dat Bella ook wel rustiger zou worden al ze ouder werd, maar nu is ze 9 (unk) en ze rent nog steeds rond als een puppie haha.

 6. Wat mooi dat uit elke regel die je schrijft je liefde straalt voor je geliefde hond Bink en voor het ras Sammie.
  De liefde voor honden deel ik met je al houd ik zelf van een heel ander ras waar even goed heel veel aannames over zijn die echt niet kloppen. Al vanaf mijn jeugd ben ik met ze opgegroeid en sinds ik mijn eigen huishouden heb maken ze daar deel vanuit. Nog steeds hebben we er een aantal waarvan de meesten mijn eigen kennelnaam dragen. Inmiddels zijn ze wel allemaal 10+ maar dat merk je er niet aan. Welk ras vraag je? Poedels πŸ˜‰

  1. Poedels? Echt waar? Die zie je hier eigenlijk nooit. Iedereen word verliefd op een ras, maar honden zijn gewoon zo leuk! Ieder ras is anders maar de beste vriend voor de mens denk ik πŸ™‚

 7. Ik moest even lachen om de zin “Bink staat te blaffen alsof we worden aangevallen door aliens”, haha! Maar honden kunnen inderdaad soms een beetje apart zijn. Wel leuk dat je zo blij met ‘m bent!

 8. Wat een prachtige foto’s. Bink en jij zijn een match. Ik heb niet veel met honden maar vind het wel heel gaaf om te zien dat iemand zo een band met een hond kan hebben.

  1. Ja heeft hij regelmatig jeuk aan helaas, proberen het zo schoon mogelijk te houden maar dat wil niet echt lukken. Is overigens alleen de rimpel boven zijn neus, de rest gelukkig niet.

 9. Er bestaan zoveel vooroordelen over dit soort honden, helaas. Zoals jij het ras beschrijft, en Bink beschrijft, blijft er vrij weinig van die negativiteit over. Volgens mij ligt het ook meer aan hoe de baasjes de hond opvoeden. Ik kan in elk geval niet geloven dat zo’n beestje uit zichzelf veel kwaad in de zin heeft.

  1. Of er veel negatieve vooroordelen zijn over de engelse bulldog weet ik niet, volgens mij valt dat wel mee. Denk wel dat je gelijk hebt, het ligt voornamelijk aan de baasjes hoe een hond word. Engelse Bullen zijn echte goedzakken πŸ™‚

 10. Ik snap je bijna en ik hou helemaal niet van honden. Ik heb alleen katten gehad en hondjes worden meer een ‘maatje’ volgens mij, terwijl katten gewoon altijd precies hun eigen gang gaan.

 11. Ik ben gek op bulldogs! Ik heb twee engelse gehad en twee franse, allebei even leuk. Alhoewel de engelse soms wel denken dat ze schoothondjes zijn haha. <3

 12. Ik snap ook niet dat mensen het lelijke honden vinden! Ik vind ze net ontzettend schattig. Ik ging vroeger regelmatig babysitten bij een gezin met een bulldog. Als de kinderen aan het slapen waren, was ik altijd nog met de hond aan het spelen haha. πŸ™‚

 13. Ik moest even glimlachen om je stukje tekst: Hij is lui en eigenwijs, net als ik. Grappig πŸ™‚ Oh, en ik wilde nog even zeggen, mooie foto’s!

 14. Wat onwijs leuk om te lezen hoe de beschrijving van een ras soms totaal niet overeenkomt met hoe een beestje echt is.

  Ik vind het sowieso jammer dat veel mensen over bepaalde rassen een oordeel hebben, vooral als het ras een paar keer slecht in het nieuws is geweest.

 15. Mooi om te zien dat je deze hond hebt gekozen op het karakter. Dat vind ik ook erg goed. Want er zijn al genoeg mensen die een hond kiezen op basis van het uiterlijk (of de hond is net in een film geweest en daar in was die zo mooi en schattig). En een jaar later realiseren ze zich dat de hond totaal niet past. Dit klinkt als een match made in heaven!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven