eettafel lamp

Eettafel verlichting, gezellig tafelen.

Sinds Tommy en ik samen zijn hebben we al 2 eettafel lampen vaarwel gezegd. De eerste had het model van een douchekop en heb ik nooit mooi gevonden. De tweede was een Ikea Hektar lamp en die hadden we samen uitgekozen. Stond een tijdje heel leuk, maar waren we na een paar jaar ook wel zat. Onze nieuwe eettafel verlichting gaat hopelijk wat langer mee ; )

Eettafel verlichting.

Verlichting bij je eethoek is best belangrijk. Als het donker is wil je je eten niet alleen proeven, maar ook zien. Het is ook wel fijn als het sfeervol is en je niet het gevoel hebt dat je eten onder een enorme spotlight staat. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor meerdere lampen boven de eettafel. Verschillende lampen in vorm of hoogte hangen prachtig boven een lange eettafel. Onze eettafel is niet super lang en daarom wilde ik het graag bij 1 hanglamp houden. Wel wilde ik de mogelijkheid hebben om de verlichting aan te kunnen passen aan de situatie. Bij een avondje gezellig borrelen met vrienden hoeft het licht niet zo aanwezig te zijn als met een etentje. Om dit altijd aan te kunnen passen hebben we 2 dingen gedaan. We hebben naast een hanglamp boven de tafel, ook 2 tafellampjes in de eethoek neergezet en we hebben gekozen voor Hue lampen in iedere lamp. Met de Hue lampen kunnen we de kleur van de verlichting aanpassen en dimmen en doordat we niet alleen een lamp boven de tafel hebben hangen, kunnen we makkelijker de sfeer in de eethoek aanpassen.

sohome lamp
eethoek lamp
Eettafel verlichting

De eethoek willen we als het in de avond donker is ook graag verlicht hebben als we niet aan tafel zitten. De eettafel hanglamp was eerst onze enige keuze voor eettafel verlichting. Nu kunnen we de tafellampjes rond de eethoek aanzetten om een donkere hoek in huis te voorkomen. De Eglo tafellamp hadden wij al en heeft nu een plekje gekregen in de kubus aan de wand. De tafellamp in de vensterbank kocht ik nieuw bij Sohome. Deze lamp is van het merk Light & Living en is net als de hanglamp naast de tv van zwart metaal. Ook voor de eethoek hebben we bewust gekozen voor alleen zwarte lampen om eenheid en rust te creëren in de ruimte. De hanglamp boven de eettafel was de kers op de taart. Deze hanglamp van By-Boo zag ik op de website van Giga Meubel en ik was gelijk verliefd. Hij is stoer en toch elegant omdat hij vrij slank is. De naam van de lamp, Wattson, vind ik trouwens ook heel grappig.

Wat heb jij boven de eettafel hangen?

2 gedachten over “Eettafel verlichting, gezellig tafelen.”

  1. Verlichting en goed daglicht is zo belangrijk, wij hebben een overkapping aan onze woonkamer zitten (van de vorige eigenaars) heel lekker hoor, maar daardoor neemt het wel enorm veel licht weg helaas.

  2. Er hangt hier (na 3 jaar) nog steeds niks boven de grote eettafel. Ik heb nu eindelijk een leuke lamp hangen in de zithoek, die vond ik bij Karwei en daar heb ik ook een mooie voor boven de eettafel gezien. Maar ik moet nog even wachten tot ik iemand heb die me kan helpen met ophangen. Er zullen wat gaten geboord moeten worden en daar waag ik me niet meer aan…
    Jullie huisje is echt fantastisch!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven