ESSENZA dekbedovertrekset Guy

ESSENZA dekbedovertrekset Guy

Ik heb de laatste tijd iets met beddengoed. En met plaids. En met kussentjes.. Je kan maar een tik hebben ; ) Planten zijn nog steeds favoriet hier, maar ik ben de laatste tijd meer bezig geweest met onze slaapkamer. Ik vind het leuk om het mooi op te maken en kocht niet alleen een nieuwe beddengoed set bij de Lidl, maar ik kocht ook een ESSENZA dekbedovertrekset.

CASUAL-lijn van ESSENZA, Guy.

Ik was een beetje verliefd op het uiterlijk van deze ESSENZA lijn. De serie Guy heeft een vintage wassing, die zorgt voor een stoere vergrijsde look. Op Instagram was mij ESSENZA een paar keer aangeraden dus ik bestelde een set bij FonQ. De bestelling ging door meerdere factoren niet helemaal zoals het moest en ik heb er dan ook 4 weken op moeten wachten, maar het was het waard! FonQ heeft het trouwens ook zeer netjes opgelost uiteindelijk en daar ben ik blij mee. Ik ben zo blij met deze set, hij is in het echt net zo mooi als op de plaatjes online. Extra leuk: de dekbedovertrekken worden verpakt in een tasje van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur. Ik was alleen al verliefd op de verpakking toen het binnen kwam!

ESSENZA dekbed

ESSENZA dekbedovertrekset

ESSENZA beddengoed

Ik ging voor de antracietkleurige overtrek, maar ze hebben meer kleuren in deze lijn. De groene vind ik ook prachtig en staat op de verlanglijst, want goedkoop zijn ze niet. Ik zou trouwens maar moeilijk kunnen kiezen, want de blauwe en grijze versie zijn ook prachtig. Ik hoop dat ESSENZA deze Guy lijn er nog lang inhoudt, Geeft mij de tijd om te sparen ; ) De vintage wassing is echt heel stoer, het doe me een beetje deken aan een verwassen jeans. Lijkt ouder, is nieuw maar rete stoer op bed! Deze ESSENZA dekbedovertrekset is gemaakt van 100% katoen renforcé en voelt stevig en zacht aan. Katoen renforcé betekent versterkt en verstevigd katoen. Op de website van ESSENZA staat er meer uitleg en vond ik het volgende: Doordat het katoen op een speciale manier wordt geweven (met een platbinding) wordt de stof verstevigd en sterker dan normaal katoen. Een dekbedovertrek van renforcé is dus duurzaam en voelt bovendien fijn en glad aan.

donkere slaapkamer

dekbedovertrekset Essenza

ESSENZA dekbedovertrekset.

Helaas heeft ESSENZA geen 200 x 200 overtrekken dus ik ging voor de 200 x 220 set en gelukkig is de instopstrook zo lang dat hij goed onder ons matras blijft zitten. Hierdoor kan het dekbed ook niet uit de hoes glippen. Iets waar ik normaal wel een dingetje van maak, ik wil het liefst knoopjes of een rits zoals bij de set van de Lidl. Helaas zijn veel dekbedovertrekken niet te krijgen in 200 x 200. Door de enorme lap stof die overblijft bij deze set kan ik hem toch goed fixeren. Hij is niet 1  los geraakt toen we er onder sliepen, goedgekeurd! Het is echt mooie kwaliteit en het slaapt heerlijk. Ik heb er nu een zwart onderlaken van Ikea onder, maar ik zou er nog wel één bij willen hebben van ESSENZA, dat zou de beleving compleet maken.

4 gedachten over “ESSENZA dekbedovertrekset Guy”

  1. Het is leuk om af en toe eens iets te veranderen. Heb even je blog gescand want een klein jaartje uit beeld geweest.
    Las over jullie trouwdag… Heel jammer dat het niet door kan gaan dit jaar.
    Mijn dochter zou 19 mei trouwen, met een speciale reden, helaas moest dat uitgesteld worden, de nieuwe datum is 8 september. Ik hoop zo dat dat een goede keuze is geweest. Maar het wordt maar een klein intiem feestje met 8 personen en de fotograaf. Was al in december zo gepland, dus heeft niks met corona te maken. Succes met je voorbereidingen, al duurt het nog wel een tijdje!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven