filmtips part 10

Even geen zin in kerstfilms?

Voor wie even helemaal klaar is met kerstfilms heb ik een aantal leuke filmtips die niets met kerst te maken hebben. We keken met de donkere koude dagen in december best een hoop films. Het is er nu ideaal weer voor, lekker op de bank met een bak popcorn. Of in ons geval 2 bakken popcorn, zout voor mij en zoet voor Tommy : ) 

bird box

Bird Box

Deze film zochten wij op op Netflix na een tip van vrienden. In de nasleep van globaal terrorisme van onbekende oorsprong moet Malorie (Sandra Bullock) haar kinderen en zichzelf veilig zien te stellen. In een wereld waar kijken gelijk staat aan de dood. Deze thriller film is bijzonder spannend en is een verfrissing na alle zombie films. Deed me een beetje denken aan A Quiet Place. Sandra Bullock is zoals altijd (vind ik) weer bijzonder goed in het neer zetten van een rol. Trailer vind je hier.

deadpool

Deadpool 2

Wanneer er een supersoldaat met een moorddadige missie arriveert, wordt Deadpool gedwongen om na te denken over vriendschap, familie en wat het daadwerkelijk betekent om een held te zijn. Deadpool 1 vond ik een aardige film. Niet super bijzonder voor een Marvel film, wel leuk en vermakelijk. Deadpool 2 vond ik wat beter. Meer spanning, actie en minder voorspelbare humor. De meningen zijn hier trouwens verdeeld, Tommy vond deel 1 leuker.

All the Money in the World

All the Money in the World

Deze film uit 2017, geregisseerd door Ridley Scott wat een film die Tommy graag wilde zien. Hij is wel een beetje fan van het werk van Ridley Scott. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de ontvoering van John Paul Getty III. De kleinzoon van de miljardair en oliemagnaat John Paul Getty wordt in 1973 ontvoerd in Rome. De moeder moet er alles aan doen om haar zoon terug te krijgen omdat de rijke oliemagnaat weigert het losgeld te betalen. Wij vonden de film erg goed. Ridley Scott is altijd erg goed in het neerzetten van een bepaalde sfeer en ook in deze film is dat briljant gelukt. Bekijk de trailer hier.

Day of the Soldado

Sicario: Day of the Soldado

We kwamen er pas later achter dat er ook een deel één is, deze moeten we nog steeds kijken. Wat alleen maar wil zeggen dat je deze film prima kunt kijken als op zichzelf staand verhaal ; ) Samenvatting van Wiki: Bij een terroristische zelfmoordaanslag in Kansas City vallen veel doden. Uit onderzoek blijkt dat een oppermachtig Mexicaans drugskartel de moslimterroristen de Mexicaans-Amerikaanse grens heeft overgesmokkeld. CIA-agent Matt Graver krijgt van de overheid toestemming om de verantwoordelijken van deze gruwelijke daden op te sporen. Daartoe zoekt Graver contact met Alejandro Gillick, een mysterieuze man met een troebel verleden van advocaat en huurmoordenaar. Ze ontvoeren de dochter van een drugsbaron met het doel een oorlog te ontketenen tussen twee kartels.

2 gedachten over “Even geen zin in kerstfilms?”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven