zosammieenzo blog

Als ik aan bloggen denk

Dan denk ik aan schrijven, reacties op mijn schrijfsels, foto’s maken, andere bloggers en dat ik dus echt niet zonder internet en laptop kan. Maar ik denk aan nog meer dingen bij het woord bloggen! Blogs lezen, cijfers in GA, mails beantwoorden, Social Media, creatief zijn, WordPress en tags!

Toevallig kwam ik weer een leuke tag tegen en die vul ik vandaag in. Deze tag gaat over bloggen en ik vind tags over bloggen altijd leuk! In deze Feiten over de blog & blogger tag komen jullie weer wat meer over mij en mijn blog te weten.

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Ik heb eerlijk gezegd geen idee. ZoSammieEnzo is niet mijn eerste blog. Jaren geleden blogde ik op… (moet even goed nadenken hoe het ook alweer heette) web-log! Daarna heb ik een gratis site bij wordpress gehad die alleen maar over mijn scrap hobby ging, scrapping memories. Deze heb ik een paar jaar geleden verwijderd, zo stom! Schrijven vond ik altijd al leuk, zo schreef ik hele verhalen in schriften op de middelbare school. Wel in vrije tussenuren hoor ; ) Ik denk dat het een beetje begonnen is met CU2, echt online schrijven en het leuk vinden om een site te hebben.

Wat is je favoriete blogplek?

Thuis met de laptop op de bank of aan de eettafel.

Heb je een vaste blogroutine?

Nope. Het komt als het komt en dan schrijf ik. Meestal schrijf ik voorruit, vind ik wel zo prettig. Een echte routine heb ik niet.

Social media- fanaat of liever offline?

Ik vind Social Media erg leuk en vaak ook gezellig. Twitter vind ik bij uitstek ideaal om met andere bloggers te kletsen of ergens op te reageren. Instagram kom ik ook dagelijks wel. Facebook gebruik ik het minst, gewoon omdat ik het niet echt gebruiksvriendelijk vind. In het weekend ben ik over het algemeen wel veel offline.

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Geen spijt gelukkig. Er is geen 1 artikel waar ik spijt van heb. Ik denk van te voren altijd goed na wat ik wel en niet online wil delen. Er zullen vast artikelen op mijn blog te vinden zijn met waardeloze foto’s en/of spelfouten. Artikelen waar je misschien eigenlijk niks aan hebt. Toen ze geschreven zijn vond ik het waarschijnlijk prima. Geen spijt dus, van dat soort artikelen als je begint met bloggen kun je alleen maar leren : D

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Ik twijfelde even. Ik ben namelijk trots op een paar artikelen. Of misschien is trots een verkeerd woord. Ik ben erg blij met het artikel over Bussana Vecchia, ik ben erg tevreden met de foto’s en met de tekst. De informatie over dit dorpje is aanwezig maar ook onze persoonlijke ervaring.

Ik ben ook erg tevreden over het artikel over mijn gescheiden ouders, ik denk dat ik het ‘mooi’ geschreven heb zonder de nare dingen weg te laten. Ik heb geschreven wat ik wilde schrijven en heb gedeeld wat ik wilde delen. Op een nette manier denk ik zo.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

567, ja dat is voor mij veel voor 1 dag! Dat was op de dag dat het daktent artikel online kwam.

zosammieenzo foto camera

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

Meestal pak ik voor mijn blog mijn spiegelreflex camera of mijn systeem camera. Vind de foto’s dan kwalitatief beter. Soms gebruik ik ook wel foto’s die ik heb gemaakt met mijn Iphone, al zijn dat vaak random kiekjes die ik in het dagelijks leven zomaar gemaakt heb. De Iphone foto’s gebruik ik meestal in week/maand overzichten.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Uhm…, ik heb geen niche? Ik hoor en lees vaker dat je dat moet hebben, maar ik wil gewoon over van alles schrijven. Alles wat ik leuk vind. Ik weet niet zo goed wat mijn slechtste blog eigenschap is. Misschien is het wel dat ik in het weekend geen zin heb in het online leven en mijn blog dus te weinig aandacht geef. Of misschien is dat juist alleen maar een goede eigenschap, ik kan afstand nemen en genieten van het echte leven. Moeilijke vraag zeg!

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Oh dit is weer zo’n moeilijke vraag! Ik durf het niet te zeggen! Tommy noemt mijn schrijfstijl, eerlijk zijn en het persoonlijke wat er altijd is terug te vinden in mijn artikelen. Ik hoop dat dat ook zo is : ) 

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Tot nu toe heb ik alles zelf geschreven, dit wil ik ook graag zo houden. Toch lijkt het me wel leuk om eens een gastblogger aan het woord te laten hier. Ik zou alleen niet weten waarover. Zouden jullie dat leuk vinden? En zo ja waarover? Laat het me maar weten in de reacties.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Ik denk dat ik die inmiddels wel bezit ja, of ik dat nou wil of niet ; ) Zo lees ik veel blogs, denk bij veel dingen: goh dit zou leuk zijn om over te schrijven en hier moet ik een foto van maken voor mijn blog. Van zoveel mogelijk dingen een foto willen maken, foto’s maken op een andere manier en niet alleen leuk voor in de privé albums, iedere dag jullie reacties lezen als deze binnen komen via de WordPress app. Ach ja, je kan maar een hobby hebben toch : )

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Minstens 10, meestal. Hahaha. Soms heb ik een goede dag en ben ik bij de tweede foto al tevreden. Ik blijf het lastig vinden met selfies en ik moet best veel selfies maken wil ik zelf op de foto staan. Tommy is niet zo van het spontaan een foto maken. Ik heb veel foto’s waar hij op staat maar een stuk minder spontane foto’s van mezelf. Gelukkig wil hij wel altijd de camera ter hand nemen voor wat outfit foto’s. Lijkt me een drama om die zelf te moeten maken.

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Dat ik plezier blijf halen uit ZoSammieEnzo, op deze manier kan deze blog nog lang bestaan. Uiteraard zou ik het geweldig vinden als ZoSammieEnzo.nl verder groeit, het is toch een klein beetje mijn kindje geworden. (klinkt vreselijk he?) Het is een verlengstuk van mij geworden.. (vind ik ook raar klinken) Naja jullie snappen vast wat ik bedoel ; )

Deze tag is bedacht door Dochterlief.

16 gedachten over “Als ik aan bloggen denk”

 1. Een tag die ik erg moeilijk zou vinden om in te vullen zelf, en ja web-log, hahaha gek he? Dat we elkaar toen nog niet kenden en toch de meesten, daar ooit zijn gestart, Cu2, maar ik zat op de Night sectie 😉 hahahaha

  Ik vind jouw schrijfstijl inderdaad erg lekker, vloeiend ook, en je stopt er heel veel werk in, zelfs in de blogs die ik iets minder vind, de blogs over wat jij leuk vindt met heel veel linkjes, echt, respect dat je dat zo nu en dan doet, maar ik heb al zoveel stuff in huis 😉 Toch kijk ik er graag naar, de foto’s en wat jij allemaal gevonden hebt dan.

  De verlenging van jezelf, snap ik ook helemaal! FB gebruik ik juist het meeste, maar ik zeg het al zo vaak, komt door mijn familie en oude klasgenoten, het gekke is, dat niemand van blogs houdt, maar ook hier, ik schreef al als kind heel veel verhalen en opstellen? Mijn moeder kreeg al vroeg te horen, dat gaat schrijfster worden later, ze kan zo goed schrijven, en echt, dan heb ik het over verplichte opstellen, dan kwamen er 3 titels op het bord, en mochten wij er eentje uit kiezen om dan te gaan schrijven. Ik trok mijn leraren altijd mee het verhaal in, zegt mijn moeder nu, of al jaren, nou ja, sinds ik van school af ben 😉

  X

  1. Ja grappig is dat, dat veel bloggers op dezelfde plek begonnen zijn maar elkaar toch niet kennen van toen. Cu2 night kan ik me nog wel herinneren, je had inderdaad 2 versies CU2.

 2. Grappig, CU2 is ook de plek waar ik ben begonnen met voorzichtig coderen in HTML. Daarna begon ik met mijn eerste website, ik heb geblogd tijdens mijn buitenlandstudie en uiteindelijk ben ik pas in 2014 mijn huidige blog gestart. Soms vind ik dat jammer, want het was een mooie verzameling van verhalen geweest als ik wel al eerder was gestart. Ik merk ook wel wat je zegt over dat het een verlengstuk van jezelf geworden is. Deze zomer heb ik heel erg nagedacht over het stoppen met mijn blog, omdat ik het plezier niet meer kon vinden. Toen merkte ik pas hoe ik erg ik het eigenlijk zou vinden als het echt weg zou zijn, juist omdat het zo’n deel van mij geworden is.

 3. Leuke tag en ook leuk gevuld. CU2 en daarvoor ICQ, ook ooit eens gehad. Daar is het bij mij ook ooit eens begonnen. En dat selfie verhaal… ow ow, zo herkenbaar. Ik vind selfies vreselijk, maar ze horen er nu eenmaal een beetje bij, mensen willen zien bij wie ze op bezoek zijn.
  Deze tag gaat ik mijn bookmarks in voor de toekomst!

 4. Bloggen is heerlijk! Ik blog al 13 jaar en ben ook bij web-log.nl begonnen. Het hele migratiedrama meegemaakt. Op mijn oude blog dat ik had tot oktober 2014 staan nog steeds veel reacties bij logjes die er helemaal niet horen. En ook veel foto’s zijn verdwenen. Maar die is niet meer actief dus niet erg. Deze TAG heb ik ergens in december vorig jaar ook geplaatst. Hij waart al een tijdje rond in blogland. Leuk ingevuld Sammie, weer wat meer aan de weet gekomen!

 5. Ik ben ooit mijn ‘blog-carrière’ ook begonnen bij web-log, daarna tijdje bij punt, toen een gratis wordpress en sinds een jaartje dan een eigen domein en ja, nog steeds vind ik het bloggen geweldig leuk om te doen. Alleen soms vraag ik mij weleens af waarom bepaalde artikelen dan zo weinig verkeer opleveren terwijl bij anderen de bezoekers zowat over elkaar heen vallen. Het blijft giswerk maar goed, zolang ik er zelf lol aan beleef, is dat het belangrijkste. Waarom ik hier graag lees? Juist, vanwege de variatie, ik bedoel blogs over je bloemen of cactussen sla ik over maar de rest lees ik meestal wel en dat vind ik gewoon een sterke kracht van je blog. Dat je niet weet wat je kunt verwachten. Daarnaast vind ik je schrijfstijl ook altijd erg enthousiast, ik ken je dan niet persoonlijk maar ik denk dat je in het dagelijkse leven net zo bent als hier.

 6. Hahaha, superleuk om te lezen. Ik maak ook altijd minimaal 10 selfies LOL! Maar, jouw schrijfstijl is zeker lekker persoonlijk !Ik hou ervan!

 7. Ik ben het met Tommy eens! Die dingen die ik zeker weten terug in jouw blogs. Dat vind ik ook zo leuk aan alles wat je schrijft. 🙂 Die typische bloggers kenmerken herken ik maar al te goed ook, haha! Leuke tag is dit. Misschien neem ik hem wel over!

 8. Ik moest even lachen om je antwoord over dat je geen niche hebt. Heb ik zelf ook niet hoor, schrijf gewoon over alles wat ik leuk vind. Hele leuke tag!

 9. Eens met Tommy, je schrijft zoals je bent, dit is haast voelbaar hier en is een van je krachten op je blog. Tja die niche, fak die zooi. Ik heb ook geen niche and I like that.

 10. Ik heb ook geen niche. Dat hoeft ook niet vind ik. Net dat ik geen niche heb is mijn niche. Haha 😀 Ik vind je blog heel leuk! Kom altijd graag langs om je stukjes te lezen 🙂

 11. He bah wat herkebaar over die niche. Ik had laatst een hele ‘preek’ gehad van iemand die het echt niet vond kunnen dat ik het niet had. Maar ik houd me gewoon niet graag aan een bepaald onderwerp en blog over alles, maar dan ook alles haha. Zo lang het ons gelukkig maakt is het toch goed. Mooi aantal zeg, over de 500 bezoekers op 1 dag!

 12. Leuk, ik begon ook op web-log! Een niche heb ik ook niet. Ik heb gewoon mezelf. En dat herken ik hier ook terug. Gewoon Sammie. En dat leest leuk en prettig. Dus.. keep up the good work. Leuke tag trouwens.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven