Fernandes frisdrank

Een paar weken geleden kwam ik thuis uit het werk en toen had Tommy boodschappen gedaan bij de Appie XL. Hij had voor mij alle blikjes van Fernandes frisdrank mee genomen om te proberen. Niet dat ik daar om gevraagd had (want ik kende het hele spul niet) maar gewoon voor de leuk.

Ken jij het merk ook niet? Of ben ik de enige? Ik heb toch niet het gevoel dat ik onder een steen heb gelegen..

Het verhaal van Fernandes begint 100 jaar geleden in Suriname. Isaak Fernandes startte toen het familiebedrijf. In 1939 kreeg zijn zoon, Jule Fernandes, licentie om Coca-Cola te bottelen. Jule maakte de eerste receptuur van zijn eigen frisdrank: Cherry Bouquet, een heerlijk, rode kersendrank. Hij noemde zijn merk Fernandes. Na het ontstaan van de drank, werd Fernandes al snel dé frisdrank van Suriname. Tot op de dag van vandaag is Cherry Bouquet de meest gedronken Fernandes smaak. (bron)

fernandesEen proef periode volgde en vandaag ga ik jullie vertellen wat ik er van vond. Denk je nou bij jezelf, Sammie, jou mening over frisdrank boeit me geen zak.. Sja, dan zul je morgen terug moeten komen voor een ander blogje ; ) Wil je nu zelf ook proeven? Kijk dan even hier bij Bol.com.

Purple Sensation dat paarse blikje dus. Sja, lekker wel. Vind het een combinatie tussen cassis en gazeuse.

Super Pineapple Ik denk hierbij aan een chemisch gemuteerde ananas met goude glitters en confetti.. Ja je proeft wel een beetje ananas.. Een echte nepperd ; )

Red Grape Uhm.. het blauwe blikje.. Deze vond ik echt lekker! Kunnen jullie je deze kauwgom nog herinneren? Nou, daar vond ik het naar smaken! Deze ga ik zeker vaker kopen.

Green Punch die groene.. ; ) Niet zo zoet als de andere drankjes. Ik vind hem smaken naar die saaie kauwgomballen die je vroeger (of nog steeds?) uit zo’n automaat kon trekken. Niet echt een Punch dus, wel lekker. Je kan ze hier bestellen bij bol.com.

Pink Melon. Ik weet niet of ik kan zeggen dat deze echt naar meloen smaakt maar ik vind hem zooo lekker dat ook deze nog wel vaker in onze koelkast terecht zal komen.

Cherry Bouquet Dit is wat mij betreft de winnaar. Smaakt echt naar kersen, lekker zoete snoep kersen : ) Toen het blikje op was wilde ik meer dus ook deze gaat vaker onze koelkast bezoeken! Bestel de smaak Cherry Bouquet hier.

Heb jij wel eens Fernandes frisdrank op?

22 gedachten over “Fernandes frisdrank”

 1. Ik vind die kersen ook het lekkerste! Maar die grape wil ik nu ook best een kansje geven 😉 Ik vind ze over het algemeen allemaal vrij hysterisch nep smaken hihi. Dus daar moet je wel van houden. Which I do!

 2. Whaaaaaaahahaha ja in dit geval heb je echt onder een steen gelezen, dit dronk ik als tiener al eens, of misschien nog eerder. Maar goed, als je met 2 culturen wordt opgevoed, dan ontdek je ook al gauw vooral in Amsterdam natuurlijk, nog meer culturen, smaken en soorten 😉

  Het heeft ook wel even geduurd voor het in de supermarkt verkrijgbaar was zoals je het nu gewoon kunt kopen, lol. De groene en cherry zijn mijn favoriet, maar als ik het 1x per jaar haal, is het veel.

  Ken jij Shandy dan wel? Kan ik straks wel weer eens halen, meestal alleen in blik of flesje verkrijgbaar, zeker bij AH bij andere supermarkten weet ik eigenlijk niet… de bekende grote namen wel denk ik.. Dirk, Plus… die dus…

  X

 3. Ik ben ermee opgegroeid! De vrouw van mijn broer is Surinaams, daar nam ik het vaak. En mijn vriend is Surinaams, die hebben het ook vaak thuis!
  Eigenlijk ken ik alleen de smaken geel, groen en blauw. Mierzoet, je moet ervan houden!

 4. Och, ik weet nog toen ik voor het eerst een blikje Fernandes dronk. Toen was ik 8 en was ik bij iemand op bezoek in de Bijlmer in Amsterdam. Hier in Friesland kon je dat drinken toen amper krijgen, nu wel.

 5. Ik kende het niet echt, maar vind het wel heel lekker. Normaal gesproken drink ik niet veel frisdrank en heb ik het niet in huis, maar nu het lekker weer is en je toch veel tijd buiten doorbrengt, vind ik het er wel bij passen 🙂

 6. Ik heb dit jaren terug in Groningen voor het eerst leren kennen, toen kon je het bij de Toko kopen.
  Nu vrijwel overal.
  Kersen is erg lekker!

 7. alleen die blikjes al vind ik zo leuk,…
  Heb er ooit eens 1 op, weet niet meer welke en die vond ik zo vies dat ik e rdaarna nooit meer 1 heb durven drinken

 8. Haha grappig mijn Surinaamse buren vroeger hadden dat inderdaad altijd in huis! Ik kan me weinig meer herinneren van de smaak, weet alleen nog dat ik het héél zoet vond

 9. Zélfs ik ken het sam en ik woon in een onwetend dorp!
  Nee grapje, niet van dat dorp trouwens :p, maar was ik niet vroeger veel naar o.a surinaamse feesten en festivals geweest e.d had ik het ook niet gekend.
  Je ziet het nu wat meer, de turkse bakker en sommige supermarkten hebben het ook
  Ik hou van zoet, maar dit vond ik iig destijds to much. Ik hou het toch maar op m’n colatje

 10. Ziet er heel vrolijk uit, zo die gekleurde blikjes bij elkaar. Ik heb één keer Fernandes gedronken maar vond het echt niet te doen haha, weet niet meer welke smaak.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven