filmtips

Film avondje? Vandaag nieuwe filmtips (7)

Na de laatste spannende filmtips in maart heb ik alweer genoeg films gekeken voor een nieuwe blog. Dit keer wat minder Netflix films. We zijn 2 keer naar de bioscoop geweest en deze films vond ik beide erg goed. Vandaag komen deze zeker terug in dit artikel. Ook huurden we een aantal films via KPN. Tijd en zin in een film avondje? Ik denk dat je hier wel een tip kunt vinden ; ) 

Red Sparrow.

De eerste film die we zagen in de bios was de spionagefilm Red Sparrow. Tommy wilde naar de bios en na het zien van deze trailer wilde ik absoluut naar deze film. De film is een lange zit, maar ik heb me geen moment verveeld. Er zat meer spanning in dan ik verwacht had en het einde zagen we niet aankomen. Er zit veel bloot en geweld in de film net als dubbelspel en verraad. Jennifer Lawrence speelt Dominika Egorova, de hoofdrol, en wordt tegen haar wil gerekruteerd als Russische mus, iemand die informatie over de Amerikaanse inlichtingendiensten moet winnen.

A Quiet Place.

A Quiet Place

De tweede film die we in de bioscoop zagen was een horror. A Quiet Place wilde ik zien vanaf het moment dat ik de trailer zag en ik ben blij dat we geweest zijn. Deze horror/drama film gaat over een familie in een apocalyptische wereld waar geluid je je leven kost. Buitenaardse wezens zijn op aarde en komen af op ieder geluidje wat je maakt. Ze zijn blind maar vreselijk snel als de jacht op geluid is geopend. Overleven is alleen mogelijk als je sluipt en niet praat, deze film is dan ook voor een groot deel een stomme film. Hoewel het een spannende thriller is gaat het ook duidelijk over familie, wat je als ouder voor je kind doet. Ik vond deze film erg goed en zeker een aanrader.

Justice League.

Deze film huurden we bij KPN. Enkele maanden na de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice, en de dood van Superman, moeten Batman en Wonder Woman een team van ‘superhelden’ samenstellen om Steppenwolf en zijn leger te verslaan. Uiteraard staat de mensheid en de aarde op het spel. Het verhaal is niet super, maar ik vond het een leuke film om lekker een avondje niet na te denken.

Thor: Ragnarok.

Thor Ragnarok

Een Marvel film, die moesten we uiteraard zien. Deze film keken we ook via KPN omdat hij helaas nog niet op Netflix staat. Thor zit gevangen aan de andere kant van het universum. Hij moet in een race tegen te klok proberen om naar Asgard terug te keren om Ragnarok te stoppen. De vernietiging van zijn thuiswereld ligt op de loer nu zijn vader is overleden. Gewoon weer een leuke Marvel film waarin de Hulk ook een rol heeft.

What happened to Monday.

What happened to Monday is een sciencefiction en ook een beetje een thriller. De film speelt zich af in een wereld waar teveel mensen zijn, de toekomst van onze aarde misschien wel. Er ontstaat een gebrek aan voedsel en daarom is er genetisch gemanipuleerd voedsel uitgevonden. Dit leidt tot een genetische afwijking die vervolgens leidt tot massale geboortes van meerlingen. Wat het probleem alleen maar groter maakt en waar de regering heeft gekozen voor een nieuwe wet. Per gezin is 1 kind toegestaan, bij meerdere kinderen pakt de regering ze van je af en ‘vriest’ ze in. Eén man is vastbesloten zijn 7 kleindochters bij elkaar te houden en bedenkt een ingenieus plan waarbij de meisjes vanaf hun kleutertijd elk één dag in de week uit huis kunnen gaan. De dames worden ouder en komen achter de waarheid van de regering. Ook deze film huurden we via KPN en vond ik erg goed.

9 gedachten over “Film avondje? Vandaag nieuwe filmtips (7)”

  1. A Quiet Place en Red Sparrow lijken mij wel toffe films! Ik heb ze gelijk in mijn notities gezet op mijn telefoon. Dan kan ik ze niet vergeten! Alle films die je noemt heb ik nog nooit gezien trouwens. Moet echt weer vaker een film gaan kijken…

  2. Dat zijn er nogal wat, op dit moment heb ik niet eens tijd om mijn gewone series te kijken die ik graag volg, laat staan Netflix, hahahaha straks weer even de baan op 😉

    X

  3. Ik wil Red Sparrow zeker nog zien. En Tomb Raider de nieuwste ben ik ook benieuwd naar. Volgende week gaan wij naar de nieuwe Avengers.. Leuke filmtips! Ik vond Thor Ragnarok ook tof.

  4. Ik ben dol op Marvel films. Heb je toevallig the Punisher al gezien? Bedankt voor de tip van ”What happened to monday” dat lijkt me een erg gave film.

  5. Red Sparrow hebben wij ook gezien. Vond hem ook goed! Die laatste film lijkt me nog wel interessant eigenlijk! Ga hem misschien vanavond eens bekijken.

  6. Toevallig hebben we afgelopen vrijdag Thor: Ragnorak gezien. Leuke buddy-film. Omdat we even ‘bij’ moesten kijken, zodat we naar Infinity War kunnen, hebben we ook Spider-Man Homecoming gezien, die me gelukkig wel meeviel. En nog even snel Black Panther in de bioscoop gezien. Volgend weekend: Infinity War. En dan daarna … Deadpool 2!!! Double Josh Brolin!!!

    1. Infinity War willen wij ook gaan kijken, weten alleen nog niet of dat in de bios gaat worden. Deadpool 2 ben ik ook benieuwd naar 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven