filmtips

Filmtips, part 9.

We zagen weer wat nieuwe films, tijd voor een nieuw artikel met deze filmtips. Er zit één film bij die wij huurden via KPN en die echt indruk maakte. De volgende dag hadden we het nog over de film. Een echte aanrader dus : ) Met het koude winter seizoen in aantocht zijn wat film aanraders nooit verkeerd dacht ik zo.

Only the Brave.

Ik begin maar gelijk met de film waarvan wij beide onder de indruk waren. Deze film uit 2017 is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De film volgt het verhaal van de dappere mannen van de Granite Mountain Hotshots, een groep brandweermannen die gespecialiseerd zijn in natuurbranden. Onder leiding van hoofdopzichter Eric Marsh (Josh Brolin) waken ze over levens, huizen en alles wat dierbaar is. De mannen zijn macho en worden als helden weggezet op zijn Amerikaans. De film gaat diep in op de verschillende karakters van de mannen die voor anderen hun leven wagen. In eerste instantie vonden wij de film leuk, stoer, niet echt spannend, maar aan de andere kant was het wel boeiend. Vooral om meer te zien over alles verwoestende natuurbranden en de brandweer teams die hier speciaal voor getraind zijn. De film eindigt echter bijzonder indrukwekkend en Tommy en ik moesten beide een traantje laten. Iets wat je toch niet verwacht halverwege de film. De aftiteling van het waargebeurde drama liet ons nog de volgende dag praten over de film. Absoluut een film die je moet zien. Wij keken hem via KPN.

First Man.

Tommy wilde heel graag First Man zien en daarom gingen wij naar de bioscoop. First Man is een Amerikaanse biografische avonturenfilm uit 2018, gebaseerd op het leven van astronaut Neil Armstrong. De man die de eerste stap op de maan zette op 20 juli 1969. Het draait in de film vooral op de aanloop naar het Apollo 11-project, de uiteindelijke missie naar de maan. De wedloop tussen Amerika en Rusland speelt een grote rol in de film. Ryan Gosling speelt de rol van Neil en dat is niet de meest vrolijke rol kan ik zeggen. Aparte man was meneer Armstrong. De film zit vol details en duurde mij eigenlijk iets te lang. Ik zou er zelf niet voor naar de bios gegaan zijn, maar interessant was de film wel.

Patient zero.

Misschien niet een hele goede film, maar als zombies je ding zijn moet je deze zeker ook kijken. Wij keken de film via KPN. Deze film gaat over een infectie gemaakt door de mens, de meerderheid van de mensheid veranderd in gewelddadige “Geïnfecteerden” ook wel zombies genoemd. Er is één man die deze zombies kan verstaan en met ze kan praten. Hij leidt een kleine groep overlevenden in een zoektocht naar de patiënt bij wie het allemaal begon. Ze hopen op deze manier een tegengif te kunnen maken. Je kunt de trailer hier bekijken.

Arrival 

Arrival.

Via Netflix keken wij naar deze sciencefictionfilm uit 2016. We hadden de trailer al vaker bekeken en besloten uiteindelijk ook maar eens de film te kijken. Op twaalf plekken op aarde landen mysterieuze ruimtevaartuigen tegelijkertijd. Op elke locatie wordt geprobeerd contact te maken met de buitenaardse wezens. Als de spanningen tussen de landen waar de ruimteschepen geland zijn oplopen, moet het team op zoek naar antwoorden tijdens een race tegen de tijd. Want waar is de mensheid goed in? Oorlog voeren. De meeste landen zien dat ook in dit verhaal als enige oplossing. De taalkundige Louise Banks (actrice Amy Adams) moet de taal van deze buitenaardse wezens ontcijferen en er op tijd achter komen wat ze op aarde komen doen. Leuke sciencefictionfilm met eens een andere benadering.

10 gedachten over “Filmtips, part 9.”

  1. Only the Brave is de enige die mij eventueel aanspreekt, nu heb ik een code van de KPn gekregen en mag straks na 2 dec. geloof ik 1 gratis film kijken, wie weet! Eerst zien wat er nog meer tussen staat 😉

    X

  2. Niet echt het soort films wat ik leuk vind, vrees ik. 🙂 Sowieso kijk ik de laatste tijd heel weinig (of eigenlijk geen) films. Binnenkort ga ik waarschijnlijk wel naar de bioscoop. Heb al 2 jaar een Bioscoopbon liggen die nog eens ‘op’ moet. Waarschijnlijk wordt het de film Bohemian Rhapsody. Een goede vriend van me wil daar heel graag naartoe. Zelf heb ik nog wat twijfels of ik dat echt een leuke film ga vinden.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven