Filmtips voor de grijze Nederlandse zomer dagen.

Het mag dan wel zomer zijn, regen hoort ook bij de Nederlandse zomer helaas. Speciaal voor die avonden wat filmtips op een rijtje. Tommy en ik hebben aardig wat films gezien de laatste 2 maanden en ik heb van alle films een aantekening gemaakt, speciaal voor jullie, lief van mij he ; ) Niet allemaal waren ze even goed en bij 1 film viel Tommy zelfs in slaap.

Filmtips.

Pride and Prejudice and Zombies.

Dit is een film die al een tijdje op mijn lijstje wil-ik-zien stond en vorige maand hebben we ‘m eindelijk gekeken. The Walking Dead heeft alweer een tijdje seizoen stop en we waren wel weer toe aan een stel zombies op tv. Pride and Prejudice heb ik ooit wel eens gezien, Pride and Prejudice and Zombies is een heel ander genre maar wel gebaseerd op de drama roman. De horror komedie speelt zich ook af in de negentiende eeuw en het verhaal draait om de bekende karakters zoals Elizabeth Bennet en meneer Darcy. Dit keer heerst er in Engeland alleen een plaag waardoor mensen in zombies veranderen en zijn de Bennet zussen zeer bedreven in vechtkunsten. Ik vond het een erg leuke film, de humor was aanwezig en ik ben me ook een x rot geschrokken door een zombie. Goedgekeurd dus ; )

The Rezort

filmtips

Een andere zombie film die we keken, The Rezort, gaat over een soort zombie park op een onbewoond eiland. Na de uitbraak van een virus waarbij mensen in zombies veranderen, hebben de mensen de strijd tegen de zombies gewonnen en is het zombiegevaar geweken. Het is een horror film, maar wel een voorspelbare horror film. Hij was niet heel goed, Tommy vond hem gewoon slecht, ik vond hem wel vermakelijk. Niet bijzonder origineel. Stel je Jurassic Park voor, denk de dino’s weg en plaats zombies achter de hekken en mensen die op safari gaan met geweren. De maker van deze film heeft een raar brein. Laten we het daar maar op houden.

Pandorum

film pandorum

Deze stond in de top 100 (op plaats 9) van beste horror films. We zaten een beetje in de horror sfeer vorige maand : ) De film komt uit 2009 en gaat over Payton en Bower, twee ruimtereizigers die wakker worden op hun ruimte schip zonder dat ze nog weten wat hun missie was. Als ze met wat wazige herinneringen proberen uit te vinden wat hun doel was op deze missie, komen ze erachter dat ze niet alleen zijn, maar dat ”iets” het op hen heeft gemunt. De film is spannend, het verhaal zit goed in elkaar en is te zien op Netflix. Zie hier de trailer.

Project T

Project T

De film waarbij Tommy in slaap viel. Ik neem het hem niet kwalijk, we keken de film op bed en hij valt wel vaker in slaap bij films van Walt Disney. Ik wilde de film vooral zien omdat ik zin had om naar iets simpels te kijken, niet te moeilijk en even geen bloed op het beeld. Dat mister George Timothy Clooney een hoofdrol heeft in de film vond ik ook niet vervelend ; ) Project T is een Amerikaanse sciencefiction-avonturenfilm uit 2015 geschikt voor het hele gezin. Het gaat over een wonderkind, reizen naar een andere dimensie en uiteraard zijn er goede en slechteriken. Het was een vermakelijke gezellige film, ideaal voor een luie zondag ochtend.

Logan

Deze film wilde we allebei graag zien sinds de film in de bios draaide. Het kwam er alleen niet van om naar de bioscoop te gaan, gelukkig was de film al vrij snel te huren bij KPN. We zijn beide fan van Marvel films en deze film over Wolverine moesten we zien. De trailer alleen al was geweldig en het is bijzonder gaaf om te zien hoe de personage’s ouder zijn geworden, veranderd zijn. We vonden de film beide gaaf en erg goed, hij was spannend en watje dat ik ben liet ik aan het eind van de film een traan. Kort maar kracht: Deze film hoort absoluut thuis bij filmtips en moet je zien als je X-Men leuk vind.

Niet genoeg films? Hier vind je nog meer filmtips.

16 gedachten over “Filmtips voor de grijze Nederlandse zomer dagen.”

 1. Ook hier regen in België en ik ben net in verlof.. Hopelijk krijgen we toch wat zonnige dagen zodat ik toch wat kan genieten. Voorlopig staat de digibox propvol dat ik aan films kijken niet zal toekomen deze periode 😀

 2. Ah balen, heb de onderste drie al gezien en de bovenste spreken met niet aan want heb het echt totaal niet met zombie films. Al ben ik wel dol op the Walking dead haha. Ik ben wel echt een horror fan, maar vind de laatste tijd alle films zo nep en overdreven..

  1. Sinds de Walking Dead vind ik sommige zombie films ook leuk 🙂 Kan trouwens niet wachten tot dat The Walking Dead weer begint!

 3. Deze leek hier heeft van alle films nog nooit gehoord. Maarrrr Project T lijkt me wel leuk! Ondanks dat Tommy er bij in slaap viel, haha. Hij lijkt me wel lekker wegkijken. 🙂

 4. Not my cup of tea, maar heb pas geleden K-9 met James Belushi weer eens terug gezien, whahahaha geweldig, en Tango en Cash staat ook in de wachtrij, en Cocktail en Nothing Hill, dat is meer mijn cup of tea 😉

  X

 5. Meeste films heb ik gezien! Ik vond Pride and Prejudice and Zombies zo grappig. Ik hou wel van die “traditionele verhalen met een twist”.

 6. The Rezort heb ik laatst gezien! Ik vond het een slechte film maar ik bleef kijken. Ik vond het nogal apart dat die zombies daar konden rennen. Moest tijdens het kijken vaak aan TWD denken 😉

 7. Logan was geweldig en Project T vond ik toch verrassend leuk. Het is jammer dat mijn vriend niet van enge films houdt, maar dan onthoud ik de andere tips voor mezelf 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven