Flanel dekbedovertrek

Flanel op bed! Warm en zacht slapen.

Tommy en ik waren al fan van Jersey beddengoed, dat is zo ontzettend zacht! Het slaapt echt heerlijk! Helaas is jersey niet makkelijk te krijgen heb ik gemerkt. Veel beddengoed merken bieden geen jersey materiaal aan. Ik begrijp niet zo goed waarom, maar het is wel opvallend. Katoen is vooral fijn in de zomer omdat het wat koeler is, dit heb ik in de winter minder graag op bed. Nu hebben we flanel ontdekt en dat is perfect voor de winter!

Ik won op Instagram een cadeaubon voor de webshop van Cinderella. Deze bon heb ik gelijk ingezet om eens flanel te proberen. Had er al veel goede verhalen over gelezen op Insta. Ik bestelde deze flanellen set van Cinderella en mocht de bestelling al snel ontvangen. Beddengoed direct in de wasmachine gestopt, want we wilden het snel op bed hebben. Wat mij gelijk al opviel toen ik de set ging opvouwen nadat deze van de waslijn afkwam, was het volume. Normaal gesproken kan ik van ons beddengoed altijd wel een vierkant vouwen en dan past het in de kast. Dat ging met deze flanellen set niet lukken. De stof is vele malen dikker! Mooi materiaal! Ik was wel een beetje bang dat we het erg warm zouden krijgen in bed.  Het bed verschonen was zo gepiept en het flanellen beddengoed zag er prachtig uit op bed. Het voelde ook al erg zacht.

Flanel dekbedovertrek.

Tommy en ik waren allebei erg benieuwd of we die nacht zwetend wakker zouden worden. Flanel voelt echt heel dik aan. Toen we die avond in bed stapte viel ons gelijk op dat het bed gek genoeg minder koud aanvoelde. Met katoen voelt het soms als een koelkast als je in bed stapt, dat was nu niet het geval. Het voelde ook lekker zacht aan en een beetje zwaar. Alsof het dekbed gelijk beter om ons heen zakte. Jersey is denk ik wel nog zachter, maar ook gladder en voelt lichter en dunner. We hebben heerlijk geslapen onder deze flanellen set en binnen een week wist ik zeker dat ik nog een flanellen set beddengoed wilde hebben. Het is warmer, maar het is niet zo dat we het te warm kregen. Het slaapt gewoon heerlijk en is perfect voor het winter seizoen.

Beddinghouse beddengoed.

Bij mijn favoriete beddengoed shop bestelde ik nog een dekbedovertrek van flanel. Dit keer van het merk Beddinghouse. Ik ben echt een fan van effen dekbedovertrekken, maar ik was online verliefd geworden op deze print en de kleuren. De kleuren zijn in het echt nog mooier! Past ontzettend goed bij onze groene slaapkamer muren! Het ruit patroon oogt zo knus en gezellig! Ook deze set flanel slaapt erg lekker en is van een mooie kwaliteit. De stof voelt zwaar en dik aan en is toch ook zacht.

Heb jij ook een dekbedovertrek van flanel en ben je ook zo fan?

1 gedachte over “Flanel op bed! Warm en zacht slapen.”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven