Flashback.. 4 augustus 2014

Een jaartje terug in de tijd.. dit gebeurde er vorig jaar op deze dag..

Een jaar geleden schreef ik dit op facebook… true story! ja het is een beetje een lang verhaal maar het is het waard ; )

Je hebt gewerkt, gegeten, koffie gedronken en je ligt even relax samen op de bank tv te kijken..
Tijd om de honden uit te laten en naar bed te gaan dus je gaat op zoek naar je telefoon, het is tenslotte ook je wekker! In die enorm handige grote fietstas is hij niet te vinden maar ook in je ontzettend handige tas met tig vakjes is geen mobieltje te bekennen.. Er ontstaat een andere sfeer in huis, lichtelijk paniek en stress.. bijzonder hoe dit ineens het huisje binnen drijft..


arkelIk ga dit huisje even uit.. misschien ligt tie wel op de steiger? In de tuin? Schuur? Bank?
Nee… Binnen nog een keer de tas overhoop halen.. jij stort je op de ‘vind mijn iphone app’ Kleine frustratie erbij.. de wifi is niet snel.. over naar de Ipad.. Ik sta al in de aanslag met mijn VW auto sleutel, we scheuren wel naar de positie toe! Mijn mobieltje mee met dezelfde geweldige app ‘vind mijn iphone’ Je telefoon blijkt in een weiland te liggen? Vreemd?! Maar in de donkere avond crossen wij aan de hand van navigatie naar het juiste weiland (nadat hij ons eerst 2 x naar het verkeerde weiland heeft gestuurd) nog steeds een kleine stress..

Maar we vinden een hek en een ingang het woeste weiland op, jij haast je het veld op in het schijnsel van de Beetle koplampen.. dit herhalen we ook nog bij 3 andere weilanden.. Ik heb er inmiddels ook 2 mogen bewonderen… Het is donker, het gras is te hoog (koeien hebben niet echt honger denk) en er zitten kuilen perfect om je enkel in te verzwikken.. Met mijn trouwe mobieltje in de hand met google maps en ‘vind mijn iphone app’ kom ik tot de conclusie dat we nu eindelijk in het juiste grasoerwoud staan.. We staan bijna op je telefoon volgens deze grote digitale wereld in mijn kleine Iphone.

We spelen een geluidje af op je verloren? Gestolen? Telefoon en luisteren ademloos… niks! We gaan je bellen! Stilte.. oorverdovende stilte op een piepend vogeltje na..
Verdomme! We staan toch goed?! Rond struinend en luisterend spotten we een auto bij mijn schattige blauwe kever.. Ik verstap me in een kuil.. Gelukkig niks met het enkeltje maar ik voel al snel mijn voeten nattig koud worden in mijn sneakers.. ‘Geen poep asjeblieft! Laat het geen poep zijn!’ De auto gaat niet weg.. Kut, ook dat nog! Kleine frustratie steekt weer de kop op, zou het politie zijn? Terug haastend naar mijn auto hoor ik gevloek achter me..

Het gras oerwoud heeft je slipper aangevallen! Met soppende schoenen en een getraumatiseerde slipper banen we ons een weg naar de bestuurder van de auto die nu met zijn grote koplampen in onze ogen schijnt.. Het blijkt de boer te zijn! Hij kwam kijken omdat hij onze verlichting had gezien en zijn koeien staan hier.. ‘Koeien!?’ Ik heb geen koe gezien.. Hebben zich vast verstopt… Aha! Daarom is het gras zo hoog! Dan kunnen ze zich verstoppen voor dwalende nachtelijke bezoekers zoals wij!

De arme man kijkt onnozel als we hem zijn weiland in de digitale wereld op mijn schermpje laten zien en uitleggen waarom we in hemelsnaam om dit tijdstip zijn weiland verlichten met ons mini schermpje.. Hij snapt het, laat zien dat we verkeerd staan.. De stip van je Iphone is versprongen naar het weiland aan de andere kant.. ook dat nog!!
Terug in de auto, nog even aan de andere kant kijken, bellen en luisteren, je weet maar nooit! Misschien is er wel een koe met je Phone aan de wandel gegaan.

Om 12 uur geven we het op.. Teleurstelling.. Natte voeten..Bagger voeten in je slippers maar geen telefoon! Verdomme Gauw naar huis.. Thuis stress sigaret nr 5 aangestoken en de iphone stip zegt weer te zijn waar we stonden toen de boer ons kwam bekijken. Het ding kan m’n rug op! Ik denk dat het telefoontje gewoon op het werk is achtergebleven, morgen vind je hem op je bureau! Ik ga mijn natte spijkerbroek in de was gooien.. ook die is aangetast door het oerwoudbaggerweiland! Douchen en naar bed.. jij komt ook.. ik hoor een bonk, wat gevloek.. Nu lijkt het huis je ook nog aan te vallen.. Truste!

(The day after) Vandaag 8:26 4/8/2014  …. Whatsapp Tommy… Check! Telefoontje lag in je la op het werk!! Whoehoee!!!
Schatje wat een avontuur heb ik met je beleefd gisteravond en vannacht! Met jou kom ik nog is ergens, zie ik nog eens dingen! En.. ik heb het bewijs dat dit avontuur echt was.. Mijn beetle heeft een gras snor en mijn sneakers een vage bruine kleur die.. let op!.. niet van poep is maar gewoon van een modderplas!

15 gedachten over “Flashback.. 4 augustus 2014”

 1. Ik lach niet, ik lach niet, ik lach niet 😉 hahahaha sorry… kon het niet inhouden.

  Die arme boer! 😉 En arme slippers, gelukkig is ie weer terug gevonden, gewoon op je werk.

  X

 2. Hahahaha, oh sorry maar ik moest ook echt een beetje (veel) lachen om je verhaal. 🙂
  Gelukkig is ‘ie weer teruggevonden op je werk!
  Liefs

 3. Wat een heerlijk verhaal! Ik zit hier nu te schateren van het lachen 😀
  Sommige apps sturen je dus niet het bos in maar naar een weiland!

 4. Omg…wat een nachtmerrie maar wel een heerlijk verhaal om te lezen….Gelukkig lag jouw telefoon op werk. Betreft de app deze zet ik wel eens voor de grap aan maar gek genoeg geeft hij alleen maar verkeerde locaties aan.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top