geen twintig meer

Ja, ik ben ook geen twintig meer!

Ik mag dan 31 zijn, ik voel me nog steeds wel een twintiger. Wel een verstandigere (vind ik, dus is het zo) en rustigere twintiger. Je zult me niet snel meer uit de kroeg zien rollen om 4 uur in de ochtend. Toch merk ik wel aan een hoop dingen dat ik geen twintiger meer ben, dat ik toch echt een dertiger ben. Niet alles zal met de leeftijd te maken hebben, maar voor mijn gevoel wel.

Ik kan niet meer uitslapen. Het lukt me gewoon niet! Zelfs in de vakantie is het me niet gelukt. Vroegah, kon ik met gemak tot het middaguur slapen, of ik nou op tijd naar bed was gegaan, of juist midden in de nacht. Op sommige dagen ging ik even uit bed om te plassen en sliep daarna met gemak nog een paar uurtjes. Zaterdagen en zondagen hadden geen ochtend in mijn leven. Nu ben ik rond 9 uur wakker in mijn vakantie en kan ik niet meer slapen, gewoon helemaal niet! Ik probeer het wel, maar het lukt niet meer. Het voordeel is dan wel dat de dagen ineens langer zijn.

bloemen cadeau

Ik krijg al een kater als ik denk aan de weekenden die ik beleefde in mijn twenties. Ieder weekend stappen, dansen en drinken. Uitslapen en de volgende dag zonder hoofdpijn en draaiende maag aan een nieuwe dag beginnen. Tegenwoordig heb ik 4 dagen nodig om bij te komen van één avondje uitgaan.

Mijn 23 jarige ik droomde van bungeejumpen en parachute springen. Een rondje reuzenrad draaide ik mijn hand niet voor om en ik kon genieten van het uitzicht op een kerktoren terwijl ik tegen het randje aan leunde. Tegenwoordig sta ik minstens een meter van de rand af bij ieder uitzichtpunt op hoogte. Het reuzenrad gaat veel te langzaam wat mij knikkende knietjes geeft in het wiegende bakje als hij bovenin is. Bungeejumpen gebeurd tegenwoordig in nachtmerries ipv fijne toekomst dromen. Yes, ik ben de twintiger verloren en heb hoogtevrees gekregen.

Ik heb grijze haren. Echte grijze haren. Zodra ik uitgroei heb en mijn natuurlijke haarkleur te zien is zie je de grijze en witte haren schitteren.

Ik sta vrijwillig met de stofzuiger in mijn handen. In mijn vakantie heb ik zelfs alles van zijn plek afgehaald en alles gesopt. Niet alleen ik herkende mijzelf niet terug in de spiegel met de dweil in mijn handen, ook Tommy vroeg wat er aan de hand was. Nou helemaal niets, ik wilde gewoon alles lekker schoon. Ik was ook tevreden en voldaan na dat poetsen, het voelde goed. Heeeeeeeel vreemd. Dat gevoel heb ik als twintiger echt nooit gehad.

bloemen bos

Ik waardeer het en vind het oprecht leuk als iemand binnen komt met een bos bloemen. Vier jaar geleden keek ik mijn moeder nog vreemd aan toen ze binnen kwam met een bos. Ik geloof dat ik ook echt gezegd heb: wat moet ik daar mee? Nu kan ik er echt happy van worden en vind ik het leuk om de bloemen in een vaas op tafel te zetten en baal ik als ze weer dood gaan.

Op de kermis ben ik die muts die naar de snelle ronddraaiende attracties staat te kijken en met liefde de spullen bewaard van de persoon in de kotsmachine. Ik vind het leuk om naar te kijken, maar ga er echt niet meer in. Ik begin al bijna te spugen als zo’n snel draaiende machine zijn kunstjes vertoond en de kermiskerel roept: Nog een rooooooondje, goo go gooogo. Vroeger wist ik niet hoe snel ik mijn tante overal mee naar toe moest slepen voor nog een rondje. Nu krijg je me alleen nog in achtbanen en attracties die niet rond draaien als een wasmachine.

En jij? Merk jij het verschil?

14 gedachten over “Ja, ik ben ook geen twintig meer!”

 1. Ik voel me vaak niet mijn leeftijd maar waar ik vroeger met gemak 4 avonden ging stappen en nergens last van had, heb ik nu na 1 avond al last 😂

 2. Ik zit nog net in mijn twintigerjaren, maar merk het verschil al wel. Het enige is dat ik nooit heb kunnen uitslapen, ook na het stappen ben ik vroeg wakker. Vroeger voelde ik me daar dan wel wat fitter bij dan nu.

 3. Hahaha! Erg hè! Ik dacht in mijn twintiger jaren dat ik altijd tot de ochtenduren in nachtclubs zou blijven hangen! Haha, echt niet!

 4. Geweldig leuk geschreven weer! Ja, ik ben dan inmiddels 44 en herken veel van je punten. Vroeger had ik ook nergens last van, durfde ik overal in en tegenwoordig sta ik direct met knikkende knietjes. Duitsland leuk? Kom op zeg, dat was toch voor bejaarden? Nou, tegenwoordig mag je mij elk weekend wel meenemen naar Duitsland, heerlijk rondslenteren in dorpjes met vakwerkhuizen, ik ben als een kind zo blij dan!

 5. Ja, dat is wel herkenbaar. Ik heb de veertig inmiddels bereikt dus die grijze haren beginnen echt door te zetten. En ik kan ook allang niet meer uitslapen. Nog zo’n ding: ik begin milder te worden, en waar ik me er eerst nog tegen wilde verzetten, vind ik het nu wel rustig eigenlijk.

 6. Oh wauw, dit is zeker wel een herkenbaar blogje… Uitslapen is er niet meer bij, lekker thuis kneuteren en schoonmaken/opruimen is heerlijk.. Oh en uitgaan… Zo’n laat avondje een keer ben altijd al moe bij het idee :’) Ik word een oude muts (en ben er blij mee haha)

 7. Ik herken ook steeds meer punten! en ik ben pas 26 tja pas, ik vind het sowieso ook allemaal snel gaan de laatste paar jaar.. maar goed! ik ben ook echt een ‘oude muts’ want ik ben liever aan het poetsen, netflix and chil op de bank dan dat ik ga feesten beesten

 8. Ik ben inmiddels al een veertiger en dat is nog weer anders. Al heb ik nog geen grijze haren.

  Ik ben rustiger, emotioneler, en hoef niet meer zo veel van mezelf.

 9. Eerlijk gezegd niet echt. En ik ben achter in veertig nota bene. Een leeftijd waarop ik vroeger vond dat je niet mocht mopperen als je dan dood ging.

  Maar ik ben nu volgens mij in betere conditie dan toen ik twintig was : )

 10. Whaaaaaaaaaahahahaha, wacht maar tot je de 40 voorbij bent 😛 Maar zo gaat het vaak, al moet ik zeggen, met 20, was ik al mama en waren deze dingen al voorbij voor mij, ben echt nog wel uitgeweest of zo, maar nu had ik al een kindje om rekening mee te houden, kortom dat verandert gewoon naar gelang je leven eruit ziet….

  Dit is heeeeeeeeel normaal dus 😀

  X

 11. Wat grappig om te lezen! Ik merk het zeker; al ben ik weer een stuk ouder. Dat rustigere zeker maar ook inderdaad andere dingen waarderen en blij worden van schoonmaken haha!
  Toch roep ik altijd nog dat ik “forever 29” ben hoor!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven