Gelezen: Donderdagskind

Eindelijk heb ik weer tijd gevonden en de zin om te lezen en heb ik het boek Donderdagskind uitgelezen. Ik lees graag oorlogsboeken over de tweede wereldoorlog en dit boek moest ik dus ook lezen.

Donderdagskind is een oorlogs roman. De schrijfster baseerde dit verhaal op wat haar grootouders hebben meegemaakt in het toenmalige Tsjechoslowakije. Het speelt zich af in de jaren 1938-1943, voornamelijk in Praag. Ik vond het boek aangrijpend, spannend en goed geschreven, mooi en hartverscheurend. Pas bij het laatste hoofdstuk drong het tot me door dat de schrijfster en 1 van de hoofdpersonen uit het verhaal familie zijn. Verrassende wending vond ik het.

Als je dit genre leuk vind om te lezen is het zeker een aanrader.

Samenvatting: Tsjechoslowakije, 1939. Het leven van de Joodse Pavel en Anneliese Bauer wordt op zijn kop gezet door de komst van de Duitse troepen. Om deportatie te vermijden, vluchten ze met hun zesjarige zoontje Pepik en zijn kindermeisje Marta. Ze weten Pepik op een Kindertransport naar Engeland geplaatst te krijgen, maar hij zal zijn ouders of Marta nooit meer zien.
Zestig jaar later zoekt een holocaust-onderzoekster hem op…

Je kunt het boek donderdagskind hier bestellen.

6 reacties op “Gelezen: Donderdagskind”

  1. Hmm, lijkt me een goed boek. Zulke boeken vind ik meestal ook erg interessant, alleen maak ik er te weinig tijd voor om te lezen.

  2. Toen ik de cover zag, dacht ik… heb ik die ook al gelezen? Maar nee, die staat al even op mijn verlanglijstje…
    Ik lees ook graag oorlogsverhalen.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top