veneta gordijnen

Gordijnen, vouwgordijnen en inbetween gordijnen.

We hebben na 20 maanden eindelijk gordijnen in huis! Ik kan nog steeds niet geloven hoe blij ik daar mee ben en wat een enorm verschil het maakt in huis. Het voelt thuis zo anders en het klinkt ook anders.

Wij zeiden altijd; gordijnen zijn niet zo belangrijk, we hebben een grote voortuin, mensen kijken niet zo makkelijk naar binnen en wij kijken juist graag naar buiten. Wij zijn geen gordijnen-dicht mensen, kijken veel te graag van ons af, gordijnen dicht maakt het huis kleiner. Gordijnen, dat komt nog wel een keer, who needs privacy?

Nou daar zijn we wel van terug gekomen : D Gordijnen stonden wel al heel lang op ons to do lijstje, maar zeker niet hoog op de prioriteiten lijst. Raamdecoratie is best duur en we hadden aardig wat ramen te gaan in de woonkamer en eethoek. De tuin was een grotere prioriteit toen we hier kwamen wonen, daar ging al het geld in zitten. Vergis je niet, een tuin aanleggen loopt in de duizenden euro’s en dan is de aanschaf van planten nog niet eens meegeteld. Nou goed, raamdecoratie was dus niet het belangrijkste. We moesten er even voor sparen en dachten ook dat het niet zo’n groot verschil zou maken. We wilden uiteindelijk vooral raamdecoratie om drie redenen: Om verkleuring van meubels tegen te gaan, de zon stond vol in de woonkamer te branden. Daarmee kom ik ook bij reden twee, de zon in de zomer uit het huis houden zodat het niet zo warm kan worden. Als laatste reden wilden we gordijnen vanwege de akoestiek in huis. Het klonk bij ons altijd nog een beetje hol.

Adviesgesprek aan huis.

We hebben een afspraak gemaakt bij Veneta voor een adviesgesprek. We hadden al eerder stofstalen besteld, de kleur waren we al helemaal uit, we twijfelden vooral over de dikte van de stof. Daar was het advies gesprek voor en de adviseur van Veneta heeft alle maten opgenomen. Super handig en fijn! Hij heeft ons het verschil in stof diktes laten zien en zo konden we heel goed een keuze maken. Nadat we het eens waren over de offerte werden de gordijnen in productie genomen. Na twee weken kregen we het allemaal thuis bezorgd en konden Tommy en ik aan de slag met de montage. Super eenvoudig was dat met duidelijke uitleg in bijgeleverd instructies. We konden ook op de website nog filmpjes bekijken met een duidelijk uitleg. We moesten alleen 6 ramen doen en een schuifpui, we zijn toch wel een uur of 6 bezig geweest.

vouwgordijnen
veneta vouwgordijnen

Gordijnen op maat.

Doordat de adviseur van Veneta alles had opgemeten pasten alle gordijnen perfect in de kozijnen. Het hangt er echt allemaal kei strak in. Ik denk eerlijk gezegd niet dat wij het zelf zo goed hadden kunnen inmeten. Bij de schuifpui hebben we gekozen voor inbetween gordijnen met een dubbele plooi. Dit is op het noorden en daarom hebben we voor een enkele laag stof gekozen. Het hoeft daar geen zon tegen te houden en het is juist wel fijn als er nog wat licht doorheen komt. Ook wilde ik geen dikke gordijnen, maar mooie lichte soepele gordijnen. Bij alle andere ramen hebben we gekozen voor vouwgordijnen in dezelfde kleur. Toen we hier net woonden dachten we aan houten jaloezieën, maar dit zou niets voor de akoestiek doen. Daar heb je zacht materiaal voor nodig. Na maanden twijfelen waren we er over uit dat het vouwgordijnen moesten worden. We hebben gekozen voor semi-transparant, dit blocked de zon, maar laat ook nog een beetje licht door. Volledig verduisterend zou veel dikker van stof worden en daardoor zou de kleur van de stof ook veel donkerder uitvallen. Dat wilden we niet. Ook hebben alle vouwgordijnen in huis deze semi-transparante stof, puur zodat alles er hetzelfde uitziet. Oogt rustiger.

vouw gordijn
Veneta vouw gordijn
inbetween gordijnen
schuifpui gordijnen
gordijnen

En nu? Zijn wij nu ook gordijnen-dicht mensen?

Ja, toch wel een beetje. : D We hebben wel een beetje moeten terug komen op onze eerder vooroordelen. Ook wij doen nu in de avond de gordijnen dicht. Vooral als het prut weer is. De ruimte wordt er kleiner van als je niet door de ramen heen van je af kan kijken, maar dat voelt stiekem toch ook wel prettig. Zeker met grijze dagen als het toch alleen maar regent. Privacy is toch ook wel heel fijn. In je blote kont door het huis lopen als je dat wil, kan nu gewoon. Dat niet iedereen altijd maar kan zien of je wel of niet thuis bent, ook wel relax. We hebben ook gemerkt dat de warmte nu langer in huis blijft. Wanneer in de avond de verwarming is aangeweest en alle gordijnen zijn dicht, is het in de ochtend nog steeds prettig. Toen we nog geen gordijnen hadden was het dan alweer helemaal afgekoeld. De gordijnen werken echt isolerend! Het geluid in huis is heel veel beter nu. De holle klank is er uit.  

Gordijnen, vouwgordijnen
greige vouwgordijnen

Het gevoel is ook totaal anders. Dat heeft mij nog het meeste verrast. Het voelt nu echt huiselijk, het is veel sfeervoller met gordijnen in de ruimte. Het voelt warmer, gezelliger. Ik vind het heel mooi, vooral de gordijnen bij de schuifpui. Iedere keer als ik er naar kijk denk ik weer, wat mooi! Het oogt allemaal veel zachter. Echt zo mega blij met deze nieuwe toevoeging in huis. Het heeft alleen maar voordelen! Ja ja, wij zijn nu ook gordijnen mensen. We willen niet meer zonder : )

2 gedachten over “Gordijnen, vouwgordijnen en inbetween gordijnen.”

  1. Het is wel gezellig zo moet ik zeggen! Mooie kleur ook. Wij hebben beneden geen gordijnen. Ons straatraam zit aan de wasbak in de keuken dus een gordijn lijkt me daar niet zo handig en ik vind het ook wel fijn om naar buiten te kunnen kijken. En de grootste raampartij zit aan de tuin en daar zit de zon alleen ’s morgens op en dan is het net wel fijn om het licht binnen te hebben (behalve als er veel stof en haar ligt want dat valt dan extra op :’)).
    Heb wel al veel goeie dingen gelezen over Veneta. Als we ooit onze slaapkamer echt volledig af gaan maken ga ik daar ook eens kijken!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven