Groeien op Instagram met reels

Groeien op Instagram met reels

Mijn Instagram jaar 2021 was voor het grootse deel hetzelfde als het jaar ervoor. Ik groeide maar langzaam en stond een beetje stil. Het was niet mijn doel om extreem te groeien, maar het gebeurde dit jaar in november. Gek genoeg begon dit allemaal met 1 reel. Ik blik even terug op mijn Instagram jaar met een paar vragen uit de welbekende Instagram tag en deel mijn ervaring met groeien op Instagram met reels.

Het begin van mijn Instagram account.

Ik durf heel eerlijk niet meer te zeggen hoeveel volgers ik begin dit jaar had. Ik heb geen idee, ik denk ergens rond de 1800. Toen ik begon met Instagram deelde ik er vooral plaatjes die bij mijn blog artikelen pasten. Het was toen vooral een middel om mensen naar mijn blog te krijgen. Inmiddels zijn mijn blog en mijn Instagram vooral gespitst op het onderwerp interieur. Toen wij in November 2017 verhuisden naar een nieuwbouw woning in Nijmegen begon mijn interesse in interieur. Mijn blog is een weerspiegeling van mij, van wat ik leuk vind en daarom veranderde mijn blog mee. Ook mijn Instagram. Ik had en heb nog steeds ontzettend veel plezier in het maken van foto’s van ons huis. Toen wij afgelopen jaar ons huidige huis kochten groeide dat plezier en die interesse nog meer. Mijn Instagram is dus vooral een interieur account en het staat vol met foto’s van ons huis. Ik ben er dagelijks mee bezig en het is een hobby die mij veel plezier brengt. Het bezig zijn met ons interieur, maar ook het maken en delen van foto’s. Ik denk dat dat altijd het belangrijkste moet zijn als je bezig bent met Instagram. Je moet er wel lol in hebben.

Instaproof review

Groeien op Instagram met reels

Groeien op Instagram was voor mij niet echt een doel. Ik vond het leuk als er nieuwe volgers bij kwamen en vooral als deze volgers ook nog gezellig reageerde. Vooral dat maakt Instagram voor mij aantrekkelijk. Het online leren kennen van mensen met dezelfde hobby en daar gezellig mee kletsen. Ik vond het uiteraard wel jammer dat mijn Instagram account niet zo hard groeide, maar de lol was er toch wel. Het maken van reels heb ik begin dit jaar wel eens geprobeerd, maar het maken van foto’s vond ik leuker. Ik keek ook niet veel reels van anderen. Tot ik in november dit jaar een toffe reel voorbij zag komen met allemaal verschillende foto’s op de maat van een liedje. Dat vond ik wel interessant en na een beetje googlen deed ik ook een poging met allemaal foto’s van ons huis. Het was best een gedoe, maar het was gelukt en zonder al te veel na te denken plaatste ik de reel op 8 november. Je kan de reel hier zien.

Reel gaat viral.

Deze reel ging viral. Ik wist niet wat ik mee maakte. Ieder uur dat ik even niet naar mijn telefoon had gekeken waren er zo 100 likes en volgers bij. Hieronder een screenshot van mijn statistieken op Instagram. Daar is duidelijk te zien dat het aantal volgers explosief gestegen is sinds die dag in november. Daarnaast een screenshot van het aantal views op een aantal reels. Ook een aantal van de reels die ik daarna heb geplaatst hebben het bijzonder goed gedaan. Na maanden te sudderen rond de 3000 volgers ging ik eens over de 10.000 volgers heen. Super cool natuurlijk, zeker omdat dit vanzelf is gegaan. Ik heb er eigenlijk niet zoveel bijzonders voor gedaan. Ben je hier dus op zoek naar tips voor het groeien op Instagram met reels dan kan ik alleen het volgende zeggen: Blijf plezier houden in Instagram, post regelmatig en begin eens met reels. Kijk wat de populaire muziekjes zijn op dat moment een post daar een reel mee. Vergeet ook niet om bij andere instagrammers te liken en te reageren. Iedereen vind het leuk om een like te krijgen, je bent niet de enige! Stop er tijd in en heb geduld. Deel wat je leuk vind en waar jij je prettig bij voelt, want iedereen kan het zien.  

groeien met reels

Vooral dat laatste is wel een dingetje om niet te vergeten. Iedereen kan mij volgen op Instagram en dat kan ook wel eens een negatief iets zijn. Zo werd ik laatst door iemand gewaarschuwd dat een foto van mijn Instagram gebruikt was op Tinder. Waarom je in hemelsnaam een foto van onze kast als profielfoto wil op een dating website is mij volstrekt onduidelijk, maar irritant was het wel. Wat ik zelf vooral merk is dat ik door het plaatsen van reels ook een heleboel buitenlandse volgers aantrek. Dat doet niet heel veel voor de interactie op Instagram, want ik post vooral in het Nederlands.

In het kort mijn persoonlijke ervaring met reels.

In het kort mijn persoonlijke ervaring met het groeien op Instagram met reels: Gebruik populaire liedjes bij je reels om de kans op viral gaan te vergroten. Heb lol en geduld. Probeer verschillende dingen om te zien wat je leuk vind. Het filmen van je woonkamer of het maken van stop motion reels. Bij een stop motion filmpje maak je heel veel foto’s. Je maakt een foto dan verander je iets heel kleins aan de opstelling en dan maak je weer een foto etc. Vervolgens zet je al deze foto’s achter elkaar, dit kan heel makkelijk met deze app en versnel je de boel. Een voorbeeld van zo’n reel zie je hier op mijn Instagram. Deel wat bij je past. Er kan zomaar een post van je viral gaan en dan gaat het hard met het aantal volgers, niet met de interactie. Mijn ervaring is wel dat ik het daarna alleen maar leuker ben gaan vinden om reels te maken. Zo heb ik ontzettend veel lol gehad met het maken van deze reel over mijn nieuwe kerstboom aankopen. Ik heb daarna ook een statief voor mijn telefoon aangeschaft. Dat maakt het filmen van reels toch wat makkelijker. Ik heb dit statief gekocht en deze bevalt erg goed. Er zit ook een afstandsbediening bij zodat ik op afstand mijn IPhone camera kan bedienen.

instagram zosammieenzo

Instagram tag 2021

Ik ga niet de hele tag doen, maar een paar vragen pik ik er even uit. Blijft toch leuk om op deze manier terug te blikken op een jaar. De foto met de meeste likes van 2021 is de foto bovenaan deze post. De foto op de derde plek vind ik zelf het leukst, dat is de foto van Tommy en mij met de sleutels van ons nieuwe huis. Geluksmoment van dit jaar! Mijn meest gebruikte hashtags hebben allemaal te maken met Interieur. #binnenkijken #interieurinspiratie #stoerwonen. De fotobewerkingsapp die ik het meest gebruikte? Ik bewerk mijn foto’s niet vaak moet ik zeggen, ze komen vaak al mooi genoeg van de camera af (vind ik zelf) soms bewerk ik de belichting wat in de app Lightroom. Voor reels kan ik de app VN aanraden.

Welke apps gebruik jij voor het maken van reels?

1 gedachte over “Groeien op Instagram met reels”

  1. Ik heb insta opgegeven. Maar ik vind het wel geweldig dat je er zoveel lol in hebt! Dat is echt het verschil. Ik vind er te weinig aan 🙁 Ik denk dat jij ook gewoon de juiste snaar raakt. Hartstikke leuk huis en je maakt er mooie foto’s van. Ik zal af en toe wel eens even naar je insta kijken.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven