24 In Recepten

Groene cupcake monsters en een spin!

Vandaag deel ik de laatste baksels van die Halloween zondag in de keuken. Ik maakte groene cupcake monsters en ik probeerde een spin te maken. Ik had deze beauty op Pinterest gezien en dacht dat het een makkie zou zijn. Niet dus, maar toch ben ik wel tevreden over het resultaat!

Recept voor groene cupcake monsters.

Maak cupcakes. Ja so easy begint het ; ) Ik gebruikte een recept wat ik al eens eerder gebruikte voor liefdes cupcakes (die vind je hier) maar je kunt natuurlijk ook een kant en klaar bakmengsel kopen bij de supermarkt.

cupcakesIngrediënten (voor 12 vanille cupcakes)

 • 180 gram boter
 • 4 eieren
 • 135 gram suiker
 • 8 gram vanillesuiker
 • 180 gram zelfrijzend bakmeel
 • snufje zout

Ingrediënten voor de groene topping.

 • 200 gr Monchou roomkaas
 • 250 – 375 gr poedersuiker
 • 125 gr ongezouten roomboter
 • 1 tl vanille extract
 • groene kleurstof
 • suiker oogjes

Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.

Groene cupcake monsters

Recept cupcakes: Mix in een kom de suiker, boter en vanillesuiker romig. Voeg de eieren per 2 toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen. Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 22 minuten op 175 graden gaar.

Recept groene topping: Doe de boter en de monchou in een beslagkom en mix deze door elkaar. Begin heel langzaam en zet de mixer steeds een tandje harder totdat je het verschil tussen de boter en de monchou niet meer kunt zien. Voeg dan de poedersuiker in delen toe en blijf ondertussen mixen. Niet te hard anders stuift de poedersuiker overal naar toe. Je kunt poedersuiker toe blijven voegen tot de gewenste zoetheid. Ik ben gestopt bij 320 gram poedersuiker. Voeg nu het vanillie extract toe en de groene kleurstof. Je kunt het zo groen maken als je zelf wilt door meer of minder toe te voegen. Mix nog even door tot een mooi glad geheel.

Groene cupcake monsters.

Doe nu de crème in een spuitzak. Ik gebruikte voor deze monster cupcakes Wilton tip #234.

Laat de cupcakes afkoelen voordat je deze te lijf gaat met je spuitzak. Decoreer dan de cupcakes naar believen met groene heerlijk crème en geef ze als laatst een paar ogen.

Spin Cupcake.

cupcake spin

Voor de spin gebruikte ik hetzelfde recept alleen maakte de topping niet groen en gebruikte een ander spuitmondje op de spuitzak. Het lijfje maakte ik van Maltezers met suiker oogjes. De pootjes zijn zoute stengels (of hoe heten die krengen) die ik door midden brak en in een hoek op een bordje legde. Druppel er dan gesmolten chocolade overheen en laat dit hard worden in de koelkast. Op deze manier blijven de 2 zoute stokjes aan elkaar vast zitten en heb je toch gebogen poten. Als de chocolade is uitgehard prik je poten zo onder zijn lijfje in de crème. Werp eventueel nog wat hagelslag over de cupcake.

Wat ik heb geleerd van deze bak-zondag in Halloween stijl? Probeer niet alles op 1 dag te maken als het allemaal nieuw voor je is! Het was nog best stressen om de spin, de vleermuizen, de groene cupcake monsters en de mummies te maken. Ik verloor even het plezier in het bakken toen iets niet ging zoals ik wilde. De volgende keer ga ik voor 1 creatie per dag ; )

 • Marjolein
  oktober 24, 2016 at 9:19 am

  Aaaah deze zijn té tof!!! Ik ga ze zeker onthouden en zelf een keer maken x

 • Maris Maria Renne
  oktober 24, 2016 at 10:23 am

  Ik vind je monsters cool en je spin ge-wel-dig! Snap helemaal wat je bedoelt met Pinterest desillusies (zucht…) maar ik vind ‘m heel goed gelukt!

  • zosammie
   oktober 24, 2016 at 10:57 am

   Dankjewel!

 • Jeanine
  oktober 24, 2016 at 10:45 am

  Je maakt altijd zulke mooie creaties! Zeker pinterest waardig. En oh wat heb ik nu weer zin in zo’n cupcakeje😍

 • Bente
  oktober 24, 2016 at 11:49 am

  Haha wat een leukerdjes! Vooral de spin vind ik erg leuk!

 • Anneke
  oktober 24, 2016 at 12:46 pm

  Die spin! Geweldig gewoon! Dit pin ik alvast op Pinterest, zal hier ook nog wel eens gemaakt worden 😉 Thanks voor de tip! 😉

 • Sandra - More Style Than Fashion
  oktober 24, 2016 at 2:11 pm

  Super leuke creatieve cupcakes! 😀

  x

 • Vlijtig Liesje
  oktober 24, 2016 at 2:19 pm

  Wat een lollige groene monsters zijn dat. Sommige kijken zo leuk beteuterd. Ik wil ze zo wel opvreten!

 • Jorinde
  oktober 24, 2016 at 3:43 pm

  Te gekke cupcakes! Ik snap wat je Pinterest gevoel, maar vind ze erg leuk gelukt!

  • Jorinde
   oktober 24, 2016 at 3:44 pm

   -wat (oh wat erg hahah!)

 • Marlies
  oktober 24, 2016 at 3:59 pm

  Wat zijn ze goed gelukt zeg! Heel leuk!

 • Tine van Juwelendoosje
  oktober 24, 2016 at 5:04 pm

  ‘Die spin is prachtig! Moet leuk zijn om zo creatief te zijn in de keuken, zelf ‘bak’ ik er niks van 😉

 • Eva
  oktober 24, 2016 at 5:34 pm

  wat een leuke cupcakes! Ik denk dat mijn dochters de groene versie erg leuk zullen vinden 🙂

 • Tessa
  oktober 24, 2016 at 6:18 pm

  Ah zo gaaf Sam!

 • Rebecca
  oktober 24, 2016 at 7:32 pm

  Die spin vind ik echt GEWELDIG!
  We zouden samen wel een Halloween bakkerij kunnen beginnen hihi. Ben echt dol op Halloween stuff <3

 • Els
  oktober 24, 2016 at 8:11 pm

  Allemal geweldig, maar de spin vind ik fantastisch!

 • Ilse van Kreanimo
  oktober 24, 2016 at 8:28 pm

  Ge-wel-dig gewoon!

  Ik ga ze lekker NIET aan mijn zoontje laten zien, want ze passen niet in mijn dieet en ik kan er vast niet afblijven als ik ze wel maak!

 • Sandra
  oktober 24, 2016 at 11:07 pm

  Oooh wat geweldig gemaakt weer! Zó knap! Ik zou dit dus never nooit niet voor elkaar krijgen hoor, haha. Ik vind ze echt súper leuk geworden!!

 • Dinja
  oktober 26, 2016 at 10:07 am

  Ik vind die spin wel goed gelukt hoor! En die groene monsters zijn cute 😀
  Ik moet toch eens leren om cupcakes te versieren, voor mij is het glazuur en sprinkels erop en dat was het wel zo’n beetje :p

 • Paul
  oktober 26, 2016 at 10:17 pm

  Geweldige cupcakes…. Het is dat ik geen kinderen heb, of halloween vier, maar anders….

 • Evelien
  oktober 27, 2016 at 3:46 pm

  Wat een leuke monstertjes! Heel leuk gemaakt 🙂
  Als halloween hier ooit echt een hit wordt, ga ik denk ik helemaal los met het maken van hapjes. Er zijn zoveel leuke dingen te bedenken in dat thema.

 • Morgaine
  oktober 28, 2016 at 10:38 am

  Oh die spin, hoe komen ze erop, hahahaha ja wie weet ga ik die ooit maken voor een aantal familie leden, die natuurlijk weinig met spinnen hebben, hahahaha

  X

  • zosammie
   oktober 28, 2016 at 11:06 am

   Haha, dat zal een leuke verassing worden 😀

 • Rowan
  november 11, 2016 at 7:19 pm

  Wat een leukerds zeg!!