groene kerst

Groene kerst! Kerst met planten.

WAT VLIEGT DE TIJD! Het is bijna tijd voor kerst, Sinterklaas is alweer vertrokken! Waar is het jaar gebleven?! Ik vind het zo bizar dat kerst weer voor de deur staat en 2020 ook al in zicht is. Hebben jullie dat ook? We hebben hier in huis een beetje de kerstsfeer binnengehaald met kleine kerstdecoratie. Geen grote kerstboom hier, maar een groene kerst met een nieuwe kamerplant.

Net als vorig jaar hebben we de mini kerstboompjes staan in de woonkamer. Tommy geeft er niet zoveel om en hij is al lang blij dat hij geen grote kerstboom van de zolder hoeft te halen. Ik had er vorig jaar geen zin in en ook dit jaar niet. Ik ben dol op al het groen in onze woonkamer en wil mijn kamerplanten niet verplaatsen voor een kerstboom. We hebben er niet echt ruimte voor tussen al het fijne groen en daarom vind ik de mini kerstboompjes ook dit jaar weer een fijne oplossing. Op de salontafel staan 3 mini boompjes en op de tv kast staan 2 boompjes en een mini auto met lampjes. Onze kerstdecoratie 2019 is eigenlijk hetzelfde als vorig jaar ; )

kerstdecoratie 2019

kerst decoratie

Kerstdecoratie 2019.

Ik heb wel iets nieuws gekocht dit jaar, nieuwe kerstdecoratie, al mag ik het zo eigenlijk niet noemen. Ik heb gewoon een toffe nieuwe kamerplant gekocht! De Araucaria Heterophylla, ook wel bekend onder de naam kamerden, staat hier nu in huis met lampjes. De plant heeft een hele mooie groene kleur, je kan bijna wel zeggen felgroen. Araucaria Heterophylla wordt niet voor niks ook kamerden genoemd. De plant heeft een beetje het uiterlijk van een kerstboom. Ik heb er een lichtsnoertje ingehangen voor de echte kerstsfeer en heb hem in een kokodama pot gezet. Voor mij heeft deze plant zo echt een groene kerst vibe en ik ben er bijzonder blij mee. Tommy is er ook happy mee en vind het een toffe plant. Zodra de kerst voorbij is kunnen we ook gewoon genieten van de plant. Ik denk dat ik hem dan in een andere pot zet en uiteraard gaan dan de lampjes weg. Met een beetje geluk en de juiste verzorging kunnen we zo het hele jaar van deze nieuwe ‘kerstdecoratie’ genieten.

kamerden

Groene kerst.

Wil jij dit jaar ook een groene kerst of misschien wat groen toevoegen aan je huidige kerst decoratie in huis? Ik heb een collage gemaakt met planten die passen bij een groene kerst. De Kokodama kerstboompjes schreeuwen natuurlijk KERST en dan zijn ze ook nog gezellig met zijn drietjes. De Araucaria Heterophylla hebben wij dus zelf ook in huis. Een leuke vervanger voor de traditionele kerstboom. Ook mooi zijn de planten met een vergrijsde kleur die door de ‘poederlaag’ een bevroren uitstraling hebben. Echt een winters uiterlijk heeft deze Kalanchoë / Olifantsoor, maar ook de Blauwvaren heeft die grijs look. Een iets kleiner plantje, maar ook zeker leuk is de Alocasia Silver Dragon en Kruiskruid heeft ook die vergrijsde look. Uiteraard mag de Kerstster niet ontbreken in dit lijstje!

kerst planten

Gaan jullie voor de traditionele kerstboom of doe je iets anders? Ik ben benieuwd! 

5 gedachten over “Groene kerst! Kerst met planten.”

  1. Erg saai, maar wij doen even niets nog… ik bedoel, 2 adressen, ene helft hier, andere helft daar, waar ga je dan versieren? Voor voor de kerst? Of voor na de kerst? Zo ligt de deling nu ongeveer en met kerst zijn wij niet eens thuis, kortom… Maar, ik ken mijzelf, meestal koop of vind ik nog wel een tafelstukje of iets… of krijg ik dat van iemand ineens… dus who knows!

    X

  2. Wat een heerlijk artikel weer, hmm wij wonen sinds 8.8.2019 samen (getrouwd en wel) en we hebben gekozen voor een goedkope kunstkerstboom van de kwantum, die was maar 35 euro! en hier kunnen we dus jaaaaaren mee doen! Verder staat die al vanaf begin november.. we waren iets te enthousiast?

  3. Wat een leuke blog! Ik twijfel nog steeds over een kerstboom dit jaar… Ik vind het wel altijd heel gezellig, maar heb niet echt zin in het gedoe. Jij hebt het mooi opgelost zo!

  4. Wat een sfeervol huis, zeg! Ik heb nu een mini-kerstboom omdat ik midden in de stad woon en geen zin had om zo’n grote naar binnen te moeten slepen vanaf de parkeergarage waar ik parkeer. Wel minder sfeervol, maar misschien gooi ik er nog wat lichtjes doorheen 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven