Haar dilemma

Ik heb een haar dilemma, een haar probleem, een ik-kan-niet-kiezen issue, een chronische bad hair day een probleem van wereld formaat.. Als we even een kiekje van januari 2015 naast die van januari 2016 zetten is het wel duidelijk dat mijn probleem niks te maken heeft met haargroei. Links is een foto van mij ongeveer een week geleden en rechts is ook een foto van mij uhu uhu maar dan van januari 2015. Mijn haar groeit prima, dat is niet het probleem. Dat er vorig jaar stickers op mijn gezicht groeide is ook niet het probleem ; )

Wat is dan wel het probleem Sammie?Β  Nou dat zal ik jullie even vertellen. Ik dacht dus dat ik weer lang haar wilde maar nu ik het alweer vrij lang heb ben ik het zat. Ik vind het irritant, het klit en het duurt veel langer voor het droog is. Dan zet je er toch weer de schaar in?Β  Ja, dat zou een oplossing kunnen zijn maar ik vind mij zelf met kort haar in een normale kleur niet leuk.

sammieAls ik foto’s terug zie van dat korte haar dan krijg ik er heimwee van. Het stond zo leuk, anders, pittig en kleurrijk. Toen het weer begon met groeien en het grijs was deze zomer vond ik het ook super leuk. Ok, goed goed. Wat is het probleem nu?Β  Dat lijkt me duidelijk… Ik weet niet wat ik wil! Ik weet wel dat ik dit huidige haar niet meer wil.

Ik vind het niet leuk als ik in de spiegel kijk en het irriteert me, maar als ik terug ga naar een lichtere kleur krijg ik weer steeds uitgroei die ik zo vaak moet bijwerken. Dat was 1 van de redenen dat ik voor een donkere haarkleur ging. Dat grijze werd vrij snel blond en ik heb geen zin om iedere 6 weken 100 euro af te tikken bij de kapper.

Mijn wereld probleem van heelal formaat gaf ik zojuist bloot op het web.. Ik ga verder met twijfelen nu.

48 gedachten over “Haar dilemma”

 1. En of dat een probleem van wereldformaat is πŸ™‚ Ik vind het korte ook leuk bij je staan is zwart met een blauwe tint erin niet iets voor je.

 2. Oh nee, dat is wel ernstig ja! Eigenlijk maakt het niet uit wat je verandert, want je wil vooral iets anders dan dat je nu hebt. Dan kan je daarna gewoon weer opnieuw gaan twijfelen πŸ˜‰

 3. Nou ik snap je helemaal. Dat is ooit voor mij ook een reden geweest om mijn haar weer donker te kleuren, maar ja ik vind licht haar beter staan, en lang haar ook bij mij. Nu heb ik high en low lights in mijn haar… Een beetje uitgroei is dan niet zo erg… Misschien een tip?? En mijn haar is nu over mijn schouders Yeah!!! Maar jij vind lang haar irritant… Mijn tip ? Die Bob staat jou ook heel goed, niet te lang niet te kort en met hijg en low lights hoef je niet iedere maand naar de kapper?

 4. ik vind lang haar juist zoveel makkelijker dan kort haar. heb het al een paar keer kort geknipt, maar heb zo snel spijt. ik heb wel van dat hele dunne, stijle piekhaar, dat zal t verschil zijn… benieuwd wat het gaat worden

 5. Lastig lastig. Ik heb altijd lang krullend haar gehad en ga never even meer kort. Ik krijg dan echt een kroeskapsel, ziet er niet uit. Succes met je keuze!

 6. Oh ik snap je dilemma. Ook je irritatie. Ik heb onlangs mijn haar weer donker geverfd, maar weer half half. Ik moet gewoon of zwart of blond. Niet dat half bruin. Iedere keer doe ik het weer. Getver. Maar goed, ik moet eerlijk zeggen dat ik kort bij jou ook leuker vind. Het staat je zo ontzettend goed. Succes met je keuze.

 7. even een uurtje op pinterest??
  Ik vind het je beide staan, dus kan je niet helpen…
  Ik heb eigenlijk het zelfde, doordat ik een stuk heb wat gewoon niet goed mee kleurt (en binnen een week zijn eigen kleur weer terug heeft) en dat zelfde plukje breekt af waardoor het in het midden ook nog eens korter is o.O
  maar vind korter (tot schouder) zo suf en oudbollig staan, maar wat dan wel

 8. Ik vind dat langere haar juist erg leuk!! En langer haar in een extreme kleur is ook gaaf!! Mijn Puber verft mijn haar. Ik koop SYOSS bij de OP=OP shop, scheelt een hoop geld!! Er is dus hoop… Er is vast iemand in jouw buurt die ook je haar kan verven…

 9. Je hebt toch zo’n programma met allemaal kapsels waar je je gezicht in kan plakken? Is dat nie wat? ??

 10. Heel ouderwets, maar een soort van coupe soleil zou misschien iets zijn? Plukjes haar lichter kleuren, dan valt de uitgroei ook minder op. Of thuis verven met haarkleur, hoewel dat met lichtere kleuren vaak wat tricky is.
  Zie je, daarom mis ik de henna shampoo. Die gaf mijn haar een fijne rooie gloed, bij elke keer dat ik mijn haar waste. Geen gedoe, en geen uitgroei, want het kleurde elke week bij.

 11. Wat een lastig dilemma! Ik vind zelf langer haar makkelijker, maar dat ligt aan mijn haar πŸ˜‰ Ik vind de foto met grijs haar echt leuk, die lengte staat je goed!

 12. Ah, lijkt me ook lastig! Ik heb mijn haar nog nooit laten verven, maar ik denk dat je er niet meer mee wilt stoppen zodra je het eens gedaan hebt, ha :). En ik vind jou ook echt zo iemand waarbij alle kleuren staan! Dat is wel heel tof in ieder geval :D!

 13. Het grijze vind ik echt mega leuk, maar het prijskaartje vind ik minder indd haha.
  Kort of lang haar staat beide bij je, dusja.. aan mij heb je ook al niet zo veel :p.

  Liefs.x

 14. First world problems i know. Ik heb ook geen idee wat ik met mijn haar moet. In ieder geval korter maar niet te kort en ondertussen groeit het maar verder en weet ik het nog niet. Bah. En persoonlijk vond ik je korte snit wel leuk.

 15. Lastig, zo’n dilemma… Ik wil juist mijn lange haar weer terug haha. Ik vind alle stijlen van de foto’s in deze post je eigenlijk wel goed staan, maar daar heb je niks aan natuurlijk haha.

 16. Ik vind je langere haar (met grijs haar) jou juist wel leuk staan! Of maak ik het nu moeilijk voor je? πŸ˜‰
  Ik zit ook met een dilemma.. ik ben (was) blond, maar het is tegenwoordig zo donker dat het haast bruin lijkt. Paar maanden geleden heb ik mijn haar lichter blond geverfd, maar nu zit ik dus met de uitgroei.. bleh. En ik weet nu ook niet wat ik moet.. had eerst highlights maar dat kan nu niet zomaar. Dus of wachten of toch donker. IK WEET HET OOK NIET!

 17. Oh Sammie ik snap je dilemma helemaal. Ik weer het ook niet want ik ben zelf ook een eeuwige twijfelaar dus ik kan je geen raad geven want vind beide je zo leuk staan.

 18. Ik heb ook een haat/liefde verhouding met mijn haar. Ik heb laatst mijn haar voor mijn doen best kort geknipt. Nu mis ik het, al zijn er ook veel voordelen aan kort haar. Blijft lastig.

 19. wauw jou staat gewoon alles goed! Ik vind het hele lichte haarkleur je heel leuk staan, maar ik snap wel het frustrerende van steeds naar de kapper te gaan. Met de winter kun je wel kiezen voor een leuke donkere kleur, zoals donkerrood of paars?

  1. Donker rood heb ik het gehad en dat wilde niet blijven zitten, donker paars is het nu maar ook dat vervaagd heel snel.. Thanks voor het compliment!

 20. Dat grijze staat je echt superleuk! misschien expres en donkere uitgroei laten zetten en dan met highlights werken ofzo? scheelt toch al een paar keer kleuren? Ik vond je kort haar ook superleuk maar ik heb zelf ook zo gehad en ik weet dat als ik het terug zo kort zou doen dat ik spijt zou krijgen. been there, done that πŸ™‚

 21. Ik zie wel 1 groot mooi punt. Je vind de kapsels allemaal leuk bij jezelf staan :-). Kijk dat is nu mooi naar jezelf kijken :-). Ik vind gekleurd of grijs allebei erg leuk staan :-).

 22. Oh dit is zo herkenbaar!!! Haar issues. Alles is leuk, voor even dan. Het kost of veel moeite, of veel geld, of het is saai haha. Sorry, ik heb geen tips. Wel herkenning πŸ˜‰ Ben benieuwd wat het gaat worden. Maar hey, jou staat alles joh!

 23. Hmm, lastige kwestie. Als het je echt niet bevalt zou ik inderdaad gewoon de schaar erin zetten, maar aangroeien duurt natuurlijk wel iets langer als je spijt krijgt van je knipbeurt. Ik vind je coupe zoals bij dat grijze haar wel erg leuk, maar dat iets langere vind ik je óók leuk staan! Qua kleur vind ik persoonlijk dat een lichte tint best te onderhouden is, maar ik weet natuurlijk niet hoe donker jouw eigen haarkleur is. Mijn haar is behoorlijk lichtblond (tegen platina aan) en mijn eigen haarkleur is midden/donkerblond. Ik zit echt niet elke twee maanden bij de kapper, vooral ook sinds ik voor highlights ben gegaan en niet meer volledig verven. Met highlights valt eventuele uitgroei echt veel minder op en geloof me: Ik ben wel zo iemand die bij één centimeter uitgroei doorgaans al naar de kapper rent. Landingsbanen? Brrr! Uiteindelijk moet je toch zelf de keuze maken, maar ik snap je dilemma!

  1. Nou ik vind dat het keihard groeit dus daar zit ik niet zo mee πŸ™‚ In een jaar tijd is het toch alweer aardig lang. Mijn haar is heel donkerblond dus moet het altijd ontkleurd worden als het lichter moet zijn, alleen highlights vind ik zelf niet leuk, het verschil is dan te weinig voor mij. Ik wil in 1 keer een andere kleur πŸ™‚

 24. Lang, kort, blond, bruin het staat jou allemaal goed. Echt heel goed. Misschien een idee om het wat langer te laten maar anders te laten knippen? Rihanna in de clip Umbrella achtig, van voren lang en achter iets korter.

  Good luck!

 25. Oh Sam, dit klinkt zo bekend!
  Ik heb ook een lange tijd kort haar gehad en steeds als het een beetje was gegroeid (want ik wilde het laten groeien) vond ik het super stom en knipte ik het weer kort en was ik weer blij. Maar ik wilde toch weer lang haar. Uiteindelijk heb ik het echt weer lang laten groeien haha, na heel veel knippen en twijfelen. Eerlijk gezegd was ik gewoon te lui denk ik om het weer te knippen. :p
  Super lastig hoor! Ik vind het korte haar echt super goed bij je staan πŸ™‚ maar ik snap je uitgroei probleem.
  Kun je niet gewoon naar de Kinki kappers gaan en vragen of ze wat leuks van je haar willen maken? Ga je daar vaker naar toe?
  Liefs (en succes!)

  1. Ik ben wel vaker bij de Kinki geweest en ze knippen geweldig maar ze zijn zo duur vind ik. De laatste keer met ontkleuren hebben ze ook iets fout gedaan waardoor ik de blaren op mijn hoofd had staan.

 26. Ik heb ook altijd zo erg haar-dilemma’s! Ik wil het ook laten verven. Je kan ook er wat af laten knippen maar gewoon niet ZO veel. En qua kleur, vind ik alle kleurtjes die ik hier heb gezien je mooi staan! Helpt jou niet bij jouw keuze, maar je komt er vanzelf wel uit πŸ˜€

 27. Het staat je allemaal zo goed en mooi! Maar kan het ergens wel begrijpen. Lang of kort, kleur erin of niet… wat als je nou allemaal foto’s verzamel en daar je keuze misschien uit maakt? Misschien ook verschillende stijlen qua haar, misschien kan je dan een keuze maken πŸ˜‰

  Xxx

 28. Ik weet ook nooit wat ik met mijn haar aan moet. Het is nu wel lekker mega lang (halverwege mijn rug). En ik vind dat veel jou fantastisch staat hoor. πŸ™‚

 29. Whahahahahaha ja een heerlijk wereldprobleem, maar serieus, dat heb ik ook weleens, kort, lang, kleuren doe ik dan niet meer, dat hoeft niet bij mij, het heeft van zichzelf al 50 tinten van alles, lol.

  Maar het is toch te gek voor woorden, 100 euro per zes weken voor wat knippen en een kleurtje…. ik ben daarom ook nog steeds zo dankbaar en blij met mijn thuiskapper, mijn beste vriend dus πŸ˜‰ Ik hoop dat hij mij nog lang kan blijven knippen en stylen πŸ˜€

  x

 30. Aaaaah, deze post had ik even gemist! Ik vind jou idd een type voor stoere korte kapsels in opvallende en niet voor de hand liggende kleuren! Maar kan me voorstellen dat je niet blij wordt van de vele en dure kappersbezoekjes. Toen ik een arme student was (50 jaar geleden) en een fase van kort haar met kleur had (was niet slim, aangezien mijn haar ERG donker is), had ik me aangemeld als haarmodel bij een kappersopleiding. Ik werd toen iedere 4-5 weken voorzien van een nieuw kapsel en het kostte me alleen tijd, geen geld. Meestal werd het dan geknipt door een topstylist, terwijl hij leerlingen uitlegde wat hij deed en waarom. Misschien de moeite om eens te Googlen/oproepjes te zoeken op Facebook e.d.? Nooit meer uitgroei en altijd shiny grey granny hair πŸ™‚

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven