thee

Mijn haat/liefde verhouding met thee

Ja, je kan maar ergens een haat/liefde verhouding mee hebben. Ik heb ‘m absoluut met thee. Thee en ik hebben al jaren een stoplicht relatie. Thee aan de kant zetten en weer opnieuw pakken gaat natuurlijk ook bijzonder makkelijk. Thee praat niet. Uhu.

Op koude dagen zoals deze vind ik thee heerlijk. Ik drink het de hele dag door op het werk. Soms ga ik even vreemd met cappuccino, voor de spanning voor de afwisseling, maar ik ga altijd weer terug naar thee. Het lest de dorst het beste. Vind ik dan. Na het eten doen Tommy en ik samen 2 kopjes espresso en nemen dan een grote mok thee. Hij neemt van die hippie groene kokos thee (yak!) en ik hou het bij fruit thee, meestal. Ik ben dol op herfstthee van Pickwick, kersen en meloen smaak gaan er ook goed in.

Zomers moet ik niks van thee hebben. Dan drink ik veel meer water en thuis drink ik dan al helemaal geen thee. Veel te warm voor thee. Tenzij het zo’n typische deprimerende Nederlandse zomer is. Waarbij de mussen niet van het dak vallen maar van het dak af stromen. Alsof ze hun eigen tsunami hebben in de dakgoot. Zo’n zomer waar je van gaat huilen janken als je s’morgens je slippers verruild voor kaplaarzen. Dat je paraplu je grootste vriend is en je zonnebril troosteloos aan zijn rek blijft hangen. In zo’n zomer drink ik wel af en toe thee.

herfst thee

Onze relatie gaat dus een beetje samen met de seizoenen. Toch ben ik in de herfst en winter geen thee verslaafde. Ik denk dat het komt omdat de thee wraak op me neemt na al die maanden van verwaarlozing.

Soms neem ik snel een slok (want dorst)  en brand ik mijn lippen, tong en gehemelte aan de thee. Ik sta dan te schelden en te tieren en au te roepen. De thee, die doet niks, uiteraard. Maar ik ben er van overtuigd dat deze dat doet om het me betaald te zetten. Die verwaarlozing tijdens de warme maanden gaat thee niet in de koude kleren zitten, zo blijkt.

Als ik in de avond met een dekentje (want dat doen bloggers in de herfst)  op de bank zit geniet ik van een heerlijke mok thee. Rustig, zodat ik mijn lippen geen blaren bezorg. Dan komt het moment dat de mok leeg is en ik graag nog een lekkere shot thee wil. MAAR DAT KAN NIET, want dan pis ik mezelf helemaal leeg!

No kidding, als ik in de avond meer dan 1 mok thee drink ben ik er zeker van dat ik het toilet die nacht minstens 3 keer moet bezoeken. Dat is niet leuk om meerdere redenen. 1: Ik word wakker met een volle blaas, wakker worden is al rot genoeg midden in de nacht. 2: Ik kan niet warm in bed blijven liggen want dan word het bed nat. 3: De bril van de wc is freaking koud. 4: Probeer maar weer in slaap te vallen. Niet leuk dus.

Tot zover mijn haat/liefde verhouding met thee

Punt.

46 reacties op “Mijn haat/liefde verhouding met thee”

 1. Hahahaha .. leuke band hebben jullie. Ik drink het hele jaar door thee. Drink dan weer geen koffie en bijna niets anders dus water en thee it is.

 2. Haha, leuk zo’n verhouding 😛 Ik drink in de ochtend op mijn werk vaak één kop koffie, en in de avond op de bank neem ik er ook nog wel eens een. Verder drink ik vooral thee.

 3. Haha dat laatste is heel herkenbaar hoor! Ik kan ’s avonds ook echt geen thee drinken. Nouja, tenzij ik 3x naar de wc wil gaan ’s nachts. :’) Verder is thee alleen maar liefde voor mij. ♡ Ik drink zo veel koppen per dag!

 4. Grappig logje Sammie ;-). Toch vind ik je een echte theedrinker hoor als zet je het soms opzij.
  Ik heb altijd thee gedronken tot een paar jaar geleden. Ik vind het niet vies hoor, maar drink gewoon liever water overdag. Soms zet ik wel eens een grote pot thee voor mezelf, die gaat dan op, maar ik wil er altijd koekjes bij en dat is niet zo best met al die suiker, dus laat ik het maar. Mis het ook niet hoor!

 5. Hahah, heerlijk en héél herkenbaar!
  Thee is lekker maar niet in de zomer (of in gevallen van nood maar één in plaats van 6 koppen). Op dit moment sleep ik mijn thermo beker overal mét thee naar toe, heerlijk! En inderdaad, net wat jij ook zegt; het is echt per seizoen hoeveel thee ik drink. Maar voor ieder seizoen geld bij mij; thee staat boven koffie!

 6. Haha ja herkenbaar. In de herfst/winter is de thee niet aan te slepen maar in de zomer moet ik er niet aan denken.

  En vaak naar de wc moeten na het drinken van thee is ook erg herkenbaar.

 7. Haha leuk geschreven!
  Met thee ga ik het liefst voor een trio. Namelijk een scheut koud water erbij!
  Anders is hij te warm, laat ik hem staan en heb ik vervolgens ijs thee!
  Lekker in de zomer, maar niet in de winter 😉

 8. Geen thee voor mij. Mijn ouders wel, maar ik niet. In mijn puberteit had ik last van acné. Bloedzuiverende thee zou hier bij helpen. Dus maakten ze mij thuis zo’n tas. Omdat ik graag zoet heb deden ze er honing in om het mij toch te laten drinken. Uren zat ‘k met die ene tas in mijn hand. Het smaakte mij echt niet. En ookal ruiken die fruitthee’s heerlijk, mijn lippen krijg je niet aan zo’n tas. Je kan er mij dus niet mee bekoren..

 9. Heel herkenbaar. Ik laat m’n thee zeker een half uur staan voor ik er van drink. Vind dat veel te warm anders. En het doet raar aan m’n tanden. Haha. Ik heb liefst citrusthee of rood fruit. En blueberrymuffin thee vind ik ook erg lekker. En die ruikt ook echt goddelijk!
  En soms drink ik maaaaaanden geen thee. Niet alleen in de zomer hoor. Dan drink ik soms wel weer thee :p haha.

 10. Hahah echt geweldig geschreven! Ik drink ook eigenlijk geen thee in de zomer, maar eigenlijk best raar want het zorgt er wel voor dat ik minder dorst heb ipv een koud glaasje cola. In de winter drink ik ook ontzettend veel thee, heerlijk als het buiten regent en ik binnen zit met een kopje thee, een reep chocolade en een dekentje over me heen haha.

 11. Hahaha, want dat is wat bloggers doen! Geweldig geschreven dit.
  Ik vind mezelf echt helemaal in je haat liefde met thee, want ik pies mezelf ook een ongeluk.
  Koffie blijft gewoon veel beter in mijn blaas zitten hahah

 12. Haha, ingewikkelde relatie hebben jullie. Ik drink altijd thee. Ook hier in de tropen. Nauwelijks koffie. Hete dingen in mijn mond trek ik niet zo goed dus mijn thee is vaak lauw wanneer ik hem eindelijk opdrink.

 13. Haha, 2 mokken op een avond zegt bij mij hetzelfde in de nacht steeds naar de wc… Ik heb ook een haat liefdes verhouding met thee. Drink het wel veel.

 14. Herkenbaar dit. Ik kan soms enorm genieten van thee maar soms moet ik er niks van hebben. Ik drink trouwens wel heel graag groene thee met kokossmaak maar vaak houd ik het ook bij gewone groene thee. Zwarte thee zonder smaakje vind ik niet te drinken.

 15. Hahaha heel leuk geschreven. Zeker herkenbaar. Ik ben meer thee en minder koffie gaan drinken het afgelopen jaar. ’s Avonds drink ik veel thee, het liefst in mijn XL Blond mok zodat ik niet elke keer hoef op te staan 😉

 16. Haha leuk stuk! Ik ben echt een thee lover, al vind ik koffie (cappuccino voornamelijk) ook heel lekker. Dat probeer ik echter maar tot 1 kopje per dag te beperken. Vooral in de winter drink ik super veel thee, zo lekker tegen de kou!

 17. Heel leuk geschreven en ook super herkenbaar! Ik drink in de winter echt heel veel thee, maar in de zomer moet ik er ook niet zoveel van hebben. En dat ’s nachts eruit moeten is echt een drama!

 18. Hahaha, serieus. Ik ben exact hetzelfde. Als ik ’s avonds thee drink moet ik ’s nachts gegarandeerd naar het toilet. Voor de rest drink ik het ook voornamelijk tijdens koudere dagen. In de zomer heb ik er gewoon niet zo snel behoefte aan…

 19. Wat weet je het toch steeds weer leuk te vertellen! Ik ben gek op thee maar inderdaad, als ik ’s avonds meer dan 2 koppen thee drink, dan ben ik ook de hele nacht in touw en dat vind ik drie keer niks. Op mijn werk drink ik ook liters thee en dan weet je op een gegeven moment echt niet meer welke smaak je nu weer moet nemen.

 20. Haha, en nu snap ik ook gelijk mijn relatie met de thee. Vooral als ik ’s avonds teveel thee zet (ik zet dan gelijk een pot, zodat ik niet meer van de bank af hoef met mijn dekentje) dan krijg ik al gelijk spijt zodra ik in bed lig omdat ik mijn blaas al voel aandringen… :’)

 21. Hahahaha ja, dit ben ik zo wat ongeveer! Ik drink het zelden tot nooit als het warm is, maar religieus in de koudere maanden. Ik hààt het gewoon als ik thee drink dat ik dan eigenlijk ook heel de dag op het toilet zit. Ik kan het niet laten om het sowieso ’s ochtends en ’s avonds te drinken maar om dan heel de tijd te plassen….. zucht!

 22. Grappig dat het bij jou af hangt van het seizoen. In de zomer drink ik alsnog veel thee. Met name als ik aan het werk ben. Dan voel je de hitte toch niet van buiten. Maar ook in de zomer drink ik alsnog in de avonden graag thee. Ik ben gek op rooibos thee, maar de herfstthee is inderdaad ook erg lekker. Ik ben echt een thee leut. Ik lust geen koffie. In de winter wissel ik nog wel eens af met warme chocolademelk. Ook zo lekker.

 23. aah, wat een herkenbaar stukje! Thee en ik hebben ook een knipperlicht relatie, koffie en ik hebben daarentegen altijd al een vaste relatie. Thee is een beetje een stiefkindje denk ik.

 24. Ik ben volledig gestopt met koffie sinds kort… dus ik moet wel aan de thee. Maar herken een flink aantal van jouw punten. Heel erg irritant, die te hete thee. En ik moet eerlijk bekennen dat – ondanks alle smaakjes – de thee me inmiddels begint tegen te staan qua smaak. Dus drink ik nu ter afwisseling ook heet water.

 25. Ik drink voornamelijk thee en water. Heel af en toe in het weekend eens frisdrank of zo en soms na het avondeten een glas melk als ik daar meer zin in heb dan een toetje haha.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top