20 In Recepten

Halloween party food!

halloween party food

Deelde ik vorig jaar nog de leukste Halloween recepten die ik had gevonden op internet zonder ze gegeten te hebben. Dit jaar besloot ik er een aantal te proberen! Ik zocht wat recepten bij elkaar en zocht voorbeelden op Pinterest. Ik deed boodschappen en bracht een zondag door in de keuken voor Halloween party food. En vandaag deel ik een paar resultaten! Ik vond het best spannend trouwens, het was mijn eerste ervaring met cupcake toppings maken. Ik maakte voor het eerst in mijn leven botercrème en ging voor het eerst in mijn leven aan de slag met een spuitzak..

Dit ging dus uiteraard niet in 1 keer goed! Mijn uiteindelijke baksels zagen er lang niet zo perfect uit als die op Pinterest. Maarrrrrrr ze waren wel erg lekker! Ik heb al mijn collega´s kunnen voorzien van een brownie, cupcake of muffin en iedereen vond het lekker. Ik vond het zelf ook erg lekker en ben dit weekend waarschijnlijk 3 kilo aangekomen.. Door naar mijn baksels..

Als eerste maakte ik gezonde banaan muffins met een recept van Lekker & Simpel. Ik maakte 6 muffins met onderstaande ingrediënten:

 • 1 ei
 • 2 rijpe bananen
 • 50 gr bloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 eetlepels cacao
 • evt. fijngehakte pure chocolade en een zakje vanille suiker.

vleermuis muffins

Recept: Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de 2 bananen fijn met een vork in een beslagkom. Voeg bij deze fijngeprakte brei het ei, bakpoeder, de bloem en de cacao poeder toe. Meng alles goed door elkaar, een mixer is hier niet eens nodig met een vork gaat het ook prima. Na het proeven van dit beslag van het originele recept heb ik nog een zakje vanille suiker toegevoegd omdat ik het niet zoet genoeg vond. Daarna heb ik zwarte kleurstof toegevoegd omdat ik hele donkere muffins wilde hebben. Vet muffin vormpjes in en verdeel het verslag over deze vormpjes. Ik heb 6 vormpjes gevuld omdat ik geen hoge muffins wilde maar het recept is voldoende voor 5 grotere muffins. Op dit punt heb ik wat stukjes chocolade in het beslag laten vallen en deze met een vork wat dieper gedrukt zodat ze bedekt waren door het beslag. Zet de muffins voor circa 20-25 minuten in de oven.

Voor de topping heb ik Chocolade botercrème gemaakt, ook deze heb ik met zwarte kleurstof zo donker mogelijk gemaakt.

Ingrediënten topping: 4 tot 5 eetlepels halfvolle melk, 240 gram poedersuiker, 120 gram cacao poeder, 100 gram ongezouten roomboter en een snufje zout. Voor het versieren: Oreo koekjes en suiker oogjes.

Recept: Doe de boter in een beslagkom en mix dit luchtig. Voeg daarna de poedersuiker, cacaopoeder, 3 eetlepels melk en zout toe en mix op een lage stand totdat alles in elkaar is opgenomen. Mix nu nog enkele minuten door op een hoge stand. Op dit punt was mijn botercrème nog te dik om te spuiten en heb ik nog 2 eetlepels melk toegevoegd en de zwarte kleurstof. Toen ik tevreden was met de dikte heb ik de frosting in een spuitzak gedaan en daarna mee de muffins versierd.

Daarna heb ik Oreo koekjes ontleed (die witte smurrie er tussen verwijderd) en de koekjes gebruikt als hoofd en vleugels voor een vleermuis. Want dat is wat dit baksel moet voorstellen ; ) Met de botercrème heb ik ook de suiker oogjes vast gemaakt. Verder maakte ik ook nog onderstaand misbaksel met groene M&M’s.

misbaksel

Het resultaat was niet zo strak als dat ik wilde maar voor een eerste x was ik best tevreden. Niet onbelangrijk, ze waren erg lekker! Wel machtig! Later deze maand mijn andere Halloween baksels van deze zondag!

 • Marije
  oktober 11, 2016 at 8:45 am

  Ooh die zien er echt cool uit zeg!

 • Daenelia
  oktober 11, 2016 at 10:06 am

  Lijken me inderdaad erg machtig, maar dat mag best wel eens. Kun je niet beter de banaan er uit laten, dan, vraag ik me af. En misschien toch een andere creme gebruiken, zonder boter? Ach, als ze zo al lekker waren, moet je ook weer niet te veel aanpassen. 🙂

  • zosammie
   oktober 11, 2016 at 10:20 am

   Ik had achteraf sommige dingen misschien beter anders kunnen doen. Maar dat is altijd achteraf ; ) Daarbij was mijn doel deze dag om eindelijk eens botercrème te maken en dat is gelukt 🙂

 • Joor
  oktober 11, 2016 at 10:06 am

  Wauw wat geweldig! Ziet er redelijk super gaaf uit!

 • Sophie
  oktober 11, 2016 at 10:11 am

  Heel gaaf die vleermuisjes! Ik vind het er professioneel uitzien. Waar heb je de oogjes gekocht? En die gifgroene M&M op steken mooi af op de donkere botercreme.

  • zosammie
   oktober 11, 2016 at 10:18 am

   Ik heb ze online besteld, even googlen op suikeroogjes en dan heb je zo meerdere shops.

 • Rebecca
  oktober 11, 2016 at 10:14 am

  Ah wat super leuk die vleermuisjes! Vorig jaar heb ik een halloween party gegeven en eigenlijk wilde ik het dit jaar weer doen. Helaas is het budget er niet voor.. Anders had ik zeker die vleermuisjes gemaakt.

 • Charlotte
  oktober 11, 2016 at 10:18 am

  Wat een leuk baksel! Deze ga ik onthouden voor halloween

 • Vlijtig Liesje
  oktober 11, 2016 at 10:42 am

  Dat ziet er leuk uit! Goed gedaan!

 • Jonna@Burgertrutjes
  oktober 11, 2016 at 11:18 am

  Ziet er super leuk uit!! Ik maak weleens koekiemonster cupcakes!

 • Ineke
  oktober 11, 2016 at 2:29 pm

  Nou ik vind toch dat jouw foto’s er heeel smakelijk uitzien 🙂

 • Eva
  oktober 11, 2016 at 5:15 pm

  Wat een schatjes :-)! Je hebt je best gedaan hoor!

 • Susan
  oktober 11, 2016 at 8:40 pm

  Ah zo schattig!

 • Forever38.com (Vera)
  oktober 11, 2016 at 11:48 pm

  Echt leuk gedaan hoor ! Ik denk dat ik dit receptje morgenmiddag met mijn dochter ga uitproberen. Bedankt voor het delen !

 • Els
  oktober 12, 2016 at 6:35 am

  Ik vind de vleermuizen echt goed gelukt! Ze lijken me ook heerlijk!

 • Merel Teunis
  oktober 12, 2016 at 11:52 am

  Nouuu die muffins zien er toch TE leuk uit!! Zien er ook nog eens heerlijk uit 😉

  Liefs, Merel

 • Arjanne
  oktober 12, 2016 at 3:07 pm

  Ahh zo leuk dit! Eten in een bepaald sfeertje (kerst, pasen, halloween) vind ik altijd zó tof! Ze zien er ook nog eens heerlijk uit! 🙂

 • Marielle | About That Blonde
  oktober 12, 2016 at 5:15 pm

  Ik vind de vleermuizen super leuk! Ik ga je link opslaan want wil ze ook maken haha.

 • Sarah
  oktober 12, 2016 at 5:56 pm

  ‘Onderstaand misbaksel met groene M&Ms’… HAHAHA. Ik vind dat er nog héél lekker uitzien hoor. Ik krijg er gelijk honger van. Die vleermuisjes heb ik toevallig onlangs ook nog voorbij zien komen op Pinterest. Is super goed gelukt hier. Mooi gedaan! Je hebt er werk van gemaakt!

 • Dinja
  oktober 13, 2016 at 1:50 pm

  Wat zijn ze leuk geworden! Dit komt goed van pas omdat ik een halloween feest dit jaar ga organiseren 😀