Happy Cactus

Happy Cactus boek. Voor de stekelige planten!

Met kerst kreeg ik van mijn lieve moeder het boek Happy Cactus. Absoluut een passend cadeautje voor mij. Bij cactussen is mijn liefde voor planten begonnen. Door deze stoere stekelige planten ben ik alle planten gaan waarderen. Verder heb ik mijn lievelingscactus vermoord (wil ik het niet meer over hebben) en komt een cactus handboekje dus wel van pas. Het Happy cactus boek vandaag in de spotlight!

Happy Cactus boek.

Het boekje ziet er groen uit en heeft een fijn formaatje. Doet me echt denken aan een handboekje wat je zo even uit je tas pakt om iets na te zoeken. Niet met je smartphone, gewoon lekker ouderwets bladeren naar de plant waar je meer van wilt weten. De titel laat gelijk weten waar de inhoud over gaat, een blije cactus is een levende cactus! Een levende cactus is niet altijd blij en in dit boek vind je de antwoorden om van jou stekelige vriend een blije cactus te maken. In dit boekje vind je trouwens ook een hoop vetplanten.

Happy Cactus boek

Het boek begint met een inhoudsopgave en je ziet direct op welke pagina je jouw cactus terug kunt vinden. Door middel van duidelijke foto’s en de plant naam zie je gelijk op welke bladzijde je jouw plant kunt vinden. Er staan 105 plant profielen in, cactussen en vetplanten! Per plant profiel vind je nuttige informatie over de verzorging van je cactus of vetplant. Er staat een duidelijk foto tussen de tekst ballonnen waarin je snel informatie kunt vinden. Per plant kun je bijvoorbeeld lezen over de waterbehoefte, standplaats en wanneer en hoe je de plant moet verpotten. Ook staan er feitjes, andere belangrijke informatie en vind je er familie planten.

boek happy cactus

Leuk boek voor cactus liefhebbers.

Ik heb het boek met plezier gelezen en ik denk dat ik het er nog vaak bij zal pakken. Er staat een hoop nuttige informatie in die wel van pas komt. Er kan zo’n wereld van verschil in de verzorging van cactussen zitten! Verder staan er ook nog wat aparte pagina’s in over het kiezen van een pot tot stekken en cactus ziektes. Leuke extra pagina’s zijn de top 5 artikelen. Top 5 cactus blikvangers en bijvoorbeeld een top 5 hangplanten. Het boek heeft zeker niet alle informatie die er is over cactussen, dat zou denk ik ook niet passen in dit boekje. Het is wel makkelijk door te lezen en gewoon super handig. Ik kan echt niet alles onthouden bij iedere plant. Zo’n klein handig boekje wat ik er snel even bij kan pakken als ik twijfel over water geven of voeding komt dus goed van pas.

Je kunt het Happy Cactus boek bestellen bij Bol.com en de meeste boekhandels zullen Happy Cactus ook wel hebben liggen.

3 gedachten over “Happy Cactus boek. Voor de stekelige planten!”

  1. Oehhhhhh, dit boek heb ik echt nodig! Die inhoudsopgave ziet er heel leuk uit en als cactusliefhebber moet ik dit boekje natuurlijk in mijn bezit hebben.

    Liefs,

    Marloes

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven