Met Happy Socks van Mooie Sokken de berg op! (part 6)

Ja je verwacht het niet he?  ; ) Na al die vakantie blogjes ineens weer een blogje over sokken. Op ZoSammieEnzo kun je alles verwachten ; ) Toch is dit gewoon deel 6 in mijn verslagen over onze vakantie. Ik ging op vakantie en mijn Happy Socks gingen gewoon mee. Mijn Happy Socks waren in Italië, echte reizigers zijn het ; ) In de Dolomiti ging ik met Happy Socks van Mooie Sokken de berg op. Ik noem het DE berg en niet een berg omdat hij voor mij berucht is ; )

Na een nachtje slapen wilde we vandaag wat doen, ik had die wandelschoenen niet voor niks gekocht. We zaten in een prachtig gebied in de Dolomiti en die wandelschoenen moesten een keer gedragen worden. Bij de receptie van de camping vroegen we om een easy wandelroute. Ik hoef jullie ZoSammie kenners natuurlijk niet uit te legggen dat een berg wandeling voor mij een Big deal is. Ik ben lui, ik sport niet, ik vond het vreselijk om wandelschoenen te kopen en mijn moeder lachte me zelfs uit! Aangezien ik echt helemaal niks heb met wandelschoenen had ik ze ook nog niet ingelopen..

Het moest dus een eenvoudige route worden, niet te lang, niet te moeilijk. De dame bij de receptie gaf ons een info foldertje mee. De route kaart was niet meer dan een oranje bibberende streep op een papiertje. De woorden van de dame bij de receptie waren echter geruststellend: Easy, about 1 hour and a half, nice to walk and lots to see. Ik dacht: Mooi, dat kan ik! Dat komt heulemaal goed!

NOU NIET DUS!

dolomiti rivierAnderhalf uur later was ik inwendig Tommy aan het vervloeken, had ik issues met een steekvlieg die ik op afstand hield met mijn paraplu en hoopte ik vurig dat er nog een eind aan de hel kwam. Easy? Easy?! WTF?! Ik vertrouw nooit meer een camping receptioniste. Waarom doe ik dit? Tommy… Pleur op met je mooie natuur, ik zie alleen de grond en mijn eigen arme gekwelde voetjes. Waarom kocht ik wandelschoenen?! Wat doe ik hier verdomme? Mammmmmaaaaaa! Dit zijn een aantal random gedachtes die ik had onderweg naar boven. Af en toe een: Sam je kan dit er tussen door voor de afwisseling.

[Tweet “Ik word depri als ik na iedere bocht zie dat er nog geen einde aan komt.”]

Dit was de situatie:

Sammie loopt op nieuwe wandelschoenen, niet ingelopen. Sammie draagt echter wel haar vrolijke Happy Socks van Mooie Sokken. Dit kon haar niet blij maken, het begon te regenen. Het was ook fucking 25 graden dus ik werd nat van zweet of regen, of allebei, I did not know. Sammie heeft geen wandel ervaring, zeker niet berg op. Sammie heeft hele gesprekken in haar hoofd en kan Tommy daar niet bij hebben. Sammie word chagrijnig. Tommy zegt lichtelijk geïrriteerd: Kom op Sam, je gaat niet dood ofzo. Sammie word kwaad. Sammie denkt van alles. Niets aardigs.

bergwandeling dolomitiTommy zegt: Geniet van waar je bent, van de natuur om je heen. Sammie denkt: Fuck you, ik heb nu wel genoeg bomen gezien. (Ik zie op dit moment trouwens voornamelijk de grond omdat ik moeite heb met de berg opkomen) Ik word depri als ik na iedere bocht zie dat er nog geen einde aan komt. Het blijft omhoog gaan. Ik word verdrietig. Het word eindelijk droog. Tommy vraagt: Gaat het nog, wil je omkeren? Sammie geeft geen antwoord, maar ze wil niet opgeven. Ik wilde Tommy niet teleurstellen, ik wilde mezelf niet teleurstellen. Ik ben aan het afzien en ik ben niet gezellig. De moed zakt in mijn blauwe wandelschoenen bij de zoveelste steile hairpin omhoog. Het lijkt of er scheermesjes mijn hiel in kruipen.

Happy Socks van Mooie SokkenEr komt toch een einde aan.

En dan komen we eindelijk bij een brug over een waterval, ik bewonder even het uitzicht en strompel dan verder. Ik zit er helemaal door heen en mijn voet doet zeer. Tommy stelt voor om even bij de waterval te gaan zitten en mijn voeten te koelen. Ik luister braaf, ben blij dat ik zit en trek mijn schoenen en kleffe sokken uit.Ik ontdek een blaar, hij is HUGE, vandaar die pijn. Mijn voeten heb ik niet lang in het water, het is ontzettend koud. Het komt rechtstreeks van een berg af, ik vul een flesje en drink het op, het is heerlijk verfrissend. Langzaam ontdooi ik weer, geniet ik van waar ik ben, geniet ik van Tommy en van M&M’s ; )

We volgen een pad naar beneden, betreden een beren gebied, komen werk lui tegen die bomen kappen. 1 van de redenen waardoor onze route zo lang is geworden, er waren hele delen bos afgezet. Dat, en die fucking onduidelijke route kaart! Thuis heb ik nog zitten googlen, we hebben zeker 15 km gewandeld waarvan de helft berg op. Ik heb geleerd dat opbouwende kritiek bij mij niet werkt, een opmerking als: Je gaat niet dood ofzo werkt averechts. De simpele vraag: Wil je omdraaien? Was het enige wat voor mij werkte, gelukkig stelde Tommy die vraag regelmatig.

Afsluiter.. ; )

trotsDeze ongetrainde wandelaar heeft een onbedoelde vuurdoop gehad. Ik en mijn Happy Socks van Mooie Sokken hebben het geflikt. Het was afzien, ik heb heel veel boze gedachtes gehad en de tranen waren soms erg dichtbij. Maar ik heb het geflikt! Ik heb daarboven genoten van het water, de natuur en het moment. Ik ben trots op mezelf.

Meer lezen over onze vakantie?

 • Deel 1, vertrek van Nijmegen naar Etroubles.
 • Deel 2, uitstapje naar Bergamo.
 • Op vakantie met een daktent.
 • Deel 3, camping Val Rendana in Darè.
 • Deel 4, aankomst Sabbiadoro.
 • Deel 5, een dag langer in Sabbiadoro.

Ik kocht deze sokken bij mijn vorige bestelling, geen sponsoring dus ; )

23 gedachten over “Met Happy Socks van Mooie Sokken de berg op! (part 6)”

 1. Aaah ik heb ongeveer hetzelfde gehad in Praag! We gingen toen met school een wandeling doen, maar ik had geen idee dat die wandeling best intensief zou worden. Erg hatelijk kan dat zijn :p

 2. Wat die gasten daar niet weten, als zij zeggen easy, is dat zij daar zijn opgegroeid en ik denk rennend als kind en spelend ook die paden op en af gingen, maar zij zijn nog nooit bij ons geweest om te weten dat wij van plat land afkomen, want je kunt dat zeggen tegen ze, zolang ze het niet zelf hebben gezien hier hoe plat, kunnen zij zich het niet voorstellen, hahahaha

  Dus ja, herkenbaar, in Oostenrijk was mijn vuurdoop, het geluk was, ik was pas 11 dus volg je je ouders, te bang om ze kwijt te raken daar zo hoog in de bergen, met een taal om je heen die je niet snapt en ook bijna niemand zag, hahahaha om dan ineens een oude man met een berg stro op zijn rug te zien lopen als een pakezel en Grüss Gott zegt, en dan pas krijg je uitleg wat dit betekent en dat dit de groet is van iedereen. Om dan met een heftige regen en onweersbui naar beneden te moeten, lol….

  Dat riviertje, wow, en die 15 km, ja you did it! Maar nu ben je gewaarschuwd voor een volgende keer, als men zegt easy… 😉

  X

  1. Ik weet niet of het voor hun easy is, denk dat het ook wel te maken had met het feit dat hele delen bos afgezet waren voor de houthakkers. Het was in ieder geval een hele ervaring 😉

 3. Tjonge jonge, jij vond het écht niet leuk hé?
  Zelf vind ik het altijd wel wat hebben hoor, zo’n beetje afzien tijdens een stevige bergwandeling. Achteraf heb je dan altijd ook een beetje een gevoel van overwinning. Precies zoals jij op die laatste foto staat.
  Leuke sokken, trouwens! 😉

  1. Nee dat afzien vond ik helemaal niet leuk. Het kwam ook best wel onverwachts als je te horen krijgt dat het een makkelijke route is van anderhalf uur. We zijn ongeveer 5 uur onderweg geweest en dat vond ik nogal wat voor mijzelf die nooit zo iets gedaan heeft. Uiteindelijk was het prettig bij de waterval maar de weg er naar toe vond ik vreselijk.

 4. Herkenbaar hoor! Als ze zeggen easy stel ik mee daar op in, als het dan veel meer is als gedacht, is dat toch een beetje jammer! Gelukkig is het gelukt en had je vrolijke sokken :-)!

 5. Haha, mooi geschreven. Volgens mij vond jij het helemaal 10x niks, dat wandelen, hahaha! Helukkig hielpen jouw happy socks om de tocht te doorstaan (ik heb dezelfde, wahoe!). Snap dat je iets anders verwachtte als de receptioniste zegt dat het een easy wandelroute is. 15 km is niet niks als je ook nog een berg op moet!

 6. Nou zeg, dat is een aardig end om geweest denk ik zomaar. 5 uur… Nee ik vind afzien ook echt niet leuk.
  Arm kind, ik voel zo met je mee! Ook ik heb wel dergelijke wandelingen en fietstochten meegemaakt met een positivo naast me. Met storm en regen en ellende. En wandelingen in het bos waar ik echt ook alleen maar naar de grond keek en dus geen boom zag omdat ik zo moest opletten waar ik liep. Met die eikelige enkels en klutsknietjes van mij lukt ook niet alles zo makkelijk..
  Maar.. je bent toch trots op jezelf en die laatste foto is echt GEWELDIG! En die sokken? Die doe je toch echt nooit meer weg hè..

 7. Haha jij bent echt gek op die sokken he. Ze komen regelmatig voorbij. Laatst zag ik ze ergens hangen en toen moest ik aan jou denken 😉
  Hoe dan ook, ik vind wandelen erg leuk, maar 5 uur hoeft van mij ook niet per se. Toch is het wel zo dat hoe meer je er tegenop ziet hoe zwaarder het wordt. Soms moet je er ook maar het beste van maken, al is dat soms eigenlijk niet te doen haha.

 8. Ik herken dit maar al te goed. Ik ben nogal onsportief & zo’n trot zou ‘k ook niet aankunnen. Maar je hebt ’t gehaald! Hoera, proficiat Sammie! Dankzij die Happy Socks 😉

 9. Lijkt mij ook een enorme teleurstelling als het toch niet zo easy blijkt te zijn als gedacht. Gelukkig heeft het wel nog een paar mooie plaatjes opgeleverd 🙂

 10. Hahhaaha, dit is gewoon super herkenbaar. Ik zit ook de hele tijd te grommelen tijdens zo’n wandeling. Al had ik waarschijnlijk al meteen geen zin meer in die wandeling nadat die mevrouw aan de receptie zei dat de makkelijke route anderhalf uur zou duren 😉

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven