Hartige muffins

Hartige muffins met prei, ham en kaas.

Hartige muffins met de ingrediënten die ik ook zo lekker vind in een ovenschotel. Prei, kaas en ham! Het recept vond ik op Lekker & Simpel en ik ging er mee aan de slag en deel vandaag mijn resultaten. Ik heb het originele recept weer iets aangepast omdat ik toch iets meer smaak wilde zoals ik ook in mijn ovenschotel altijd doe. Het is een vrij simpel recept trouwens, je hebt niet eens een mixer nodig! Dit recept is voor 6 tot 8 muffins.

Voor de hartige muffins met prei, ham en kaas heb je onderstaande nodig.

recept hartige muffins

 • Een halve prei.
 • 50 gram geraspte kaas.
 • 150 gram gerookte hamreepjes.
 • 1 ei (ik gebruikte een maat M ei).
 • 150 ml melk.
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel.
 • 1.5 theelepel paprika poeder.
 • 1.5 theelepel knoflookpoeder.
 • Beetje zout.
 • Beetje roomboter voor het invetten.

Voor eventuele kleine topping: Cherry tomaatjes en Paturain la mousse.

Recept hartige muffins.

Zet de oven aan op 200 graden en snijd je halve prei in hele kleine stukjes. Doe in een grote kom de geraspte kaas, een snufje zout, het zelfrijzend bakmeel, de paprika poeder en de knoflook poeder en mix dit goed door elkaar. Kun je gewoon doen met een vork, geen mixer voor nodig : ) Voeg daarna de melk, het ei, de prei en de hamreepjes toe en meng dit allemaal goed door elkaar.

hartige muffins receptVet een muffinvorm goed in met ongezouten roomboter (vind ik het beste werken) en vul dan de muffin vormen met het beslag voor ongeveer 3/4. Ze de muffinvorm in de oven voor ongeveer 25 minuten tot dat ze gaar zijn en goud bruin.

variatie tip hartige muffins

Even laten afkoelen, zet je muffinvorm op zijn kop op een snijplank en dan vallen ze er allemaal netjes uit. Zo al erg lekker maar ook lekker met een beetje Paturain La Mousse en een cherry tomaatje of zoals Tommy hem eet met een beetje sambal.

Eetsmakelijk!

Hartige muffins met ham, kaas en prei.

16 gedachten over “Hartige muffins met prei, ham en kaas.”

 1. Oeh… verdomme zeg, die muffins zien er zo ongelooflijk om van te smullen uit! Ik kan me al levendig voorstellen hoe ze smaken. En dan ook nog met zo’n dot kruidenkaas erbovenop. Lekker!
  Dit receptje moet ik komend weekend ook proberen.

 2. Oeehh ziet er lekker uit! Over een maand of 3 heb ik weer een oven dus dan kan ik ook weer dit soort dingen maken 🙂

 3. Ziet er weer heerlijk uit, ik ben dol op die gerookte paprikapoeder die je bij dit recept gebruikt. Die is zoveel lekkerder dan de gewone paprikapoeder!

 4. Simpel en lekker! Me like. Maar dan zonder sambal. Want ook al ben ik Indo, pittig eten krijg ik niet op. Manlief noemt me daarom ook nep Indo 🙂

 5. Hartige muffins zijn zeker lekker! Ik heb ze eens met ei gemaakt, rauw eitje er overheen (het zakt er doorheen) en je krijgt een soort omelet muffin. Jij herinnert mij er trouwens weer aan dat ik dit weer nodig eens moet maken. 🙂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven