valentijnsdag hartjes bonbons

Hartjes bonbons maken voor Valentijn

Het is volgende week Valentijnsdag, en zoals ik dinsdag al vertelde, doen we er niets aan. Om de dag niet helemaal aan me voorbij te laten gaan besloot ik de keuken in te duiken. De liefde van de man gaat door de maag, maar bij deze dame gaat het ook door de maag hoor! Ik hou van eten! Ik hou van chocolade! Dan maar op Valentijnsdag de liefde voor zoetigheid vieren ; ) Hartjes bonbons maken neemt maar weinig tijd in. Dit is eigenlijk geen recept te noemen, zo simpel is het!

Zo bijzonder simpel en toch is het niet geworden hoe ik het had willen zien! Hoe krijg ik het voor elkaar.. Ik denk dat ik trouwens wel weet wat er mis is gegaan, dus hopelijk heb je iets aan mijn misser.

Hartjes bonbons maken doe je zo.

Je hoeft niks voor dit recept te bakken en er is maar weinig nodig. Wel heb je een hartjes bakvorm nodig anders word het lastig om hartjes bonbons te maken. Haal je favoriete chocolade in huis en wat strooisels.

hartjes vorm

Smelt je chocolade. Onderin de vormpjes doe je je strooisels. Ik heb wat kokos snippers en roze en rode funcakes musketzaad gebruikt maar ook een paar rode M&M’s. Doe in ieder vormpje een goede laag. Ik denk dat ik te weinig heb gebruikt waardoor er chocolade onderin terecht is gekomen. Vandaar dat mijn chocolade hartjes er niet zo uit zien zoals ik had gehoopt. You can do it better! ; )

hartjes bonbons

Vul de vormpjes verder met gesmolten chocolade. Zoals je kunt zien ben ik hier lekker aan het knoeien geweest. Ik heb 3 kleuren gebruikt om de hartjes bonbons iets meer kleur te geven. Zet de vorm daarna recht in de koelkast en laat deze daar een paar uur staan. Ik heb de bonbons na 4 uur uit de vormpjes gehaald.

Ik ga dit zeker nog eens proberen maar dan met een andere vulling en meer strooisel onderin. Het was erg leuk om te maken en ik vind dit ook leuk om cadeau te doen aan iemand. Heb jij wel eens bonbons gemaakt?

hartjes bonbons maken

25 gedachten over “Hartjes bonbons maken voor Valentijn”

 1. Dit staat zo gezellig op tafel! (Al zou het bij mij binnen no-time op zijn 🙊) Ja ik heb ook wel eens op deze manier bonbons gemaakt, leuk is dat! 🙂

 2. Die zien er lekker uit! 😋 Waarom moeten de strooisels onderin en niet bovenop? Ik ben trouwens nog naar iets opzoek voor dinsdag, dus wie weet!

 3. Ontzettend leuk, maar gezien mijn history met werken in een chocoladefabriek, hahaha ben ik nog altijd genezen, behalve in de tijd van de maand een paar dagen misschien en nog met mate, erg bijzonder.

  Ze zijn echt heel gaaf geworden!

  X

 4. Dat ziet er weer lekker uit hoor! Ik zou mezelf alleen niet kunnen inhouden met het toevoegen van de strooisels en zou het onderhand meer strooisel worden dan chocola. Ook al ben ik ook wel gek op chocola hoor 😀
  Misschien zou je tussen de lagen chocola ook nog iets van een hazelnootje kunnen doen, dan heb je een verrassingsbonbon!

 5. Pingback: Valentijnsdag! 5 tips voor een low-budget feestje - Meer geld minder stress

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven