Havermout Rolo koekjes

Havermout Rolo koekjes.

Ik had zin in vers gebakken koekjes, maar niet zo heel veel zin in uitgebreid aan de slag met bloem etc. Ik kocht een kant en klaar pak van Koopmans voor havermout koeken en gaf daar wat extra’s aan met Rolo’s. Binnen een uur lagen er verse robuuste havermout Rolo koekjes, of beter gezegd koeken, op tafel en ze waren nog lekker ook! Zo’n Rolo verstopt in een koek is een leuke smakelijke verassing, ik heb wel gemerkt dat ik eens op zoek moet naar een nieuwe mixer want deze gaat steeds meer herrie maken.

Ingrediënten.

recept Havermout Rolo koekjesJe hebt niet veel nodig voor dit recept, maar zorg er wel voor dat je boter al op kamer temperatuur is.

  • 1 pak Havermout koekjes van Koopmans.
  • Een rol Rolo.
  • 100 gram roomboter.
  • 25ml melk, ongeveer 2 eetlepels.

Recept Havermout Rolo koekjes.

Havermout Rolo koekjes robuustHaal de bakplaat uit de oven en leg hier vast een vel bakpapier op of vet je bakplaat helemaal in. Zet de oven aan op 180 graden. Klopt de boter zacht met een mixer in een beslagkom en voeg de melk en de mix van Koopmans toe. Mix het geheel ongeveer 2 minuten op de laagste stand en daarna nog even op de middelste stand. Kneed het deeg daarna met je handen tot een samenhangend deeg, 1 grote bol heb je dan.

Ik heb daarna steeds kleine bolletjes deeg in mijn handen gevormd en deze een beetje plat gedrukt (ongeveer 8 stuks). Leg daar dan een Rolo op en vouw het deeg om de Rolo heen, zorg dat er geen gaten of scheuren zijn. Je hebt dan een redelijk dikke koek en dat moet ook anders kan de chocolade en de karamel van de Rolo uit de koek lopen tijdens het bakken. Leg de deeg koekjes op de bakplaat met steeds een centimeter of 3 ertussen en bak ze voor ongeveer 15 minuten. Check af en toe je oven even en als ze gaar zijn dan eerst even laten afkoelen op de bakplaat.

Havermout Rolo koekjes recept

Daarna heb je heerlijke robuuste havermout Rolo koekjes koeken die heerlijk zijn bij de koffie of als tussendoortje ; )

Eetsmakelijk!

Klik hier voor mijn andere bak recepten.

12 gedachten over “Havermout Rolo koekjes.”

  1. Ik heb vorig jaar of is het alweer twee jaar geleden? Bij de Media markt een super steen goede snelle mixer met power gekocht voor hooguit 20 euro, volgens mij was die zelfs maar 15 toen of zo, en echt beter dan mijn oude mixer die ermee ophield, die was ook al heeeeeeel oud hoor, maar met minder power toen… nu meer voor minder 😉

    X

  2. Ziet er echt super lekker uit! Echt leuk hoe je die combinatie zo weet te maken. Ik had het echt nooit kunnen bedenken om een rolo in koekjesdeeg te wikkelen.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven