herfst paddenstoelen

Herfst 3.0 Nee, geen-wat-ik-leuk-vind-aan-de-herfst blog.

Vorig jaar vertelde ik al dat ik niet bepaald een herfst liefhebber ben. Ik deelde mijn herfst trauma en deelde mijn de-hond-uitlaten-en-poep-opruimen-in-de-herfst verhaal. Ook vertelde ik dat ik helemaal niet sta te springen om liters thee te drinken onder een dekentje op de bank, om vervolgens te struikelen over pantoffels onderweg naar de wc. (Die blogjes komen er weer aan jongens, I kid you not!)ย  Al die thee klettert er ook weer uit tenslotte. Ik stel mijn mening vandaag een ietsie bietsie beetje bij in herfst 3.0 ..

Ode aan de zomer.

Ik ben nog steeds geen herfst meisje, ik zie mijzelf meer als een zomer meisje. Al kan ik ook wel eens zuchten als het ineens 30 graden is en ik zwetend naar het werk vertrek. Deodorant en douchen is echt de beste uitvinding ever! (yes, read it again stinky people)ย  Ook ik lig wel eens wakker tijdens zwoele zomer avonden, die zijn op dat moment helemaal niet zwoel! Tommy ligt naast me te maffen terwijl ik dan lig te smelten en schaapjes tellen helpt geen ruk op zo’n moment.

Toch geniet ik van die zomer avonden, het is lekker lang licht en als die verdomde wekker gaat om kwart over 6 snoozzzzze half 7 is het al licht. Ik heb in de zomer meer zin om dingen te doen, nog actief te zijn na het werk. De zomer staat voor zon op de blote huid, veel frisse salades eten, in de avond nog mooie foto’s kunnen maken en blije mensen. Ik heb in de zomer het idee dat ik meer energie heb, ik voel me dan iets minder een luie donder. Met het intrede van de herfst verdwijnt dit gevoel vrij snel. Ik ben dan binnen no time weer mijn luie zelf ; )

herfst sammieenzoHaat brief aan de winter.

De herfst staat voor mij voor natte koude dagen, donkere avonden en files. Vind ik allemaal niet leuk. Wat ik toch wel het ergste vind aan de herfst is dat de winter er aan komt. Ik ben dus helemaal geen winter meisje. Ik haat de donkere avonden en ochtenden, ik voel me een zombie. Ik vertrek naar het werk in het donker en kom thuis in het donker. De snelweg word chaotisch en de dagen ontzettend kort.

Ik haat alle facebookposts waarin iedereen zo nodig moet delen (met foto!) dat hun parkeerplaats vol ligt met sneeuw. Ik haat droge handen, verkleumde voeten, het gebrek aan zonlicht en bevroren snotneuzen. Ik haat het als ik in de vroege ochtend met koude handen mijn ruiten bibberend moet krabben. Als er dan ook nog sneeuw valt is de ellende compleet en wil ik alleen nog maar in winterslaap. Kom dan maar door met die extra dekentjes, mokken thee, stapels pantoffels en pyjama’s.

Nu dan toch echt even over die herfst.

De lente skip ik voor het gemak gewoon even helemaal ; ) Ik zit nog steeds niet te wachten op de herfst, ik sta er nog steeds niet om te springen. Ja de kleuren van de herfst zijn prachtig, maar die zijn maar van korte duur. Daarna word het gewoon 1 rotte dode bruine bende met daarboven een trieste kale boom. Ik leg me bij de situatie en de herfstbladeren neer en probeer vanaf mijn paddenstoel de positieve kanten te zien.

Ik kijk dus een mini beetje uit naar de volgende dingen: De kort durende kleuren pracht van de herfst, de knusse sfeer in de avonden en weekenden waarin ik niet naar buiten wil en hoef om vervolgens lekker in de keuken te staan bakken. Daar heb ik echt zin in! Ik wil de herfst en waarschijnlijk ook die klote minder leuke winter zoveel mogelijk door brengen met bloggen en bakken.

Overigens zonder de zoveel genoemde “knusse kaars verlichting” dan zie ik niet of ik nou suiker of zout gebruik ; )

26 gedachten over “Herfst 3.0 Nee, geen-wat-ik-leuk-vind-aan-de-herfst blog.”

 1. Hahahahaha ja dat kan ook natuurlijk al vraag ik mij even af, hoelang het wel niet geleden is dat ik live sneeuw heb gezien, al jaren niet meer, en nu, eigenlijk, hangt er ook vanaf waar ik ben, als ik in weiland ben, kan het zo mooi zijn, vooral als de zon ook nog schijnt, maar we hebben te milde zachte winters voor de echte mooie plaatjes.

  Mijn favo seizoenen zijn overigens wel de herfst, en ook de lente, het einde der dingen en weer opnieuw opleven, en dat is exact wat jij over jezelf beschrijft, je sterft een beetje en straks leef je weer op ๐Ÿ˜›

  X

 2. Grappig! Zo tegenovergesteld als jij ben ik dus juist.
  Ik heb juist meer energie in de herfst en heb dus echt een gruwelijke hekel aan de zomer.
  Elk jaar opnieuw beland ik in een zomerdepressie (en ja, die bestaat dus echt)

 3. Hahahahaa .. te grappig om te lezen. Ik heb wel zin in de herfst. Lekker koud en fris als je naar buiten gaat. Of met een herfststorm lekker binnen zitten. Bring it on.

 4. Hahahaha! Dit is he-le-maal ik als ik dit zo lees! ๐Ÿ˜€ Eens september zijn einde nadert val ik letterlijk in een winterslaap. Er is niks met me aan te vangen tot de winter helemaal achter de rug is.
  Ok, ’s avonds is het nog gezellig als je languit op de bank ligt in een lekker warme leefkamer, maar al die sh*t daarvoor (het over en weer hossen door weer en wind) is er voor mij echt te veel aan ๐Ÿ˜€
  Shout out voor de zomer-meisjes! ๐Ÿ˜€

 5. Sneeuw mag van mij ook wegblijven, alsjeblieft. Dat is het enige weertype waar ik een hekel aan heb. Het is mooi hoor, echt wel, maar die zooi die ervan komt. En ach Sam, die winter is zo weer voorbij en dan gaat het alweer snel de goeie kant op! ๐Ÿ™‚

 6. Haha! Nou ik kijk juist enorm uit naar de herfst! Inderdaad lekker met een dekentje en een kop thee op de bank. Ik houd ervan! En hรฉ, die rottende bladeren ruiken juist enorm lekker naar herfst!

 7. Sneeuw. Waar is het goed voor. Absoluut nergens voor. Toch houd ik wel van de herfst en de winter. Het regent ook niet zo heel veel (even afkloppen).

 8. Hahahahaha, ik moest hier zo om lachen. Omdat je leuk schrijft maar ook gewoon omdat ik me er zo in herken. Zowel in het “haat-aan-de-winter” deel als in het “liters thee drinken onder een dekentje” deel. Ik ben echt zo een fan van de zomer, gimme all of the sunshine (ik heb trouwens ook beslist dat ik maar 1 seizoen mag klagen, dus ik kies de winter), en ik vind echt helemaal niets aan de herfst, BEHALVE die thee en het dekentje, dus zolang ik de deur niet buiten hoef vind ik het prima.

  1. Nou daar zeg je wat. Zo lang je de deur niet uit hoeft is het inderdaad prima. Helaas moet ik er iedere dag uit, is het niet om te gaan werken dan is het wel om de hond uit te laten.. ๐Ÿ˜€

 9. Oh, jeetje! We verschillen een klein beetje van lievelingsseizoen. Ik ben gek op de herfst en ook de winter kan ik erg waarderen, zeker met een dik pak sneeuw! Wiehoee mijn seizoenen komen eraan ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜€

 10. Haha echt suuuperherkenbaar! Ik haat de winter om dezelfde reden als jij. Dat donker altijd. En die kou. Brr. Ik heb het soms in de zomer bij 25 graden nog wat frisjes :p haha. Maar dat ligt dan weer aan mij. Het enige waar ik zin in heb is om weer al mijn mooie winterkleren te dragen en warme chocomelk en doep te drinken (doe ik ook in de zomer hoor maar dan kijken mensen raar).

  1. Jeej! Fijn dat er iemand hetzelfde over denkt ๐Ÿ˜‰
   Warme chocomelk is dan wel weer lekker, wel graag met een flinke toef slagroom er op ๐Ÿ˜€

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven