36 In Home/ Shoppen/ Zo sammie

Herfst

begin herfst

Ja, het is deze maand niet alleen Halloween maar het is inderdaad ook herfst.. Inmiddels heb ik al 36 blije herfst lijstjes gelezen. We zitten massaal met liters thee onder bergen zachte dekentjes op de bank, verbranden een woonkamer vol kaarsen, verliezen een rivier aan zweet door al die heerlijke dikke truien en vesten en sjaals en mutsen en struikelen vervolgens over 100 paar pantoffels omdat we van al die thee ontzettend moeten pissen. Dat laatste lees ik echter nooit.. Strange.. Ja, hoor die herfst is best knus en ook ik vind die sfeer bij kaarslicht best leuk maar het is echt niet allemaal rozen herfstbladeren geur en manen kaarsschijn.

Zodra het begin van de herfst zich laat zien kunnen een heleboel mensen spontaan niet meer auto rijden. Ik weet niet wat dat is maar het is bijzonder vreemd en ontzettend irritant. File’s vermenigvuldigen zich als schimmel over de snelweg en ik tref er dagelijks wel één, remlichten worden te pas en te onpas ingeschakeld want zo’n druppel regen is natuurlijk de meest scary shit ever. Niet alleen in de auto is de herfst een gevaarlijk verschijnsel maar ook op de fiets is het uit kijken geblazen.

Een paar jaar geleden heb ik alle herfstbladeren bij elkaar vervloekt. Ik had mijn nieuwe jeans aan, een jas en zo’n warme sjaal en stapte op de fiets. (sammie op de fiets, shocking yes, I know) Ik fietste over het fietspad, just minding my own business en vervloekte de koude wind die het voornamelijk op mijn neus voorzien had. Ik bedacht mijzelf dat ik thuis niet tegen mijn mams moest zeggen dat ik zo’n koude neus had want dan zou ik geen troost vinden in deze barre herfst tijd maar alleen: Sja, uitstekende delen vangen veel wind.. Ik trapte mijzelf een heel klein beetje warm en nam een bocht en nog een bocht. Dit ging allemaal best wel goed tot dat ik dacht een klein hoopje herfstbladeren door te fietsen..

herfst bladerenIk had kunnen weten dat zo’n stille maar snelle aanval op de herfst niet geaccepteerd zou worden door moedertje natuur. Ik werd de lucht in gelanceerd, vond de vaste grond als eerst met mijn linker knie (wat mijn nieuwe jeans niet zo leuk vond) en veranderde toen in een zachte landing voor mijn fiets. Gelukkig was het al donker dus niemand had mijn mislukte aanslag op de herfst gezien en ik kroop snel wel overeind. Sammie, je neemt ons in de zeik, je kan niet de lucht in zijn gelanceerd door een stapeltje herfstbladeren!  Nee, jullie hebben helemaal gelijk maar dat stapeltje herfstbladeren verborgen wel heel sneaky de boosdoener.. Een fiks stoeprandje.

Eenmaal thuis met mijn jeans op mijn enkels bleek mijn knie veranderd te zijn in een ondiep ketchupbad en dit moest uiteraard even behandeld worden. Jodium hadden we helaas niet meer maar Lucky voor me had de buurvrouw nog wel wat sterilon… Vies, vuil, goor, t*@!#$ Waren de woorden die plotseling mijn mond uit gleden toen ik opsteeg richting het plafond terwijl mijn moeder de druppels sterilon vermengde met mijn knie.

Herfsttrauma 4 life

Hoe ik dit ieder jaar weer opnieuw beleef in mijn dromen rond de herfst.. Het zijn echte nachtmerries en jullie vragen je nu vast af hoe ik me daar ieder jaar weer door heen sleep?

Herfst shoppen is een goed begin naar genezing..

herfst mode1. Gebreid vest 2. Blouse 3. Wanderlust trui 4. Jurk 5. Jas 6. Sjaal

 

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links.

 • Sanne
  oktober 21, 2015 at 7:48 am

  Hier een enorme fan van de herfst, maar ik moet je toegeven… de helft heeft zijn of haar rijbewijs waarschijnlijk in de zomer gehaald of bij een bakje boter gekregen. Ik erger mij ook groen en geel aan al die mensen die ineens niet meer kunnen rijden.
  Hoewel? Hier in Twente kan het merendeel ook niet rijden in de zomer en alle andere seizoenen.

 • Elaintje
  oktober 21, 2015 at 8:13 am

  Oh nee wat een herfsttrauma! Ik heb dat met plasjes op het fietspad. Zag een keer een klein regenplasje en fietste eroverheen. Bleek het een klein maar diep gat te zijn waardoor ik ook bijna werd gelanceerd! Sterkte 😉

 • Jeanine
  oktober 21, 2015 at 8:37 am

  Hahaha ik zie je zo gelanceerd worden. Dat herfstshoppen lijkt me inderdaad de perfecte remedie. Love trui nummer drie!

 • Morgaine
  oktober 21, 2015 at 8:58 am

  Weet je wat het is Sammie, elk seizoen heeft zijn voor en nadelen en ja ik lees het ook al die blogjes over thee, sloffen en dekentjes, lol, doe ik in de zomer ook trouwens, maar dat terzijde, hahaha

  Wat dat fietsen betreft, die bladeren zijn vaker meer gevaarlijk nu, vooral als ze nat zijn dan ijzel en sneeuw, waarom? Omdat mensen er niet bij stil staan hoe glad natte bladeren kunnen zijn, dat vergeten ze, en bij ijzel en sneeuw zijn ze op voorhand al voorzichtig. Ik heb dus hetzelfde met mijn fiets en wat jij nog niet eens vermeld, daar heb ik hier zo meteen ook weer een boel last van, al die kastanjes op de fietspaden die je niet ziet of halve bolsters die overal liggen verscholen waardoor je extra uitglij momentjes hebt die onzichtbaar zijn, maar ook de eikels, de twijgjes en noem maar op, Ook niet zo goed voor je banden overigens, in deze tijd moet je extra goed zorgen voor lucht in je banden. Van je fiets dan. 😉

  Anyway, de herfst kan heel mooi zijn, als het droog is, de zon schijnt en de lucht gewoon blauw is, en dan zit iedereen weer buiten zonder deken en zonder sloffen, hahaha

  X

 • Esmée
  oktober 21, 2015 at 9:10 am

  Ik houd ook niet zo van de herfst. Al die regen en de kou, ik vind het maar niks. Maar de winter vind ik dan wel weer leuk met alle feestdagen, mijn verjaardag en sneeuw!

 • Jenn
  oktober 21, 2015 at 9:44 am

  haha, die auto’s, zo herkenbaar

 • Annelies
  oktober 21, 2015 at 10:17 am

  Herfst shoppen, dé manier wat mij betreft om toch een beetje zin in de herfst te krijgen. Afgelopen week heb ik toevallig een aantal lekkere dikke truien gehaald. Heerlijk! Het vieze weer dat went nooit.

 • Olga
  oktober 21, 2015 at 10:23 am

  Ik heb dat vooral als het gevroren heeft. Als je dan ergens nietsvermoedend door de bocht fietst ga je zo vol op je plaat. En met een beetje pech klap je vol om en raak je met je hoofd de tegels (ervaring hier!), nee da’s minder fijn!

 • Ysanne
  oktober 21, 2015 at 11:35 am

  Hahah je intro is echt on point, heerlijk! Herfst kleding kopen is voor mij de manier om er toch nog een beetje zin in te hebben :’)

 • Maggie
  oktober 21, 2015 at 11:48 am

  Hihi, wij hebben gister een shopdagje gehouden in Zwollywood. Erg gezellig. Ik wil wel weer opnieuw!! Maar ja geld is op haha. Vandaag een dagje IKEA dan maar…

  PS: poosje geleden stuurde ik je een mailtje met mijn adres, heb je dat ontvangen?

  • zosammie
   oktober 21, 2015 at 11:56 am

   Ja, heb ik ontvangen. Ik ben gewoon een waardeloze postbode 😉 Staat voor morgen op de planning!

   • Maggie
    oktober 22, 2015 at 1:59 pm

    Ah ok!! Haha, geeft niets hoor maar dacht misschien is het niet goed gegaan… 😉

 • Dina
  oktober 21, 2015 at 11:55 am

  Mega herfst-fan hier! Ik hou juist heel erg van de herfst en ik vind vooral de kleding die je kunt dragen in de herfst zo ontzettend fijn. <3

 • Nicetobeout
  oktober 21, 2015 at 12:49 pm

  Haha ik moet ook altijd zo ontzettend pissen van thee en word depri van die grauwe luchten…. Wat een geweldig leuke trui die wanderlust trui!

 • Denise
  oktober 21, 2015 at 1:24 pm

  Oeeeeh ik vind de herfstkleuren altijd zo gezellig!

 • Lizzy
  oktober 21, 2015 at 2:50 pm

  Auw, pijnlijk dat je bent gevallen! 🙁 Je mag jezelf gerust trakteren op wat kleding! De sjaal heeft echt een leuke print!

 • marjolein
  oktober 21, 2015 at 3:54 pm

  Herfst-shoppen, die therapie ga ik ook even proberen!

 • Marijke I easydailyfood
  oktober 21, 2015 at 4:49 pm

  HAHAHAH zo leuk geschreven dit! En het is zeker een extra goede reden om te shoppen 😀

 • Rebecca
  oktober 21, 2015 at 4:50 pm

  Ah neee, hoe mooi en leuk de blaadjes toch zijn.. het is niet leuk wanneer ze een stoeprand verstoppen. Geen leuke trauma nu! Verder is het wel echt heel erg mooi hihi

 • Sax and the Pretty
  oktober 21, 2015 at 6:19 pm

  Rotherfst. Brrrrr.

 • Els
  oktober 21, 2015 at 6:34 pm

  De herfst… ja, ik ben ook niet zo enthousiast. Al is shoppen natuurlijk wel heel leuk. Mooie truien heb je uitgezocht. Ik hou van The Sting :-), ook leuk dat het uit mijn woonplaats Tilburg komt :-).

 • Nesrin
  oktober 21, 2015 at 7:20 pm

  Ik vind de eerste alinea geweldig geschreven. Ik ben geen Fall gall….no way, geef mij maar een flinke portie zon op mijn huid.

 • Anne-Sterre
  oktober 21, 2015 at 7:38 pm

  Heerlijk (en herkenbaar helaas) intro. Ik ben wel eens uitgegleden door een gladde trambaan met natte bladeren, ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Die geruite blouse vind ik erg leuk.

 • Nina Simplynspecial
  oktober 21, 2015 at 8:28 pm

  Haha geniaal geschreven. Ik dacht heel even; weer zo’n lijstje..?! Maar nee, veel beter!

 • Annouska
  oktober 21, 2015 at 8:30 pm

  Ik dacht meteen ” Niet weer zo een lijstje” Maar jij weet het om te draaien in iets veel leukers. 😀

  Die Wanderlust trui, rechts, vind ik erg gaaf trouwens.

 • Tessa | 52druppels.nl
  oktober 21, 2015 at 8:57 pm

  Haha, wij snappen elkaar!

 • Roos
  oktober 21, 2015 at 11:12 pm

  Stiekem hou ik best wel van de winter, zulke mooie kleuren buiten! Al vind ik het wel lastig met kleding, truien zijn nog te warm maar alleen een blouse is weer te koud..

 • debby
  oktober 22, 2015 at 7:22 am

  Hahah wat een heerlijk artikel, behalve van je val dan.

 • Sas
  oktober 22, 2015 at 10:20 am

  Leuke truien heb je uitgekozen! Ik hou echt zo van de herfst en winter<3 Ik ben dus zo blij als een kind.

 • Wanda
  oktober 22, 2015 at 8:31 pm

  Au… dat is inderdaad wel een dikke minpunt van de herfst! Op zich vind ik dit wel een mooie tijd, mits het droog is, die regen hoeft voor mij absoluut niet, ik kan heel slecht tegen dat verplichte binnen zitten…

 • Tamarah
  oktober 23, 2015 at 7:43 am

  Ik hou helemaal niet zo van de herfst haha, alleen de kleuren zijn mooi buiten. De rest kan me eigenlijk gestolen worden. Natuurlijk… kleedjes en truien en liters thee zijn best leuk, maar ik zit gewoon zo veel liever op het strand met 30 graden :’)

 • Billy
  oktober 23, 2015 at 4:05 pm

  ik vind het anders wel heerlijk om door al die herfstbladeren te wandelen en als een klein kind ze in de lucht te schoppen… 😉

 • Joor
  oktober 24, 2015 at 9:00 am

  Herfst vind ik zo’n toffe seizoen! Leuk artikel heb je geschreven! Hihi shoppen is altijd goed!

 • Sanne
  oktober 24, 2015 at 9:25 am

  Ik wil je trouwens uitnodigen voor mijn weblog.
  Waarschijnlijk ben je die kant al op geweest en heb je ontdekt dat die alleen toegankelijk is voor de genodigde lezers. Als je mij je mailadres even doet dan wil ik je graag toevoegen.

 • Trees
  oktober 29, 2015 at 2:52 pm

  Owwww jeetje, dit logje heb ik dan door alle drukte weer eventjes gemist. Nu snap ik het.. 😉

 • Loes | Gewoon iets met Loes
  september 23, 2016 at 4:13 pm

  Hahaha, ik moet hier stiekem wel een beetje om lachen. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft die automobilisten. Man man man, het lijkt wel of heel afgestudeerd Nederland ineens een baan met auto heeft en voor het eerst ‘echt’ aan het verkeer deelneemt. Zo FRUSTREREND inderdaad! Jammer van je trauma overigens, maar dat moet je inderdaad maar verwerken met shoppen. Wat een straf!