begin herfst

Herfst

Ja, het is deze maand niet alleen Halloween maar het is inderdaad ook herfst.. Inmiddels heb ik al 36 blije herfst lijstjes gelezen. We zitten massaal met liters thee onder bergen zachte dekentjes op de bank, verbranden een woonkamer vol kaarsen, verliezen een rivier aan zweet door al die heerlijke dikke truien en vesten en sjaals en mutsen en struikelen vervolgens over 100 paar pantoffels omdat we van al die thee ontzettend moeten pissen. Dat laatste lees ik echter nooit.. Strange.. Ja, hoor die herfst is best knus en ook ik vind die sfeer bij kaarslicht best leuk maar het is echt niet allemaal rozen herfstbladeren geur en manen kaarsschijn.

Zodra het begin van de herfst zich laat zien kunnen een heleboel mensen spontaan niet meer auto rijden. Ik weet niet wat dat is maar het is bijzonder vreemd en ontzettend irritant. File’s vermenigvuldigen zich als schimmel over de snelweg en ik tref er dagelijks wel één, remlichten worden te pas en te onpas ingeschakeld want zo’n druppel regen is natuurlijk de meest scary shit ever. Niet alleen in de auto is de herfst een gevaarlijk verschijnsel maar ook op de fiets is het uit kijken geblazen.

Een paar jaar geleden heb ik alle herfstbladeren bij elkaar vervloekt. Ik had mijn nieuwe jeans aan, een jas en zo’n warme sjaal en stapte op de fiets. (sammie op de fiets, shocking yes, I know) Ik fietste over het fietspad, just minding my own business en vervloekte de koude wind die het voornamelijk op mijn neus voorzien had. Ik bedacht mijzelf dat ik thuis niet tegen mijn mams moest zeggen dat ik zo’n koude neus had want dan zou ik geen troost vinden in deze barre herfst tijd maar alleen: Sja, uitstekende delen vangen veel wind.. Ik trapte mijzelf een heel klein beetje warm en nam een bocht en nog een bocht. Dit ging allemaal best wel goed tot dat ik dacht een klein hoopje herfstbladeren door te fietsen..

herfst bladerenIk had kunnen weten dat zo’n stille maar snelle aanval op de herfst niet geaccepteerd zou worden door moedertje natuur. Ik werd de lucht in gelanceerd, vond de vaste grond als eerst met mijn linker knie (wat mijn nieuwe jeans niet zo leuk vond) en veranderde toen in een zachte landing voor mijn fiets. Gelukkig was het al donker dus niemand had mijn mislukte aanslag op de herfst gezien en ik kroop snel wel overeind. Sammie, je neemt ons in de zeik, je kan niet de lucht in zijn gelanceerd door een stapeltje herfstbladeren!  Nee, jullie hebben helemaal gelijk maar dat stapeltje herfstbladeren verborgen wel heel sneaky de boosdoener.. Een fiks stoeprandje.

Eenmaal thuis met mijn jeans op mijn enkels bleek mijn knie veranderd te zijn in een ondiep ketchupbad en dit moest uiteraard even behandeld worden. Jodium hadden we helaas niet meer maar Lucky voor me had de buurvrouw nog wel wat sterilon… Vies, vuil, goor, t*@!#$ Waren de woorden die plotseling mijn mond uit gleden toen ik opsteeg richting het plafond terwijl mijn moeder de druppels sterilon vermengde met mijn knie.

Herfsttrauma 4 life

Hoe ik dit ieder jaar weer opnieuw beleef in mijn dromen rond de herfst.. Het zijn echte nachtmerries en jullie vragen je nu vast af hoe ik me daar ieder jaar weer door heen sleep?

Herfst shoppen is een goed begin naar genezing..

herfst mode1. Gebreid vest 2. Blouse 3. Wanderlust trui 4. Jurk 5. Jas 6. Sjaal

36 gedachten over “Herfst”

 1. Hier een enorme fan van de herfst, maar ik moet je toegeven… de helft heeft zijn of haar rijbewijs waarschijnlijk in de zomer gehaald of bij een bakje boter gekregen. Ik erger mij ook groen en geel aan al die mensen die ineens niet meer kunnen rijden.
  Hoewel? Hier in Twente kan het merendeel ook niet rijden in de zomer en alle andere seizoenen.

 2. Oh nee wat een herfsttrauma! Ik heb dat met plasjes op het fietspad. Zag een keer een klein regenplasje en fietste eroverheen. Bleek het een klein maar diep gat te zijn waardoor ik ook bijna werd gelanceerd! Sterkte 😉

 3. Weet je wat het is Sammie, elk seizoen heeft zijn voor en nadelen en ja ik lees het ook al die blogjes over thee, sloffen en dekentjes, lol, doe ik in de zomer ook trouwens, maar dat terzijde, hahaha

  Wat dat fietsen betreft, die bladeren zijn vaker meer gevaarlijk nu, vooral als ze nat zijn dan ijzel en sneeuw, waarom? Omdat mensen er niet bij stil staan hoe glad natte bladeren kunnen zijn, dat vergeten ze, en bij ijzel en sneeuw zijn ze op voorhand al voorzichtig. Ik heb dus hetzelfde met mijn fiets en wat jij nog niet eens vermeld, daar heb ik hier zo meteen ook weer een boel last van, al die kastanjes op de fietspaden die je niet ziet of halve bolsters die overal liggen verscholen waardoor je extra uitglij momentjes hebt die onzichtbaar zijn, maar ook de eikels, de twijgjes en noem maar op, Ook niet zo goed voor je banden overigens, in deze tijd moet je extra goed zorgen voor lucht in je banden. Van je fiets dan. 😉

  Anyway, de herfst kan heel mooi zijn, als het droog is, de zon schijnt en de lucht gewoon blauw is, en dan zit iedereen weer buiten zonder deken en zonder sloffen, hahaha

  X

 4. Ik houd ook niet zo van de herfst. Al die regen en de kou, ik vind het maar niks. Maar de winter vind ik dan wel weer leuk met alle feestdagen, mijn verjaardag en sneeuw!

 5. Herfst shoppen, dé manier wat mij betreft om toch een beetje zin in de herfst te krijgen. Afgelopen week heb ik toevallig een aantal lekkere dikke truien gehaald. Heerlijk! Het vieze weer dat went nooit.

 6. Ik heb dat vooral als het gevroren heeft. Als je dan ergens nietsvermoedend door de bocht fietst ga je zo vol op je plaat. En met een beetje pech klap je vol om en raak je met je hoofd de tegels (ervaring hier!), nee da’s minder fijn!

 7. Hihi, wij hebben gister een shopdagje gehouden in Zwollywood. Erg gezellig. Ik wil wel weer opnieuw!! Maar ja geld is op haha. Vandaag een dagje IKEA dan maar…

  PS: poosje geleden stuurde ik je een mailtje met mijn adres, heb je dat ontvangen?

 8. Mega herfst-fan hier! Ik hou juist heel erg van de herfst en ik vind vooral de kleding die je kunt dragen in de herfst zo ontzettend fijn. <3

 9. Ah neee, hoe mooi en leuk de blaadjes toch zijn.. het is niet leuk wanneer ze een stoeprand verstoppen. Geen leuke trauma nu! Verder is het wel echt heel erg mooi hihi

 10. De herfst… ja, ik ben ook niet zo enthousiast. Al is shoppen natuurlijk wel heel leuk. Mooie truien heb je uitgezocht. Ik hou van The Sting :-), ook leuk dat het uit mijn woonplaats Tilburg komt :-).

 11. Heerlijk (en herkenbaar helaas) intro. Ik ben wel eens uitgegleden door een gladde trambaan met natte bladeren, ook niet bepaald om over naar huis te schrijven. Die geruite blouse vind ik erg leuk.

 12. Ik dacht meteen ” Niet weer zo een lijstje” Maar jij weet het om te draaien in iets veel leukers. 😀

  Die Wanderlust trui, rechts, vind ik erg gaaf trouwens.

 13. Stiekem hou ik best wel van de winter, zulke mooie kleuren buiten! Al vind ik het wel lastig met kleding, truien zijn nog te warm maar alleen een blouse is weer te koud..

 14. Au… dat is inderdaad wel een dikke minpunt van de herfst! Op zich vind ik dit wel een mooie tijd, mits het droog is, die regen hoeft voor mij absoluut niet, ik kan heel slecht tegen dat verplichte binnen zitten…

 15. Ik hou helemaal niet zo van de herfst haha, alleen de kleuren zijn mooi buiten. De rest kan me eigenlijk gestolen worden. Natuurlijk… kleedjes en truien en liters thee zijn best leuk, maar ik zit gewoon zo veel liever op het strand met 30 graden :’)

 16. ik vind het anders wel heerlijk om door al die herfstbladeren te wandelen en als een klein kind ze in de lucht te schoppen… 😉

 17. Ik wil je trouwens uitnodigen voor mijn weblog.
  Waarschijnlijk ben je die kant al op geweest en heb je ontdekt dat die alleen toegankelijk is voor de genodigde lezers. Als je mij je mailadres even doet dan wil ik je graag toevoegen.

 18. Hahaha, ik moet hier stiekem wel een beetje om lachen. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft die automobilisten. Man man man, het lijkt wel of heel afgestudeerd Nederland ineens een baan met auto heeft en voor het eerst ‘echt’ aan het verkeer deelneemt. Zo FRUSTREREND inderdaad! Jammer van je trauma overigens, maar dat moet je inderdaad maar verwerken met shoppen. Wat een straf!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top