het begin van mijn dag

Het begin van mijn dag

Vandaag vertel ik wat meer over het begin van mijn dag met de ‘Het begin van je dag’ tag. Ik zag deze tag een tijdje geleden bij Sas en besloot hem te bewaren. Deze week was ik op zoek naar wat blog inspiratie en kwam hem weer tegen. Tijd om de tag eens in te vullen en wat meer over mijn ochtenden te vertellen.

Hoe laat gaat de wekker? De wekker gaat 5 dagen per week om 7:00 en daarna nog eens om 07:15. Ik heb er voor de zekerheid 2 aanstaan. Mocht ik dan door de eerste heen slapen of per ongeluk de wekker uitzetten i.p.v op snooz drukken word ik toch nog op tijd wakker.

Snoozen of meteen naast je bed? Snoozen, altijd. Ik kan gewoon heel slecht uit bed komen, vooral doordeweeks. Nog even 5 minuten snoozen vind ik heerlijk. Als ik de wekker in het weekend heb staan omdat we iets leuks gaan doen kan ik meestal wel gelijk opstaan.

Wat is het eerste dat je doet als je wakker bent? Doordeweeks: de wekker uit zetten ; ) Meestal moet ik plassen als ik wakker word en doe ik dat dus als eerste.

Word je uit jezelf wakker of heb je een wekker nodig? Ik heb een wekker nodig als ik op tijd moet opstaan. Doordeweeks als ik moet werken staat de wekker dus standaard aan. Als ik in het weekend op tijd moet opstaan zetten Tommy en ik wisselend de wekker of Tommy is zelf de wekker. Hij is eigenlijk altijd vroeg wakker. Vind ie zelf helemaal niet leuk en ik weet dat hij jaloers is op mijn uitslaap talenten ; )

mijn wekker

Koffie of thee? Koffie. Ik begin iedere ochtend met koffie. Doordeweeks pas ik het eerste kopje op mijn werk en in het weekend drink ik de eerste koffie in bed. Soms als ik me niet zo lekker voel en het is koud ga ik voor thee, maar de standaard is koffie.

Ontbijten of niet? Doordeweeks ontbijt ik nooit, geen tijd voor en niet de behoefte om te eten. In het weekend ontbijten we vaak wel. Als we wat in huis hebben ontbijten we thuis en anders eten we wat in de stad of waar we dan ook naar toe gaan.

Douchen of in bad? Douchen. Ik douche alleen altijd in de avond, dat vind ik zelf prettiger en ik ben niet zo’n ochtend mens. Ik vind het niet fijn om vroeg in de ochtend snel nog te moeten douchen. Tommy doucht wel altijd in de ochtend dus op deze manier lopen we elkaar ook nooit in de weg. In het weekend douche ik wel altijd in de ochtend omdat ik dan alle tijd van de wereld heb.

Hoeveel tijd heb jij nodig voor je make-up en haar? Ik denk in totaal 10 tot 15 minuten.

Hoe ziet je ochtend ritueel er uit? Doordeweeks ga ik na de wekker en de paar minuten snoozen plassen en daarna kleed ik mezelf aan. Dan ga ik direct door naar de badkamer om mijn tanden te poetsen en ik doe mijn haar en make-up. Ik haal 3 boterhammen uit de vriezer. Beneden steek ik een sigaretje op en smeer daarna mijn boterhammen. Ik zorg dat alles in mijn tas zit en leg mijn autosleutel klaar. Dan trek ik mijn sokken en schoenen aan en doe nog een sigaretje en drink een beetje water. Als Tommy nog thuis is geef ik hem een kus, ik poets mijn bril, kijk nog 1 keer in de spiegel en dan ga ik de deur uit. In het weekend blijf ik meestal nog een uurtje in bed als ik wakker ben. Drink met Tommy koffie en meestal kijken we een beetje tv voordat we echt opstaan.

Hoe laat ga je de deur uit? Rond 8 uur. Meestal sta ik dan om 10 voor half 9 bij mijn bureau op het werk.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend? Bevroren brood wat ik niet van elkaar af krijg. Regen op het moment dat ik naar de auto loop. Mensen die niet door rijden of hun knipperlicht niet gebruiken.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten? Ik zou zeggen: Ga op tijd naar bed de avond ervoor. Ik denk dat dat de beste tip is om de volgende ochtend zo fris mogelijk op te staan.

Ik ga niemand taggen, maar als je het leuk vind kun je de ‘het begin van mijn dag’ tag natuurlijk overnemen.

Deze tag is bedacht door Fleur

16 reacties op “Het begin van mijn dag”

 1. Ah ja de ochtend, hier ongeveer hetzelfde met het verschil dat ik op dit moment niet elke dag vroeg op hoef, ligt ook aan de afspraken die ik heb, of die er zijn tussendoor, zoals fysiotherapie, nu zo naar de schoenmaker, kortom.. dan gaat die wekker ook rond 7 uur, maar ik sta wel direct op, sterker nog, ben op dit moment zelfs al wakker voor die afgaat :O hahaha

  X

 2. Hahahha ik ben zooo geen ochtendmens! Ik haaat opstaan, helemaal nu het weer langer donker wordt. En grijs. En regenachtig!
  Snoozen is nog de enige redding 😉

 3. Grappige tag. Ik heb fases waarin ik echt een ochtendmens ben maar dus ook fases waarin ik dat verre van ben (zoals nu). Ik blijf het liefst zolang mogelijk liggen waardoor ik altijd moet haasten .. hahaha

 4. Heel leuk om te lezen. Regen in de ochtend maakt mij vrijwel altijd lichtelijk depri en chagrijnig. Ik weet niet zeker of ik de tag heb ingevuld, if not dan neem ik em over.

 5. Leuk om te lezen. Ik ga altijd op tijd naar bed door de weeks. Ik val altijd zo moeilijk in slaap. Dat je s’ ochtends geen honger heb! Ik kan zonder 1 boterham echt de deur niet uit.

 6. Leuk dat je hem hebt overgenomen 🙂 Altijd leuk om zo’n kijkje bij een blogger te krijgen. En och, ik ben jaloers op je wekker 😮 Ik ben om 07:00 al aan het werk… Gaaaaaaaap.

 7. Leuke TAG en antwoorden. Zonder ontbijt of koffie de deur uit kan ik echt niet. En normaal gesproken douche ik ’s ochtends, alleen als het heet is douche ik liever ’s avonds voor ik naar bed ga. En gelukkig hoef ik tegenwoordig nog maar zelden vroeg op, dus een wekker is er op normale dagen niet meer bij, heerlijk!

 8. Op tijd naar bed om fris en fruitig op te kunnen staan…. oh, ik wilde maar dat mij dat lukte maar het is eigenlijk standaard elke avond te laat…

 9. Wat lekker om zo snel klaar te zijn. Ik heb sowieso wel een uur nodig, maar ik ben dan wel van het douchen en ontbijten ’s morgens. Tegenwoordig sta ik zelfs op werkdagen nog net wat eerder op om te beginnen met Headspace. Maar dat geeft me voor mijn gevoel meer energie dan dat kwartiertje slaap 🙂 T

 10. Snoozen. Every single time. Ik geraak altijd heel moeilijk uit bed wanneer mijn wekker gaat. En dan nog eens naar je auto moeten lopen in de regen… dat ken ik ook. Haha. Ik ben echt geen ochtendmens.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top