Het beste van 2018, online en offline.

Het is alweer even 2019 en ik begin te wennen aan het getal. Ik typ niet meer automatisch 2018 : ) Hoewel ik dit waarschijnlijk ieder jaar roep, zeg ik het nog maar eens. Wat ging 2018 snel voorbij!! Dit jaar tik ik de 32 aan en met ieder jaar wat er bij komt vliegen de dagen, weken, maanden harder voorbij. Bizar hoe tijd werkt. Nou zonder verder te ratelen over hoe snel alles voorbij gaat, door naar een korte terugblik op 2018.

Offline

Ik kan vooral dankbaar zijn voor een jaar met veel fijne momenten. Echte lows hebben we dit jaar niet gehad en daar ben ik heel blij mee. Terugkijkend op 2018 kan ik alleen maar glimlachen. We hebben een fijn eerste jaar achter de rug in ons mooie huis en we hebben extreem veel genoten van onze tuin. Ik kan alleen maar hopen dat 2019 net zo mooi en warm wordt. Warm van het zonnetje en warm door de liefde van familie en vrienden. De mooiste herinneringen van 2018 op een rijtje:

 • Veel gezelligheid met vrienden en familie. Die fijne dagen met z’n allen bij elkaar waren super.
 • Ontzettend gezellige carnavals feestjes gehad.
 • De tuin die we van klei vlakte naar een zomers paradijsje omtoverden. Veel in de tuin gezeten, de BBQ is vaak aan geweest, vele lange avonden met de buren geborreld en heel veel ijsjes in het zonnetje gegeten. De tuin heeft ons in 2018 heel veel plezier bezorgd.
 • Die super mooie lente en warme heerlijke lange zomer. Ik kon er geen genoeg van krijgen en heb er zo van genoten!
 • Fijne uitstapjes met Tommy in Nederland. Haarlem, Rotterdam, Den Haag en Maastricht. Heerlijk de toerist uitgehangen in die steden, maar ook samen ontzettend veel plezier gehad op de Bemmelse dweildag.
 • Drie kei gave personeelsuitjes.
 • Een steeds groener en gezelliger huis. Het voelt goed, het voelt 100% als thuis.
 • Onze vrienden zien trouwen op een mooie bruiloft in de zon.
 • Een vast contract gekregen bij mijn baan.

De minder leuke kanten van 2018? Zoals ik zei, die hebben we niet echt meegemaakt. Ja, we moesten 2 keer gaan condoleren dit jaar en dat is nooit leuk, maar we hebben dat in 2018 gelukkig niet van heel dichtbij mee hoeven maken. Ik kan ook hier alleen maar hopen dat dit ons in 2019 ook bespaard blijft. Iets waar ik wel flink de pest in had in 2018 was het overlijden van onze mooie hangcactus. In december begon hij te rotten en vorige week hebben we hem moeten weggooien. Geen enorm wereldprobleem natuurlijk, maar zeker iets waar ik de pest in had en heb.

Online

Online was het een rustiger jaar. Zeker in de tweede helft van 2018 heb ik een stuk minder artikelen op mijn blog geplaatst. Ik kan er niet helemaal de vinger opleggen waar dat door komt. Misschien wat minder inspiratie gehad om te schrijven, misschien wat meer genoten van offline zijn. Ik heb hele toffe samenwerkingen mogen doen en genoten van het schrijven van artikelen over planten en interieur items, maar veel was het niet. Wel heb ik dit jaar meer tijd en aandacht aan Instagram besteed en dat kan ik ook terug zien aan de cijfers. Mijn volgers aantal is gegroeid en ook het aantal likes. Nadat ik het boek Instaproof heb gelezen heb ik ook meer plezier gehad aan Instagram. Mijn aandacht is een beetje verschoven van Twitter naar Instagram. Kan niet overal tegelijk zijn ; )

best nine 2018

Uiteraard heb ik ook even gekeken naar mijn Best Nine. De foto’s die de meeste likes hebben gekregen in 2018 zijn allemaal foto’s van onze woonkamer. Zelfs van 1 specifiek deel ervan. De blauwe wand is populair! Is ook het deel waar ik de meeste vragen over krijg op Insta, van de naam van de hang cactus tot de kleurnaam van de blauwe muurverf.

Hoe 2019 gaat lopen weet ik uiteraard nog niet. Bloggen vind ik nog steeds leuk en zal ik blijven doen, al denk ik dat de hoeveelheid artikelen voorlopig nog even hetzelfde blijft. Het bevalt me wel of misschien past het op dit moment beter bij mij om 1 x in de week een artikel online te zetten. Op Instagram ben ik dagelijks aanwezig, op dit moment vind ik dat gewoon erg leuk. Kan ik tenminste ook de vele foto’s kwijt die ik maak ; ) 

En jij? Is bij jou het blogritme veranderd in 2018? Wat zijn je online plannen?

9 gedachten over “Het beste van 2018, online en offline.”

 1. Wat fijn dat je met een goed gevoel terug kijkt op 2019.

  Mijn blog ritme is vorig jaar ook wat anders geweest maar dat kwam meer doordat de operaties behoorlijk wat van mij vergden.

 2. Wat fijn dat jouw / jullie 2018 zo goed was! Ondanks dat wij wel 2x van dichtbij een overlijden hebben meegemaakt en mijn eigen operatie, kijk ik toch ook met een glimlach terug op het afgelopen jaar. Mijn blogritme is, zoals je wellicht weet, helemaal op de schop gegaan. Van ‘moeten’ naar publiceren wanneer ik zin en tijd heb. Dat heeft ervoor gezorgd dat er ook meer inspiratie is en hoewel er dus niet altijd voldoende tijd is, voelt dat best wel lekker. Instagram blijf ik moeilijk vinden eerlijk gezegd.

 3. Haha, wat grappig dat die ene wand in jullie woonkamer zo populair is op Instagram. Ik vind het ook een heel mooi hoekje om te zien in jullie huis. Mijn online plannen zijn om door te blijven bloggen, zonder schema. Ook ben ik begonnen met een tweede blog Gids voor het Zuiden. Daar schrijf ik ook lekker verder. Maak er een mooi jaar van!

 4. Wat mooi en origineel om het onderscheid tussen online en offline te maken in je jaaroverzicht! Heel leuk. Ik heb je blog pas net ontdekt, maar kan niet wachten op wat 2019 allemaal voor je gaat brengen, ik kijk er naar uit!

 5. Wat is het fijn om een jaar af te kunnen sluiten zonder grote dieptepunten. Ik wens je voor 2019 minstens even veel moois toe! Ik post zelf ook sinds een tijdje maar 1 artikel per week en ben van plan dat te blijven doen. Ondanks dat ik een paar maanden blogpauze achter de rug heb, zijn mijn bezoekersaantallen wel flink gegroeid. Het kan dus blijkbaar wél met een rustiger schema 🙂

 6. Wat een fijn jaar zeg, mooie hoogtepunten ook! Leuk dat jullie zoveel plekken in eigen land hebben bezocht, dat zou ik ook wel vaker willen doen! Heerlijk he, om een huis te hebben dat 100 procent als thuis voelt, ik waardeer dat gevoel enorm!

 7. Altijd leuk dit soort terugblikken. Ik maak zelf altijd een jaaroverzicht in tekst en een jaaroverzicht in foto’s op het eind van het jaar en ondanks dat het mega veel werk is, vind ik het ook leuk omdat je zelf zodoende ook weer veel herinneringen ophaalt van dingen die toch stiekem weer een beetje waren weggezakt.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven