HKLiving koffiepot

HK Living koffiepot. Filterkoffie zetten!

Hier in huis kan de dag niet goed beginnen zonder koffie. Wij hebben een hele fijne JURA koffiemachine. Hier maken we meestal koffie mee, maar in het weekend willen we wel eens wat anders. Ouderwetse filterkoffie kan ook zo lekker zijn! De HK Living koffiepot gebruiken we daar graag voor.

Verschillende manieren van koffie zetten.

Zoals ik al zei hebben we een JURA koffiemachine. Deze koffie-volautomaat gaat al heel wat jaren mee. De aanschafkosten van een JURA zijn hoog, maar dat is ook wel logisch: duurzame en kwalitatieve materialen zijn nou eenmaal duurder. Het apparataat gaat jaren mee zonder problemen en de service van JURA is geweldig. Wij kopen eigenlijk altijd de espresso koffiebonen van de Lidl voor de JURA, de smaak van deze koffiebonen vinden wij het lekkerst. De koffiemachine ziet er mooi uit, is makkelijk te bedienen en wat ik ook een voordeel vind is dat je er met gemak gewone koffie mee maakt, maar ook espresso’s of bijvoorbeeld cappuccino. Aanrader! We hebben ook een cafetière waar we in het weekend wel eens koffie mee maken. Koffie gemaakt met de cafetière heeft veel body en meer textuur, super lekker! Nog een voordeel van de cafetière, helemaal niet duur in de aanschaf en verder heb je alleen maar koffie en water nodig. Deze gebruiken we wel eens in het weekend. Beneden de pot vullen, 2 koffie mokken mee naar boven en genieten van verse koffie in bed. Door de HK Living koffiepot kunnen we nu ook filterkoffie zetten.

HK Living koffiepot koffie

HK Living koffiepot

HK Living koffiepot.

Toegeven, ik kocht de pot niet omdat ik perse filterkoffie wilde kunnen zetten thuis. Ik bestelde de pot omdat ik verliefd was geworden op zijn looks. De koffiepot staat in onze keuken in het zicht, alleen daarom wilde ik hem al hebben. Hij is gewoon mooi om naar te kijken ; ) Ik bestelde de koffiepot met deksel als set bij de Wehkamp en bestelde de koffiefilter van keramiek online bij Wonen met lef. Ik heb wel eens gezien dat je de pot met filter als set kon kopen, maar ik wilde ook graag de gewone deksel.  De pot en de filter zijn vaatwasser bestendig net als het andere servies van HK Living. Nooit eerder was ik zo enthousiast over ouderwets koffie zetten! Ik kon niet wachten om het te proberen.

Filter koffie zetten met de HK Living koffiepot.

Bij de supermarkt haalden we koffiefilters. Het was nog even zoeken naar de juiste maat, maar de filters met maat 2 (eigen merk supermarkt) passen prima in de HK Living filter. We hebben een simpele koffiemolen waar we zelf de bonen in malen. Zo hebben we extra verse filterkoffie. Zo’n simpel koffiemolentje kost niet veel en is erg handig in gebruik. Aanrader als je ook fan bent van verse koffie! De koffiefilter van keramiek past perfect op de HK Living koffiepot. Daarin gaat dan de papieren koffiefilter, maak deze vast even nat om de papiersmaak kwijt te raken. Doe dan de koffie in de filter, wij doen dan 5 scheppen koffie, grof gemalen. (Op internet kan je vinden hoeveel het precies moet zijn als je het wilt wegen) Als het water gekookt heeft, wacht je heel even met schenken, zodat het water van de kook af is.

HK koffiekan

Dan kan het opgieten beginnen!

Schenk eerst een beetje water op de koffie zodat deze onder water staat. Dit noemen ze blooming, hierdoor komen de smaken vrij, wacht even voordat je verder gaat met schenken. Giet het water met een draaiende beweging in het midden van de koffiefilter zodat de koffie gaat bewegen. Doe dit beetje voor beetje, wacht steeds even tot het water weggezakt is voordat je weer extra water erbij schenkt. Wij schenken de filter ongeveer 5 x keer vol, maar ook hiervan kan je op internet precies vinden hoeveel water je ‘hoort’ te gebruiken. Schud na het koffiezetten zachtjes met de HK Living koffiepot zodat alle lagen van het opgieten goed gemend zijn.

Het leuke van de HK Living koffiepot vind ik dat je de filter er afhaalt, dekseltje op de pot en de koffiepot dan op tafel kan zetten. Dit staat zo gezellig! Zo is een kopje koffie drinken een extra leuk momentje. Het krijgt zo echt even aandacht en je kan aan tafel je kopje inschenken. Nadeel is wel dat de koffie in de keramische koffiepot niet heel lang warm blijft. We doen in het weekend wel eens op deze manier koffie zetten. Koffiepot en mokken mee naar de woonkamer en lekker op de bank genieten van een vers bakkie. Dat lukt helemaal goed met bijpassende HK Living koffie kopjes ; )

koffiekopjes HK

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

Scroll naar boven