houten steenmal

Houten woondecoratie, warm en natuurlijk.

Ik ben gek op hout in huis! Ik vind dat hout iets warms heeft, iets gezelligs en toch ook natuurlijk. Zeker als het niet teveel behandeld is heeft het een stoere natuurlijke uitstraling en dat vind ik mooi. Het geeft iets zachts aan onze metalen meubels en ‘betonnen’ vloer. De combinatie van die drie vind ik geweldig. De natuur in huis halen lukt hier prima met planten, maar als je geen planten liefhebber bent is hout een mooi alternatief om een beetje van buiten naar binnen te halen. Vandaag de tofste houten woondecoratie op een rijtje!

Houten woondecoratie.

Houten woondecoratie

1. Houten tafel klok 2. Hippe houten vaas 3. HAY Wooden Hand 4. Houten displayrek met potjes 5. Houten pot 6. Teak houten schaal 7. Sloophouten opbergkistje 8. Stronk met 4 kaarsenhouders 9. Houten lantaarn 10. Fotolijst 11. Houten spiegel 12. Houten vaas 13. Wandklok.

Houten steenmal.

steenmal

Je ziet ze steeds vaker, de steenmallen! Vroeger werden bakstenen gemaakt in deze houten mallen en konden er ook logo’s aan een steen mee gegeven worden. Tegenwoordig zijn deze houten steenmallen heel populair als decoratief item voor in huis. Ik kocht mijn steenmal bij een hele leuke winkel in Nijmegen, Heydenrijck. Deze woonwinkel bestaat al jaren en is echt een bezoekje waard als je in Nijmegen bent. Zeker voor interieur liefhebbers… Dikke aanrader! Het assortiment is bijzonder, afwisselend en je vind er spullen die je niet overal kunt krijgen. Populaire artikelen zijn overal wel te vinden, de houten steenmallen kun je dus zeker ook online vinden. Ik heb mijn steenmal inmiddels al op meerdere plekken in huis gehad en hij staat nu in de keuken. Ik denk dat hij in de badkamer gaat eindigen. In de vensterbank met Lush bruisballen : ) Veelzijdig is deze houten woondecoratie in ieder geval!

Heb jij houten decoratie in huis? Wat is jouw favoriete materiaal?

Een aantal links in dit bericht bevatten affiliate links. Mocht je iets bestellen via bovenstaande links verdien ik een centje bij. Het kost jou helemaal niets. Check mijn disclaimer voor meer info.

6 gedachten over “Houten woondecoratie, warm en natuurlijk.”

  1. Houten decoratie, een model pop voor tekenen en schilderen heb ik in elk geval, verder moet ik even denken, ben meer van de half edelstenen bijv. maar mijn meubels zijn zeker van hout. Kortom een goede mix, van van alles, incluis koper bijv. en ook schelpen bla… symboliek.

    X

  2. Vroeger had ik veel houten decoratie, maar tegenwoordig niet meer zo. Maar het is wel een aanrader als ik weer eens de geest krijg en wil veranderen… Mooi!

  3. Ik ben in juni hier komen wonen dus ook nog bezig met ‘settelen’. Niet alle planten doen het hier goed, ook dat is nog even puzzelen. Houten decoratie heb ik (nog) niet. Wel naar gekeken maar het was niet naar mijn zin. Ik ben zelf heel blij geworden van een heleboel woon deco van karwei…

  4. Ik heb bij hout ook vaak het idee van: ‘Dat kan altijd wel!’ Het geeft een mooie en warme uitstraling vind ik. Maar teveel vind ik dan weer niet mooi: dan wordt het zo seventies.

  5. Ik combineer het met oude spullen van de kringloop, helemaal donker vind ik niet zo mooi. Bij mijn is de basis wit met een vleugje kleur, van hout en net bloemen.

  6. Heel gaaf! Ik hou ook echt van die steigerhout / verweerd hout look. Als het goed is krijg ik deze winter ook een eettafel van steigerhout, zó gaaf!

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven